Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 27 559
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Бибит, моят син е с математика, физика и химия като ЛК. И с трите курса се справя съвсем спокойно, с изключение на интегралите, за които скоро търсих помощ тук. Но той има много стабилна основа и е с най-високи резултати на класните. На съучениците му, които в долните класове бяха отличници чрез наизустявате сега им е трудно, защото не могат да мислят логично. Някои от тях дори мислят да повторят класът с друг избор на ЛК, та явно в такъв вариант има.

# 166
  • Немция
Рейна, ние редовно си купуваме пържоли, наложени с Bärlauch, много са вкусни. Grinning
За таблетите - някой ден и при вас би трябвало да почнат да раздават лични за всеки ученик, нали това е запланувано за всички училища - раздават първо на големите класове и слизат към по-малките.
В града ни май всички училища са оборудвани с лични iPads, доколкото подочувам.

Да се повтори цял клас заради един ЛК ми се струва голяма жертва...
Разбрах, че ще се предлага Vertiefungskurs по даден предмет, участието е доброволно, но виждам смисъл от него.

Мьос, голяма ли е разликата тогава межди ЛК и БК по физика(ако въобще си вътре в нещата)?

# 167
Аз всъщност исках да прозвучи успокоително,  защото мисълта че изборът на ЛК е окончателен и цялото ти бъдеще зависи от него е много натоварваща и стресираща.

# 168
Аз всъщност исках да прозвучи успокоително,  защото мисълта че изборът на ЛК е окончателен и цялото ти бъдеще зависи от него е много натоварваща и стресираща.
Чак такава драма не е . Цялото бъдеще зависи от много неща и както всичко се поправя или заобикаля. Също така нещата не са толкова предвидими. Моето записа хилия лк, но химията отпадна в това у-ще и взе биология. Химия също учиха 11 и 12 и той през цялото време се радваше, че не е останал на химия. до 10 клас му беше любим предмет, беше попадал на интересни учители и се справяше и му беше интересно. 11 и 12 имаше ужасен учител и не можеше да понася часовете по химия. Т.е. нещата не може да се предвидят, но не са и чак такава драма.
Човек ако има желание със всякакви резултати и ситуации се оправя и намира решения. Аз лично не бих невротизирала малд човек с @ цялото ти бъдеще зависи @ и @ много натоварваща и стресираща.@
Бибит ако някой е научен да учи и да намира решения и да се справя и вземе предмет по който се справя , то той ще успее да се справи. Ако не може да се справя и му е трудно всичко и е само дърпане и бутане и напасване ... каквото и да му дадеш за аби пак ще му е трудно. Защото просто си му е трудно ученето.
Твоите деца доколкото разбирам не са така. Спокойно. Избирайте нещо , гледайте да е интересно ида се справя и ще го изучите. Успех.

# 169
Рейна, ние редовно си купуваме пържоли, наложени с Bärlauch, много са вкусни. Grinning
От къде ги взимаш пържолите? Направо маринирани?
Мисля днес да се пробвам да направя нещо, че пише в нета 2 дена е годен Bärlauch.

# 170
  • Немция
Рейна, от Едека, готово маринирани, зеленикави са. Провери дали във вашата предлагат.
Сещам се, че наш приятел в района на Бон случайно ни грилна същите, когато му бяхме на гости. Smile  И той си ги е харесал явно.

Белла, спокойна съм, само се информирам. Grinning Големият ми син не е от тези, които много се чудят.

С повторение на клас при нас с Г9 може да стане така да завършиш гимназия и на 20. Grin

# 171
Бибит, разликата между ЛК и БК е сериозна.

Повторение на клас в оберщуфе си заслужава само, ако се цели максимално добър абитур за някоя специалност с висок Numerus clausus. Иначе по-добре да могат да направят една свободна година между училище и уни, за да попътуват и да се ориентират какво искат.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 13:51 от Mößbauer-Effekt

# 172
Дъщеря ми също е с ЛК математика и също твърди, че разликата е голяма с Grundkurs.

# 173
  • Deutschland/HE
Бибит, според моята дъщеря ЛК трябва да се избират стратегически. Да можеш с по-малко усилия да изкараш максимален резултат. Ако няма да продължи в университета с математика, физика е по-добре да е БК. Трудността в ЛК е много висока и трябва много труд и време.

# 174
Съгласна съм с colibri. И учителят е важен, повтарям се. Още един съвет - ако се предлага семинар-курс с добър учител, е опция за заместване на някоя от устните абитури.

# 175
  • Berlin
Какво е ЛК и БК?

# 176
Естествено че никой не избира произволно, а стратегически. Но понякога отпадат предмети, друг път учители или пък се оказва, че не е съвсем каквото си е мислил човек . И пак или се справя или не.

# 177
  • Немция
Abs, LK е Leistungskurs, BK е сигурно Basiskurs, при нас се нарича GK - Grundkurs.

Засега синът май няма да записва LK физика, само математика, че както изглежда, ще му трябва в едно евентуално следване. Ама аз да се осведомя. Smile

# 178
Учителят е много важен, но има училища, като при дъщеря ми, където си избираш ЛК без да знаеш, кой ще го води. Това се разбира след разпределението и много неприятно.
Иначе стратегията на дъщеря ми беше точно да избере предмети, с които е сигурна, че ще изкара по-добри резултати.
Някои ученици при нас се местят в други гимназии, ако ЛК не им допадат след разпределението. Напр. нямаше ЛК Kunst, 2-3 се преместиха в другата гимназия, където има. Иначе трябваше да учат ЛК физика.

# 179
Deni-meni и изкараха ли го кунста? Защото при сина ми които записаха кунст си бяха спец. порода за кунст. Т.е. не може всеки да изкара там, дори е още по-зле от немски или мате. Там си е толкова специфично и проверяващите и те са такива.
Според мен изобщо не е по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт