Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 46

• 39 406
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Lyckoviken 3
Формула преступления 2
Il metodo Fenoglio - L'estate fredda
Trust No One
Fartblinda 3
Белая полоса

# 616
Абсолютно съгласен. Отделно наскоро гледах Gangs of London и се надявах Mobland да е нещо по различно, да ама не!
Пълно клише разчитащо на силният каст. Една серия ми беше достатъчна, скоро време не мисля да го гледам. Може би в бъдеще време, ако толкова няма какво друго да се глеса, тогава може би ще му дам шанс.

Загледах Mobland по препоръка от тук - ми за момента не съм особено ентусиазирана - да, гледа се, актьорският състав е силен, но твърде много ми напомня на Succession и Mayor of Kingstown - много клишета, мнооого, в главното семейство семейната динамика е почти като в семейството на Рой. А Томас Харди хвърчи да решава проблемите на куцо и сакато подобно на Джеръми Рънър в Кметът на Кингстън. Ще си го изгледам до края, но чак да го чакам всяка седмица, няма да се получи😎

# 617
  • София
Стигнах и до Zero Day. Много се радвам да гледам Робърт де Ниро в сериозна роля, много му отива. Имаш чувството, че през последните години прави само халтури.

# 618
  • София
Nine Perfect Strangers, сезон 2, премиера 21 май

# 619
По средата съм на последния сезон на You. Много е скучен, тотално безсилие на сценаристите. И откъде я извадиха тази Бронте, сюжетната линия с нея е супер криндж. Пълно разочарование за мен.

# 620
  • София
Приключих с 9-1-1: Lone Star
https://www.imdb.com/title/tt10323338/

Шоуто на Райън Мърфи беше спряно, като се знаеше, че епизод 12 на сезон 5 ще е финалния за сериала.
Не крия, че го гледах основно заради Роб Лоу, когото много харесвам. Той движеше шоуто. Марджан и Джъд също много харесвах.
Ясна е пропагандата, но въпреки това като цяло ми хареса, а и свикнах с героите.
Краят беше много добър, щастлив и всеки получи това за което мечтаеше и заслужаваше.

Аз винаги съм бил на следния принцип:
Когато правиш стандартно, или сапунено, или много дълго шоу с много сезони и епизоди, краят трябва да е захаросан. Когато правиш нещо изключително, различно, на много високо ниво и т.н. можеш да рискуваш с по-гаден край (но да има следствено-причинни връзки) или сладко-горчив край, защото това дава допълнителна стойност, дори и феновете да реват...

# 621
Има ли фенове на фентъзи сериали и книги тук? Ако да, то излезе трети сезон на Wheel of Time. Първи сезон започна много бавно, почти го зарязах, но се радвам че удържах, защото след 3 серия стана много интересен.

# 622
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Marlow Murder club - Аз харесвам такъв тип криминални филмчета - лежерни,интригуващи и ситуации,които се случват на красиви природни местенца. Разбира се, имаше и някои комични ситуации,които няма как да се случат в живота,но това е маловажно.
1:1 с мистери филмите на Холмарк и затова така да ми допадна.
9/10 и се надявам на още епизоди

Сега гледам The gift/ Netflix - турски с Берен Саат. Ще му дам шанс,турците хубава продукция правят за Нетфликс.Оценила съм ги.
Една турска сапунка съм гледала в живота си преди 100 години и още я помня.Гледах с интерес. Та,тази Берен участваше там. Бихтер.

# 623
  • София
Snowpiercer (2020 - 2024)
https://www.imdb.com/title/tt6156584/

Приключи и този сериал. Според мен твърде късно. Започна силно, но бързо го забозиха. Все пак си остана един от сериалите, които следях с интерес. Основно заради Уилфорд и Мелани разбира се. Ако не бяха те, то това шоу изобщо нямаше да има този статут и отдавна да е канселирано.
Уви, този финален четвърти сезон беше много слаб. Не стига, че го забавиха повече от 2 години, но и си оставиха ръцете. Слаб сценарий, небивалица до небивалица, като стана за посмешище как някакви селяни пометоха тренирани войници в пълно бойно снаряжение, като забележете, жени 40 кг. в мокри дрехи поваляха мъжете по 90 кг. като цветенца.

Има и спойлери, да знаете.

Целия този замисъл с тези въздушни джобове и ракети, толкова изсмукано от пръстите.
Уилфорд си отиде по възможно най-безумния начин и без да се види с Мелани или своите бивши верни хора в Ню Идън, най-вече Одри.
Мелани беше силно лимитирана, за да не засенчва останалите, тъй като те са много под нивото и.
На финала остана най-смешния и жалък антагонист в историята.
Поне краят беше щастлив. Но твърде захаросан според мен. Те нямаха и друг полезен ход обаче, защото отдавна се превърнаха в досадна телевизия.

Сериалът ми започна с твърда осмица и уви се смъкна до шестица. Честито.
-
6.5 / 6.0

# 624
Мен ме увлече "Mobland" и си чакам следващата серия с нетърпение. Може би, защото не съм гледала подобни и затова ми е интересен.

# 625
О, Snowpiercer има нов сезон ли? Това след като се разделиха и половината влак се установи на по-топлото място, така ли?

# 626
  • София
Да, точно така. И това е дефакто този последен четвърти сезон. Има го в СкайШоутам качен. Simple Smile
И вече - край на шоуто!

