Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 25 825
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Di Soleil, и при мен е така. Преди седмица бях на професионално почистване и се налагаше често да спираме, защото ми се гади. При миене сама нямам проблеми.

Ходя веднъж годишно на почистване и 2 пъти на контролен преглед. Доволна съм от ефекта.

Мьос, честито на Nr. 2. Попътен вятър в бъдещите начинания!

И моите деца се прибраха в 12:30 часа днес. Остават още няколко контролни и годината приключи.

Семки хапваме в България като си ходим, иначе тук не сме купували, за да не се дразним.

# 511
При нас утре дават свидетелствата, от миналата седмица се чудят, какво да правят в училище.

# 512
Тези последни седмици в училище и на мен не са ми понятни. Поне да им организират разни спортни турнири или да им резервират открития басеин за учебните часове. Но само да ходят , защото са длъжни ???

# 513
  • Немция
Пипи, щом си взела мерки, ще се стабилизират нещата, успех с лечението!

Мисля си, че е добре да прекарват време в училище заедно, без да има оценяване, тестове, класни работи. Атмосферата е лежерна и без натиск за Leistung.
Моите в някои часове сега правят групови проекти просто за заниманието - ще презентират собствено композирана песен, по английски имаха танци, при малкия по политика играят на "съдилище", целият клас получил по една роля. Преди 2 дни са се упражнявали, днес ще е баш съдебния процес. Laughing
По някои часове го карат айляк, гледат филми- къде, свързано с предмета, къде не.. Общо взето, разпускат заедно. Grin
Последната седмица ще се състои Projektwoche, предлагаха за избор около 30 различни проекта, по които да се включат, имаха интересни теми като готвене на френска кухня, през капани за мишки до строеж на ракета. Smile
В четвъртък ще има училищен празник заради малък юбилей на училището, учениците подготвят плакати, щандове, част от програмата ще е тяхно творчество- следобедът и вечерта са поканени родители, бивши ученици на гимназията също.
Така че намирам финалната им седмица за добра и доста запълнена - и в която класовете активно са ги ангажирали на извънучебни тематики.

# 514
Дъщеря ми сега имаха Projektwoche, но предната седмица, цитирам - никой нищо не прави, не иска да прави, дори филми не ни се гледат. Половината въобще не ходят. При синът, който е в Гезамтшуле - нищо. На плахия ми въпрос "Не искаш да ти купим къси дънки за горещините?", понеже той има само тип анцузни бермуди и ходи с тях, отговорът беше: "Майко учителите въобще са доволни, че ходя на училище, а не как съм облечен". Никой не примира да ходи в училище, Projektwoche се възприема като необходима досада.

# 515
  • Немция
Дени, какво очакваш от тийнейджърите- досада са и проектите, и учебните занятия, и училището като цяло.
Но въпреки това е важно да са ангажирани.

Не съм чула от моите деца половината от класовете им да отсъстват. Щяха да разкажат, ако е така, доста са подробни.
В едно училище са, малко училище.

Но за Гезамтшулето в квартала ни не бих се учудила да е повече анархия, специално то се води проблематично.

# 516
  • Berlin
При моите свършиха класните вече, големият вчера си предаде учебниците и сега имаме 3 седмици до края на годината. Поне големият има приятели, с които да излиза след училище и ходят на басейн, езеро, по паркове и т.н., но при малкия е трудно, няма с кой да излиза и отсега започна му става скучно. Май дойде моментът, в който заедно в една компания не се получава, различни интереси. Simple Smile Трябва да го накарам да се уговаря със съученици и да ходя я да карат колело, я футбол, нещо да прави след училище (ама на него нищо не му се прави... ). А м/у другото днес на 25 градуса и разхлаждащ дъжд има Hitzefrei при малкия.Satisfied

# 517
  • Немция
Нека си почине детето и на 25 градуса. Grinning
Abs, децата са различни - едните са по-общителни и повече се уговарят, други не.
При моите двама единият е с много приятели, другият(големият) е с един приятел и уговорки много не го вълнуват (с възрастта особено уговорките много намаляха). Затова и ролята на училището е важна, сред себеподобни, не само заради учебния процес.

Не те ли притеснява ходенето по езера с приятели, охранявани ли са?

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 13:27 от Бибит

# 518
Малката щерка ще ходи на Schullandheim последната седмица от срока. Чак на северно море. Имат доста интересна програма и се надявам да им е интересно. Класната им идва от този край и иска да им покаже тази част на Германия.

Синът днес представи проект от Семинаркурса си и може дали да реши дали да остави тази оценка в свидетелството си и да се откаже от една устна матура или да се яви догодина на матура.

# 519
На устна матура не са само неговите учители. Аз според което видях , бих използвала възможност да спестя устната матура

сори бях изпуснала н то на не то Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 16:27 от bella-ciao

# 520
На устната матура има и независим оценяващ.

# 521
  • Berlin
Притесняваме се и много сме обяснявали какво може да стане, какво да не прави, за какво да внимава и т.н. Иначе езерото е в съседния квартал, не е извън Берлин, има много хора.

# 522
В нашето гезамтшуле също са разпуснали откакто предадоха учебниците на 27-ми.
Обаче всеки ден ходят и гледат филми, на двора нещо правят, миналата седмица имаха Projektwoche и в най-голямата жега обикаляха из града. В събота беше проектфест със задължително присъствие, тази седмица Wandertag, Sportfest. Изобщо не ги оставят без занимания.
Аз с изплезен език чакам почивката в края на месеца, обаче ме притеснява, че пак големи жеги щели да бъдат другата седмица.

# 523
Аз днес как се ядосах, но не като само днес да се ядосвам . Отивам до супермаркета и искам да си взема количка . Първо намирам разпръснати тук - там колички на удобните места за паркиране. Т.е. някой го е мързяло да я върне дори от близките места . После гледам тези и голяма част от количките под навеса пълни с боклуци. Под навеса по земята пълно с боклуци. И това рано след обяд. Ами как може такава велика мърлявщина ? Защо му е на някой да прави такова нещо и кой му е длъжен? Какво толкова ще стане да си прибере след себе си ?

# 524
  • Немция
Bella, освен да се оплачеш на персонала при такава гледка?
Може и да е вид вандализъм.

Рейна, а аз се подготвям психически за горещи седмици в България.
В Германия обикновено жегите не траят дълго.

Общи условия

Активация на акаунт