„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 806
  • 931
  •   1
Отговори
# 705
Никак даже не са преувеличени, в книгата са още по-тегави.

# 706
  • София
В книгата страданието е поне 150%.
Аз даже се страхувах да гледам филма.
Той е депресиращо, но поне е поносим. Книгата ми причиняваше физическа болка.

# 707
Най-тежката и тъжна серия...Много силен епизод!Много силна игра на всички в него...

# 708
Явно книгата не е за всеки.След всяка история от серията остава един горчив привкус,все едно са клинични случаи от психиатрията тези майки.

# 709
  • София

Не очаквайте развръзки, разследвания, развитие на казусите или образите. Това е книга/филм за размисъл, не е криминален сериал.

Пределно ясно ми е още от епизод 2, но това не пречи да си размишлявам на глас и да отправям въпрос в неизвестното - какво ли би последвало...

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 16:25 от Diavolo

# 710
Тегав сериал, мъка, тъга и безизходица. Много ме напряга.

# 711
Да, при мен също психиката явно е по-лабилна и подобни сериали буквално ме изстискват психически и физически.
Книгата изобщо няма да я чета щом е още по-сразяващо тежка.
Като нищо подобни майки съществуват и си живуркат необезпокоявани, мачкащи всяка жива душа около себе си, тихомълком и безнаказано.
Моя приятелка имаше толкова унищожаваща връзка с майка-енергиен вампир, че се молеше за син…Но има две дъщери🙈

# 712
Малко жълто ще прозвучи, но си спомних един съдебен спор, в който участваше майката на Петя Силянова, мисля че е била циркова актриса. Едно към едно патологичен случай, също като майката във филма, за съжаление. Мисля, че това много е помогнало на Петя в изиграването на образа. Когато в личния си живот имаш подобна роднина, не е трудно да играеш автентично.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 20:38 от Bernnarda

# 713
На мен ми липсват коментарите след епизода на хора, които са чели книгата и правят съпоставка между двете. Моля Ви. Върнете се. Heart

# 714
Според мен съпоставката между книгата и сериала при този епизод е в полза а на сериала. Много ми хареса. Трите жени играеха чудесно и много подхождаха на ролите си. Осъвременяването беше направено много добре, с включването освен на нощния живот,  в който  "студентките" водеха  Калина и с клиповете. В книгата няма такова нещо, но се получи добре. Те и двете бяха идеални, диалект, визия.
Хареса ми и връзката, която правят между различните серии.
В книгата няма баща, той просто липсва, но тук споменаването му беше уместно. Сцената в Чешкия клуб беше перфектна, макар в книгата да завършва с бърза помощ.

Явора, както и в книгата, тук има малко по-ясна роля. Вместо само да дава акъл, тя се включва с реална помощ, намира познанства и изпраща бабата на рехабилитация, организира събиране на париза семейството  и лично почиства дома заедно с Калина, докато майката седи пред телевизора. В серията също беше добре направено.
Сестрата беше страхотно хрумване, както и други са казали.

Общо взето, отлична оценка от мен, най-добрия епизод дотук.

# 715
Добър вечер на всички. Снощният епизод беше много тежък. Дори си поплаках, след като момичето се самоуби. Тези чувства на.безизходност, безпомощност, неразбиране и не си обичан и нужен на никого, са много тежки и съсипващи. На никого не желая да ги изпита, докато е жив. Cry

# 716
Сериалът  не е добра екранизация по книга според мен. Сто пъти по-добре е да се прочете книгата.

# 717
  • Другата България
Никой не се е самоубил.

# 718
  • Mediterraneo
Тъъъкмо се засилих да си го пускам пак да видя кой се е самоубил.

# 719
Да, разбрах. По коментарите ви разбрах, че  Явора е била убита. Малко не разбрах края.

Общи условия

Активация на акаунт