# 627

Echo 3, едно от най-кринджавите неща, които някога съм гледала, съжалявам да го кажа, защото уж в главните роли участваха актьори, които харесвам, Люк Евънс и Michiel Huisman (пуснах на английски името, защото не съм сигурна как се произнася второто име). По Люк Евънс полудях 2014-та още, след като гледах Дракула Неразказан, и все още го харесвам, макар че Хишам го измести. Всъщност, Ехо 3 не беше напълно кошмарен за гледане, но имаше не един тъп и кринджав момент. Не ми хареса изобщо актрисата в главната женска роля, изобщо не изглеждаше добре до тези двама хубавци. Neutral FaceConfounded В един момент, едва понасях да я гледам. Ако не бяха Люк и Микаел и ако сюжетът все пак не ми беше интересен, едва ли щях да го изтърпя докрай, ако трябваше само нея да я гледам.

Наскоро гледах и друго разочарование, което отново си причиних заради сюжета, или поне това, което очаквах, че ще е. Клуб Полунощ, за група тинейджъри, всеки с неизлечимо, терминално раково заболяване, които се събират в голяма къща-хостел, където им осигуряват комфортни и приятни условия да изживеят оставащото им време. Според резюмето на сюжета, терминално болните, членуващи във въпросния клуб, си обещават, че който умре пръв, ще даде знак на другите от оня свят. И вече аз си представях нещо хорър, а то бързо залитна в нещо от порядъка на Вината в нашите звезди с хорър елементи, ако действието се развиваше 90-те години в стара къща, баналните тинейджърски драми. Мистичният, страшен елемент беше представен слабо, абе, разочаровах се много. Пропилян потенциал. 
Скрит текст:
Те се събираха в полунощ и предимно си разказваха страшни истории, които също бяха донякъде кринджави. В началото още, умря едно момиче, уж след смъртта й едно момче я чу да го вика по име, друго момиче, минавайки покрай стаята на мъртвата, дадоха на заден фон как някой седи в леглото, и момичето погледна пак, но нямаше никого. Накрая се оказа, че гласът на мъртвата, който момчето чуло, било майтап, изфабрикувано. Но, когато още едно момиче почина, тук стана интересно, защото я дадоха в нещо като паралелен свят или реалност, където се е излекувала, но другите всички са умрели, и тя ходеше в група за подкрепа за хора, преживели рак, и по едно радио уж й се причуваха гласовете на останалите. Две реалности, в едната тя е мъртва, в другата те са мъртви. Не обясниха, разбира се, смисъла на епизода, но аз поне така го изтълкувах. И радиото в апартамента й беше като връзка между двата свята.
Ако още някой е гледал сериала, ще се радвам да споделите вашите впечатления и теории.
И From, най-сетне имаше развитие, далеч не съвършено, но както казват, по-добре ужасен край. Анкуи и сестричката му Манкуи мирясаха. LaughingRelaxedSmile За това, което стана с Фатима, още в началото на сезона започнах да подозирам накъде върви,
Скрит текст:
пак като в Здрач, крийпи бейби, кой знае дали няма фенове на поредицата сред екипа на From. И си представете, Бела и Едуард във филмите да ги играеха Фатима и Елис, щеше да е интересно. Satisfied
SmileySmiling ImpRelaxed

# 628
  • София
Those About to Die (2024)
https://www.imdb.com/title/tt10569934/

Историческа екшън драма ; адаптация по романа на Даниел Маникс ; САЩ / Германия / Италия ; 10 епизода ; разпространител в САЩ: Пийкок ; в останалия свят: Амазон Прайм Видео ; Канселиран (няма да има втори сезон)

Това е четвъртия сериал, който гледам за любимия ми 'Древен Рим' след Рим, Спартак и Домина.
И от четирите го нареждам на последното място. Въпреки, че е правен с много пари и голям размах. Бюджета на това шоу е $140 млн. 😮 Смятайте.

Разказва се династията на Флавиите. Като бащата на Тит и Домициан, Веспасиан се играе от 'Сър' Антъни Хопкинс.
Участва също така и Айвън Реон (Рамзи Болтън от Игра на тронове).

Плюсовете са, че чисто исторически (за глобалните неща) е достоверен, но за съжаление  арматурата (ако мога така да се изразя) е 'фейк'
Екшън сцените на гладиаторската арена са с добра хореография и на моменти имаш усещането, че гледаш много скъп бокс офис трепач филм. Има яки боеве, има лъвове, тигри, крокодили и т.н. Арената отново се пълни с вода, но този път няма акули (като в Гладиатор II), а крокодили.

Минусите са много повече. Два от тях са най-тежките. Първия е, че героите не бяха написани и изградени добре и не ми пукаше за нито един от тях с някои редки изключения (но за периферните герои) и втория е, че не стои автентично. Тъй като съм чел и се интересувам много от древния Рим, то бих казал, че начина по който героите се държат и това което си позволяват да правят е абсурдно и няма нищо общо с реалността тогава. Сериалът първо е прекалено поамериканчен (немското и италианско участие не помага да се намали ефекта) и второ, виждам в него прекалено много от съвременните порядки (като мислене и държане), което за подобна мащабна и претенциозна продукция го приемам за лична обида.

Искаше ми се да дам по-висока оценка, защото тази тематика ми е любима, но за съжаление сериала не защити и разви отличните ми впечатление от началото (епизоди 1 и 2). Напротив, колкото повече наближаваше към своя край, толкова повече издишаше по всички линии.
-
6

# 629
Момичета, вманиачих се по Етернавт. Ама страхотно ми харесва. Аржентински по комикс, но супер направен, в момента е 5 часа, още го гледам Simple Smile . Със супер музика е и много добра актьорска игра. Най-после нетфликс да направят нещо, което не е боклук. Аз поначало съм голям фен на латинска америка и ми е интересно Simple Smile Тематиката е Сай Фай. Определено е най-увлекателното нещо, което съм гледала последните месеци.

Общи условия

Активация на акаунт