Отчет на набор 2003 - 5

• 14 502
  • 314
  •   1
Отговори
# 225
Сави, кара колело и то от есента-такова голямо колело, купиха и го родата за РД, с говора е добре,естествено без ясно Р, а едно такова много особено, но с цветовете сме зле.

# 226
Нашия се качи на колело миналата седмица. На истинско. Триколката не я броим за колело вече Mr. Green  Party
Кефа е пълен и си правят надбягване със сестра си в парка. И са единствените деца с каски.
Вие слагате ли им  каски на вашите велосипедисти?
Иначе знае АЗ от годинката. Сравнявам го със сестра му, за която АЗът влезе в роля чак около 4 година. Ярко изразена личност със собствено мнение, типично за зодиакалния му знак - сиво русенско говедо.
Като не е на неговата - разбира цялото село hahaha Ама да не си му в къщата. Laughing
Ляво и дясно ги оправя отдавна, но все още работи с двете ръце еднакво. Дори съм го хващала да си мие зъбите с лявата ръка.
Не знам колко цвята вече може да разпознава, ама като го питаш кои са му любимите - зелено и оранжево.

# 227
  • с/у ОколоМръсТното
Вие слагате ли им  каски на вашите велосипедисти?

ми не, ма те моите по-бавни и от костенурките  Tired
На баща си са се метнали... той не ги владее 2-колките  Laughing
Наскоро щерката беше 10 дни в гипс, заради падане от колело.

# 228
  • Русе
Да се отчетем и ние:
Знае ляво и дясно.Не всички цветове знае или поне така казва.Светофара също го познава и знае че има един за хората и един за колите.Но е много труден в обличането и събличането.Мързи го и това е.Нали мама все е наоколо.И зъбите не иска сам да си мие."Ти ми ги търкай.Аз съм малък" - редовния отговор. ooooh!

Но и аз не бих го пуснала на екскурзия.Нали е на мама бебето........... newsm32

Кара голямо колело и се сърди когато някои го придържа  Crossing ArmsНяма каска но  newsm78 да купя,защото е много бесен.

# 229
  • София
 Брей, аз си мислех, че е малък за ляво и дясно и въобще не съм си правила и труда да го уча(имайки предвид, че всичко по-късничко прави човека).
 Колело кара от миналата година - ама триколка. Сега ще купуваме за рожденният му ден - с две колела, че на сестра му още му е голямо.
 Облича се и се съблича сам в градината и при сестра ми. У нас не иска и да пипне нещо сам - стои и чака аз да го облека и обуя. Проблемът е в мен, знам си, но нямам нерви да го оставя да ми мрънка и да чакам кога ще се оправи сам. Със щерката бях по-търпелива и естествено имаше ефект.
  Иначе е техничар - онзи ден ме пита "Имаш ли свободна памет на телефона за да ме снимаш?" - направо паднах, не очаквах толкова издържан въпрос.

# 230
  • При хората, които обичам
Ау, Шани, за едно дете си е живо наказание да е в гипс сигурно.

Не им слагам каски. Веят коси и карат колкото могат. Голямата "биеше контри" със старото колело. Как не се е потрошила, не знам ooooh! С новото не може, че ще си потроши скоростите.
Виж, Василена овладя контрите и тя. Добре, че все още е с помощните колелета, че имаше да пада...

# 231

Наскоро щерката беше 10 дни в гипс, заради падане от колело.
Много гадно. Спомних си миналото лято щерката - беше 5 седмици  ooooh!
Заради това счупване отложихме ученето на каране без помощни колелета. Това лято ще е, вече иска да ги сваляме.
Сори, отнесох се, нали за дребосите е темата. Ама като гледам, повечето сме с по едно по-голямо в кюпа.

# 232
Габи въобще не иска да кара колело, много й е трудно, тя е толкова слаба и немощна, че не може да ги завърти тез педали. но виж отскоро иска да става балерина, дотогава беше манекенка  Heart Eyes
двете й приятелчета вече от година и нещо карат колелета, но пък са момчета Thinking
не упорствам. к'вото иска да прави, аз съм възпитавана така, смятам и нея да я оставя сама да избира

# 233
Ние пък от тази сутрин сме в карантина-Варицела, Кейти, разбира се.  ooooh! Сега е лудница с двамата у дома, чак преди час успях да седна пред компютъра да свърша малко работа, уж  Wink
А иначе по темата за екскурзията-ми май не бих я пуснала, дори и да е за 1 ден. Много страшно по тез пътища, бее....уууф, ще ми побелее косата да я мисля,.... ooooh!
За посоките аз май бях се отчела, че ги познава със замисляне, а кара колело от миналото лято. Само дето самото колело се оказва толкова трудно въртящо се, че тя каталясва на третото завъртане на педалите. Иначе има желание. Тази година смятаме да й купим по-хубав велоспиед.
Цветовете-е, тук не мога да не се изфукам с генийчето си newsm08-познава ги откакто бе на година и 10 м, и няма проблеми с тях. На светофарите най-редовно ми дава зор: "Айде, зелено е какво чакаш!"
От няколко дни много усилено си казва думички, и ми обяснява с коя буква започвали, та даже и с коя сричка...
Сега обаче най-важната тема е шарката и пъпките.... Crazy Радостта от отсъствието от ДГ е неописуема.
Снощи почти не спа в притеснение:
1/ да не се напикае, и днес съм като зомби заради нея (спала съм всичко на всичко 3 часа)
2/ дали ще ходи на ДГ
3/ огладня и в 3 ч. изяде порция супа  Crazy

