Отчет на набор 2003 - 5

• 14 500
  • 314
  •   1
Отговори
# 240
  • При хората, които обичам
Аз вече пробвах Васи дали ще схване връзването. Тц, никакъв успех. Ама тя и каката не може. Странно, много са им пъргави ръчете, пък не успяват. Ама то и връзването не е само въпрос на двигателна култура, де.

# 241
Лого5ка, явно в бургаска област няма нищо интересно за гледане Twisted Evil
А идеите ти са наистина чудесни. Даже се сетих, че имаме цветни макарони в къщи, ще ги вкарам в употреба Simple Smile
Виж, с връзването на обувките едва ли ще се справи. Но това не пречи да опитаме с въженца.

# 242
Кейти се пробва да връзва и успява по веднъж да прехвърли вързанката, но не и до възел...а панделка със сигурност не може да прави. Не съм се заемала специално да я уча....не знам това добре ли е или не...Вие как процедирате? В смисъл-аз я чакам за всяко нещо да прояви интерес и тогава се заемам с обучителната задача.
Лого5ка, наистина за нанизването не се бях сетила.   bouquetСега докато е в къщи с пъпките, ще й приложа твоите идеи...ще бъде върхът на щастието и .... разхвърлячеството  Mr. Green  bouquet

# 243
  • с/у ОколоМръсТното
Стига бързахте с нанизването на цветните макарони.  Stop
В 3-ти клас по Дом. бит и техника това се прави.  Mr. Green Щерката преди 2 дни си донесе шарения гердан и малкия се кичи всеки ден с него. Laughing

# 244
 Shocked Ама как в 3и клас? Ние едно време бродирахме калъфки Mr. Green
Василена ми подари мартеничка от нарязани бели и червени сламки, нанизани на червен конец. Значи и в градината ги занимават с нанизване.

# 245
Тъкмо и ние да си почустваме поне веднъж децата "генийчета". На три години да се справят като третокласници Mr. Green

# 246
Логопедка, точно така работят в нашите градини.
Любимото занимание на сина ми, а и на щерката преди, беше нанизването на големи дървени топчета с дупки в дебел конец, за гердани. Постепенно, с усвояване на уменията, конците ставаха по-тънки, а топчета по-малки, докато накрая работеха с мъниста и корда. Това в рамките на 3 години.
Друго, което правят и което може да се приложи в къщи е боденето на някакъв мотив с игла, като дупките се правят близо една до друга и след това се откъсва от големия лист.Така се намалява риска примерно да се пореже от неумело боравене с ножица или ядосване от неправилното изрязване по линиите.
Младежът също не може да си връзва още обувките, но не бързам - показвам всяка сутрин. Виж каката вече можеше на същата възраст.

# 247
Травмирате ме с това връзване на обувки. В крайна сметка, за несхватливите /като моите/ има лепки Crossing Arms

# 248
  • с/у ОколоМръсТното
Травмирате ме с това връзване на обувки. В крайна сметка, за несхватливите /като моите/ има лепки Crossing Arms

Joy а за още по-големи профани кат' моя има услужливи маМки  Mr. Green

# 249

И ги боли после гърба от много дупене  Joy

# 250
И Габи няма обувки/маратонки с връзки
но може сама да връзва на възел, двоен smile3533
научи се покрай вързването на мартеници
панделка не може, въобще нямам намерение да я уча

# 251
Василена има мерак да се научи да плете плитка. Сестра и позволява, ама тя с тънките си пръстчета само я заплита и я скубе, нищо друго. За мен плитката е далеч по-сложна от връзването на връзки, ама за едното има мерак, а за другото - не.

# 252
Василена има мерак да се научи да плете плитка. Сестра и позволява, ама тя с тънките си пръстчета само я заплита и я скубе, нищо друго. За мен плитката е далеч по-сложна от връзването на връзки, ама за едното има мерак, а за другото - не.
Е, как няма. Нали може на свобода да си "отмъщава" на сестра си Laughing
Шегувам се, суетата се е типично женска черта и се показва в ранни години.

# 253

Малко встрани от набор 2003, ама се сетих като прочетох това... Ситуацията - рожден ден на големият син, 1 клас.... Децата си тръгват и едно момченце казва на едно момиченце: Хайде, докога ще те чакам... Ела да ми вържеш обувките.....

Като го чух се чудя да се смея ли , да плача ли... И госпожата тогава ми обясни,че след физическото момчетата сядали на пейката и чакали въпросното момиченце да им завърже обувките..... А въпросния голям син и до ден днешен - в 4кл. не може да си вързва обувки и търсим...лепки....

Значи моето дете има сходни характеристики с Шаниното.... Не знаем цветовете, за ляво и дясно и с тях не е наясно, не може да си връзва обувките и да ги обува(само да ги отвърже и събуе), моля ви, не ме стресирайте..... Ама пък нашите после ще наваксат от раз!

# 254
  • София
 И аз се травмирах - моя дори и неподозира, че той трябва да си връзва връзките, а не мама и тати. Ама пък такива хубави обувки с лепки има Laughing

Малчо сутринта за n-ти път направи представление като отказа да си облече дрехите, защото имали копчета ooooh! Какво толкова му пречат копчетата не мога да разбера (а всичко с цип беше на простора). Всички стоим облечени и обути и той не иска да тръгне с "това с копчетата". Накрая навлякох две неща едно върху друго и така тръгнахме ooooh!,  а той беше щастлив. А баща му - ами тя майка ти е виновна като не те води ти да си избираш дрехи ooooh!
 Хич не мога да се преборя с него, щом каже нещо - край, няма мърдане. А иначе е такова кротко дете от къде тоз инат. Добре, че рядко му се случва.

ДеВаня да кажа майка ми как научи щерката да плете плитка - върза на възел в единият край три връзки(тя ги беше усукала от прежда). Щерката закачаше някъде възела(или някой го държеше и се възхищаваше как се справя Laughing) и плетеше - като връзките се "бореха" да са в средата и всяка "искаше да мине отгоре". Не знам дали обясних добре, но имаше добър ефект и тя се кефеше много.  Сега се справя и на моята коса.

Общи условия

Активация на акаунт