Рефлекси при бебе

• 1 224
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Аз не разбирам каква е тая мания на някой родители да си изкарват здравото дете болно. На 4 месеца въобще не трябва да се подпират крачетата по никакъв повод. Нашия ортопед ни забрани категорично всякакви експерименти и със сядането и с крачетата. На 4 месеца бебета могат много малко неща и това е нормално. Престанете да четете глупости. Ако искате направете консултация за ваше успокоение, но според мен всичко си е наред.

# 16
  • Варна
На 4 месеца бебетата могат много повече неща отколкото възрастните си дават представа.
Подминавайте теми по които няма какво да кажете, вместо да ръсите глупости на кг.
Има безброй много литература за ранното детско развитие и човек с малко повече интелект би попрочел малко, вместо да мисли че бебето му до годинка е един вързоп чиито способности се заключават в това да яде и спи.

# 17
Абсолютно съм съгласна с rozichka. Около мен има дечица на по 3 и 4 годинки, които са гледани с методиката "то просто си е назад" и "то е бебе, какво очакваш" и сега ще отлагат 1ви клас, защото просто нямат необходимите знания и умения. Също се дават купища пари за прегледи, терапии и тн. Та предпочитам да съм запозната с нормите за детско развитие, за да може яко има нещо, макар и малко, да се хване от рано.

# 18
  • София/Севлиево
На 3-4 години ще отлагат първи клас?Около мен масово 3 годишните не могат да говорят добре.В групата на синът ми само той и още две деца(момиченце и момченце с по-голяма сестра) могат да говорят добре и разбираемо.И родителите изобщо не са притеснени(аз бих,и дори бях когато на 7 месеца малкия не се въртеше,а на 18 месеца имаше речник с по-малко от 20 думи,за щастие всичко навакса).
Този рефлекс не го знаех,и не съм изправяла или слагала да седят децата си до 6-месечна възраст.

# 19
На 3-4 години ще отлагат първи клас?Около мен масово 3 годишните не могат да говорят добре.

Тук говоря за всякаква липса на говор и комуникация като цяло (без сочене, без бебешки думи и тн), хиперактивност, изпълнение на елементарни команди, сочене с пръст и други. То е ясно, че ако говорят разбираемо, но по бебешки е окей.

Иначе и аз не бих си помислила да го слагам прав или седнал (тъй като знам, че не е правилно) докато не прочетох статии по темата рефлекси и какво означават от лекари и терапевти.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 19:04 от Ist1234

# 20
На 3-4 години ще отлагат първи клас?Около мен масово 3 годишните не могат да говорят добре.

Тук говоря за всякаква липса на говор и комуникация като цяло (без сочене, без бебешки думи и тн), хиперактивност, изпълнение на елементарни команди, сочене с пръст и други. То е ясно, че ако говорят разбираемо, но по бебешки е окей.

Това звучи като аутизъм и едва ли нещо може да го предотврати, ако е това

# 21
  • София/Севлиево
Дори да е аутизъм ако се хване рано може много да се направи.Големият ми син е аутист и го разбрахме още като беше на година и 5 месеца.И с много работа днес почти не му личи(само да не беше тежкият му пубертет би минал за напълно нормално дете в норма). Интересното при него беше ,че до 1 година и 2-3 месеца всичко му бе наред и после ММ забеляза някои особености на които аз не бях обърнала внимание.

# 22
Даа, след годинката се проличава. Радвам, се че рано сте го хванали! Точно това ми беше идеята като използвах това сравнение - без значение дали моторни или социални белези, винаги е хубаво да прочетем допълнително и да се запознаем. А на дамата отгоре - много умно дете е, със сигурност и му пожелавам само здраве и успехи! Децата с аутизъм, ако се работи с тях, стават едни уникални хора. Обикновено наистина след годинката чак се забелязват признаци. И при познати е така.

# 23
Какви са признаците? От любопитство, не че се съмнявам. Моето бебе още е малко, но ми стана интересна тази тема.

# 24
  • София/Севлиево
По-добре не четете,за да не се вкарате в излишни филми...

# 25
На тази възраст не е препоръчително да го слагате прав. Всичко изглежда нормално, не си самоизследвайте детето, само си вларвате излишни тревоги. За стимулация на ръчичката да посяга може да му подавате играчка откъм нея, а другата да задържате до тялото.

Благодаря! За първи път ми е и интернет и толкова многото информация понякога всява доста тревоги. Той посяга и с двете ръчички, хваща и с двете. Просто едната малко по-хаотична ми св струва.
Моля те, не чети в интернет, ако нещо ти е странно, първо се допитайте до лекар. И аз четох в нета, правих клипчетата, пращах на онлайн невролог - защото то и да я заведа, няма да прави тези движения тогава. И тя си тупка играчките. От емоциите по играта не може да си спре ръчичката и си тупка ей така навсякъде. Невроложката ме успокой, че нямало за какво да се притеснявам. Иначе в нета четох куп неща преди това, главата ми щеше да се пръсне. Колкото по-малко четеш в нета, толкова по-добре в някои случаи. Не си набивай излишно филми.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 13:58 от Petya.P01

Общи условия

Активация на акаунт