# 234
И аз не бих го пуснала на екскурзия. Ще се побъркам докато се прибере.
Цветовете ги познава, само черното отказва да го запомни как се казва - нарича го старо. И така в един магазин за играчки като ревна - искам стара кола - продавачката ни гледаше много интересно.
Посоките уж ги знае, понякога ги бърка.  Но колело кара много добре, още като беше на две годинки. Тази зима, то една зима пък беше, махнахме помощните и сега е направо фурия. Нямаме сериозно падане, слава Богу. Каска все се каним да купим, но още нямаме, а нужда имаме огромна, че е такъв бесник.  За обличането - облича се сам когато си поиска.  Но често се лигави - това не го мога, онова не го мога. Обува се сам и то правилно.  Но не иска да рисува. Вчера едно от децата в детската каза, че рисунката му била драсканица. Повече си рисува по ръцете. Иначе обича да оцветява.  Гледа цветовете в модела и правилно ги подбира.
И да ви се оплача - вчера в детската ми казаха, че напсувал едно дете. Просто си умрях от ужас, яд и т.н.  Вероятно там се е научил.  А и точно какво е казал така и не разбрах. Учителката попита обиденото дете и то изрече една такава звучна...... Пък вкъщи като го питах версията му беше по-мекичка.  Псувня от всякъде, но не като онази гнусната. Обяснявах, говорих, обеща - ще видим, дано не ги говори повече тия работи. Вкъщи се стараем да не псуваме, визирам таткото.  Вече четири години тренинг имаме в тая област. Не че няма да ги научи, но поне да не ги повтаря.  Как е при вас, случвало ли ви се е?
Днес времето се оправя и до края на седмицата го дават хубаво. Приятен ден от нас!

# 235
Туфи, вече я подкарахте шарката. Приготвяй се за включване от малкия. Съни е здрав засега, в новата му група са се събрали почти всички деца и на госпожите хич не им е лесно. За седмица и половина на новото място е научил доста лоши работи - личи си, че е в нова компания Crazy Харесва му в тази група, но си поплаквал за мен през деня.
Цветовете ги знае от края на лятото, за обличането и събличането не изявява голямо желание, но в градината определено ги поощряват в тази насока. Лявото и дясното не му се отдават много.
А за пускане на екскурзия - не бих, пътят Варна- Бургас е толкова натоварен, тези завои му се отразяват кофти, често повръща по тази дестинация Stop, не е готов за такива мероприятия.

# 236
Но колело кара много добре, още като беше на две годинки. Тази зима, то една зима пък беше, махнахме помощните и сега е направо фурия. Нямаме сериозно падане, слава Богу. Каска все се каним да купим, но още нямаме, а нужда имаме огромна, че е такъв бесник. 
малее ooooh!, не мога да повярвам.
колко са различни децата Thinking

# 237
Днес госпожата малко се понацупи, че няма да ходим на прословутата екскурзия. То се оказа, че май почти никой от групата няма да ходи. Директорката разпоредила, тъй като е обявена екскурзия за цялата градина, който не ходи да си стои в къщи т.е. градината няма да работи... явно добра комисионна взима, щом се чуди как да ни изнуди да пуснем децата Confused
И като взеха да ме убеждават, колко е близо Варна и как децата нямало да усетят пътя. А който е пътувал Бургас - Варна, знае за какви завои става въпрос. И не е на 30-40 км. все пак, за мен си е дълъг път.

При нас пък в съседната група има скарлатина. Вече трети път са под карантина. Но въпреки това, редовно събират двете групи. Да видим дали ще ни се размине.

# 238
  • Бу-у-урга-а-ас
Ваня, като са толкова отворени, що не им организираха екскурзия по-наблизо. Можеха да ги заведат например във фермата за щрауси в Козичене (Еркеч). Или пък като се постопли още малко на Аркутино или Созопол. Или пък градска "екскурзия" - в природонаучния музей например и после игра в морската градина.
  #Cussing out Ама верно са луди тия.

А за рисуването давам идеи. Ако децата не обичат да рисуват, би било ужасно да ги карате на сила. Просто направете тази дейност по достъпна, по-атрактивна и разнообразна. Например рисувайте с бои и дебели четки, с бои и дунапренчета, ако за детето е трудно да работи с четка. Може и направо с ръце, а защо не и с крака Simple Smile
Или сложете платка от конструктор под листа и с пастел направете отпечатъци. Става и със стотинки и всякакви други релефни предмети.

Много полезни са игри свързани с нанизване. Аз използвам стари меки кабели от развалените компютърни мишки например или мека тел. Нижем макарони, дървени топчета и копчета.

Това лято съм решила да започна да го уча да връзва обувките си. Първо обаче ще въведа въженце сред играчките му, което да си връзва, както му дойде и чак юни-юли, когато ще е на 3 и половина ще започнем с връзването, ако му се отдава, разбира се

# 239
  • с/у ОколоМръсТното
лого5ка- прекрасни идеи.
В събота ти пращам моя  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт