Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 25 821
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Завиждам на всички, които се чувстват прекрасно на 30+ градуса. Аз още от дете не понасям жеги. Мразя да се леят литри пот от мен, обичам да се наслаждавам на лятото навън, а не да го пропускам свряна в затворени помещения. В БГ е по-сухо и жегата се усеща по различен начин, но повече от 30 градуса седмици наред ми звучи кошмарно.

Веднъж гледах видео на една мацка, която смучеше ксилит след ядене заради венците. Беше си оправила проблемите включително възстановени венци. Даже си купих ксилит от въодушевление с цел да го започвам превантивно, но още не съм се наканила. Трябва да го извадя от шкафа.

# 541
Синьо,
Този ксилит (ксилитол) на мен само под формата на заместител на захарта ми излиза - брезова захар. Как точно да се смуче, той е на прах?

# 542
Има и под формата на бонбони. Аз имам ето такива (със сигурност има и други):
Скрит текст:
Обаче не е добре да се гълта, защото може да промени чревната флора. Т.е. смучеш, държиш слюнката в устата няколко минути и изплюваш.

# 543
Синьо, набързо гугълнах за тоя ксилит, но намерих само онлайн източници за покупка. Има ли физически магазин, от който да мога да го купя?

# 544
Pippi_, точно тoзи го продават в един био магазин при нас, но тя фирмата е сравнително наблизо и най-вероятно затова. Може евентуално да ги попита човек. В Мюнхен може също да ги има някъде.
Ето намерих едни до Мюнхен: https://www.gm-zehetbauer.de/, даже са участвали на някакъв Zahngesundheitssymposium. Трябва да се поразтърси човек. Simple Smile
А то може и на прах/кристали да лапнеш и да го подържиш в устата. Такъв вече има във всеки магазин, в дрогериите...

# 545
  • Немция
Ксилит има в дъвките, в пасти за зъби, води за уста.

Не пречи да се опита и с него в чист вид...но по-скоро си го представям само като част от терапията.

Гея, щом не сме стигнали до парно посред лято, пак добре. Grinning
Ние охлаждаме дома ни активно през тези прохладни дни.

# 546
Благодаря, Синьо! Ще се разтърся по биомагазините.

# 547
  • в сърцето на един мъж...
Бибит, да ти кажа днес си извадих вълненото одеалце, да се наметна... Не ми е комфортно така Sad

# 548
  • Germany
Аз си купувам ксилитол от iHerb (зърнест, все едно е бяла захар), дъвки също. Има едни черни дъвки в Дм, също имат ксилитол. От години си го ползвам, нищо не ми е излекувал, но вярваме в процеса един вид 😉

# 549
  • Berlin
Мммм, аз също имам ксилитол, вместо захар го ползвам за сладкиши. За него ли става въпрос или за друг някакъв?
Всъщност сега последно съм взела еритритол, което е друго.

# 550
  • Germany
Abs, ползвай еритритол за сладкиши. Ксилитола при доста хора, когато е в по-голямо количество предизвиква хм, разстройство. Иначе за него става въпрос. Има една книга “ Kiss Your Dentist Goodbye” в която авторката споделя система за здрави венци и зъби, и основна роля има ксилитола. Тя има и видеа по темата в ютуб. Със смесени чувства съм към това, което предлага…

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 01:43 от PeaPink

# 551
Не, в дъвки и прочие ксилитът е прекалено малко. Идеята е след ядене да си изчистиш зъбите, да смучеш ксилита няколко минути, така че зъбите хубаво да се "изкъпят" в ксилит и слюнка и до следващото основно хранене да не ядеш нищо, за да не храниш бактериите.

Защо използвате изкуствени подсладители? Аз всичките ги смятам за много вредни и ги заобикалям отдалече.

# 552
  • Berlin
Аз защото имат 0 захар/въглехидрат.😬 Не съм заменила изцяло захарта, ползвам си за сладкиши, още повече, че рядко ги правя.

# 553
Захар си ползвам аз. Благодаря за съвета за ксилита, не знам, дали ще пробвам, но все пак.

# 554
Аз лично няма да го пробвам, защото явно ми стига този в пастите за зъби и пр. продукти. Нямам потенциална нужда от лечение на парадонтоза. Но ще попитам зъболекарката за всеки случай.
Чакаме си ваканцията. Последни седмици .

Общи условия

Активация на акаунт