„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 809
  • 931
  •   1
Отговори
# 690
  • София
По отношение на бащата филмът отново "избяга" от книгата. Майката каза, че е родила Калина, защото бащата е искал дете.

# 691
  • ту тук, ту там
А, аз дори не съм го чула това. 😌

# 692
  • Другата България
Това щях да питам челите книгата - за бащата.
Защото за мен изобщо не стана ясна неговата роля, ако изобщо има такава.
Останах с впечатление, че майката е родила Калина само за да го “задържи“, но и това не е помогнало.
А всъщност излиза, че той изобщо не знае за съществуването ѝ....

# 693
  • София
Много ми харесва как играе мед. сестрата - супер автентична 😂 Така ли се седи по земята, вика, сякаш бабата по желание е седнала.

Страхотно изигран образ

# 694
  • Sofia
Ох, пак плаках, бе хора! Страхотна игра на жените в епизода, всички!
Познавам такива хора като майката, животът с тях е ужасен и обречен, ако нямаш сили да се откъснеш…

# 695
Много тежки са всички истории. Сърцето ти се къса от толкова мъка в младежките очи.
Добре, че са се спряли само на 6 истории. Повече не бих могла да понеса
Трудна връзка може да е тази с майката. Разрушителна. Да пази Господ от подобно проклятие, че то си е точно това. Неспасяема агония е най-много да те мъчи точно тази, която ти е дала живот.
Другият сериал за вълните също много тежък
Гледа ми се лека комедия, сериозно.
А на вас?

# 696
  • София
Майката снощи изигра толкова добре образа, че даже не забелязах акцента ѝ, а чак тук в темата обърнах внимание.

# 697
  • София
Петя Силянова, в ролята на бабата, невероятна!
Не знаех, че е съпруга на Иван Иванов и майка на Уош.

Медицинската сестра наистина беше феноменална, образа беше изпипан до най- малкият детайл, толкова реалистичено представен с точните реплики, актрисата беше абсолютно попадение.
Фразата- Така ли се седи на земята, госпожа, беше единственият момент, който ме накара лекичко да се усмихна, толкова фантастично беше изигран.

Много ме натъжи сцената накрая, когато Явора прегръщаше Калина, а аз вече знаех, че напуска и милото дете остава отново само.

# 698
Изненадана съм, че бабата е майка на Уош, нямах идея Grinning

# 699
  • София
Че той Уош на мен даже винаги ми е приличал на майка си, отколкото на баща си.
Радвам се, че тя успя да се отърси от загубата на съпруг си и отново играе. Знам, че трудно е преживяла смъртта му.
Той ми беше голям любимец!

# 700
Страхотен епизод,много тежка съдба има Калина за съжаление,не ми хареса осъвременяването на историята и,но пък момичето играеше страхотно.Сцената в ресторанта беше ужасна,хем знаех какво предстои и пак я изиграха страхотно,много ми дожаля за това дете.За съжаление има майки като Петя,имах близка роднина точно същият егоист и мързел,няма да ви казвам как приключи историята и и колко са счупени децата и и двамата от това.
Не знам защо оставиха Лия за последно,надявам се да обяснят и защо са спестили историята на Андреа след финала.

# 701
За бащата, имаше разговор между бабата и майката на Калина. Оставил я е.
Аз разбрах, че бащата я е оставил и тя се е влошила от раздялата.

Страхотен епизод. Спирах го на моменти защото не става за гледане с деца, а дъшеря ми искаше да знае защо каката плаче.
Очаквам финалния епизод с нетърпение.

# 702
  • София
Тази история ме разтърси най-силно досега. Най-вече заради пълната безизходица накрая Sad Толкова мъчно ми стана за горкото дете. Предишните просто исках да ги прегърна, но при всеки има поне някаква надежда, някаква частична осигуреност, така да се каже. Никола може да има инфантилни родитлеи, но е материално осигурен. Да, далеч не е всичко, но е много важно. Дана, при нея е сложно, но и тя е материално осигурена. Не вярвам майка ѝ да я остави съвсем на произвола на съдбата, не го беше правила и до момента на връщането си. Александър също си има поне един родител, който го обгрижва - по негов си начин, но му показва обич и внимание. Близнаците - разделени, заедно, проблемите са им емоционални, но не и материални. Но тук...това дете остава само, с две напълно зависими от него възрастни жени. Болногледач...десетокласник. Какво може да направи? Може ли изобщо да се справи? Финансово, физически, всякак. Накрая и единствената, която прояви грижа и внимание, и тя ще я изостави...Как може да "се събере" това незряло момиче и да продължи?
Сигурна съм, че за този толкова горчив вкус в устата ми "се погрижиха" дамите-актриси в серията. Акцънтът на майката ме подразни в началото, но после си беше част от образа - допълва цялостната негативна картина. Такава студенина, такъв егоизъм, мнителност, параноя. Браво на всички, страхотно изградени образи.
Въздържам се да подхвана книгата, за да не взема да я прочета преди последния епизод. Решила съм да я чета след края на сериала, интересно ми е и ролята на бащата на Калина как е споменат. От вашите коментари разбирам, че в книгата човека май представа си няма, че има дъщеря, но това не ми се връзва с образът на бабата - тя защо не го е потърсила.
Ммислела съм си, че колкото "майки", толкова и деца трябва да гледат/четат подобни реалистични истории. Най-малкото да оценят това, което имат.

# 703
  • София
В книгата бащата на Калина просто липсва. Избягал е в Канада още преди раждането ѝ. Още преди промените и преди социалните мрежи. Не знае, че има дъщеря. Бабата няма как да го открие. Просто няма такъв и това е.

# 704
Всичките истории за децата и майките са доста преувеличени,а образът на учителката идеален.Не е реалистичен сценарият.Книгата не съм я чела,но филмът е тягостен.,на 100 процента страдание.

Общи условия

Активация на акаунт