Априлче 2025г./тема 7/

• 31 157
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
Относно клетъчната банка и ние бяхме в голямо чудене, но избрахме FutureHealth- направиха ни и добра цена.
Допада ми и това, че като “подарък”, ще тестват бебчо за непоносимост към лактоза, горчив вкус и глутен.
Наложени са от много години на пазара и решихме да се доверим на тях, ще съхраняваме клетките в Швейцария.
Платихме аванс от 1000лв и ни дадоха едно кашонче за събиране на материала, което да стои вкъщи докато дойде момента на раждането.
Някой беше писал, че кашончето му стои в колата- не е правилно, заради температурните промени- трябва да е на стайна, непроменлива температура, да си знаете.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 17:18 от Pipiilotaa

# 121
И ние сме с FutureHealth.
Изхождам от това, че колкото и да чета, всичките ще се представят за най-великите. Така или иначе това е застраховка и се надявам никога да не потрябва, но при всяко положение, което и да избера, гаранция-Франция Simple Smile

# 122
Абсолютно е така. Нека на никого не се налага да ги използва тези клетки. 🙏🏻
Иначе има доста въпросителни (бях се хванала доста да чета по темата още в 5-6ти месец), но всички околко нас (вкл. доктори) ни казаха ако имаме възможност да го направим, като една допълнителна застраховка, а нека си останат неизползвани.

# 123
  • Смолян
Аз съм с бюджетна Кикка бу и не е лоша. Има вътре и подложка за преобличане.

# 124
Да се вмъкна и аз, че сме със Future Health. Цената е два пъти по-ниска… не знам каква им е технологията на извличане на Cell Genetics (Cells4life) ама според мен си е маркетингов трик. 😵💫Чак пък толкоз пари за една разлика в метода на извличане, то или можеш да събереш стволови клетки или не… даже не се и задълбочих много много по темата. Просто над 10к ми се строи нереалистично скъпо.

By the way, нашето момче 37 го мерят 2900-3000 😀Бая си натежава, ама корема ми май още не е паднал ниско. Аз понеже мисля да съм естесвно раждане започнах с яденето на фурми и ананас за омекотяване на шийката. От утре и йога по-сериозно 😫Стискайте ми палци, че умирам от ужас само при мисълта за болка и контракции…

# 125
Аз също се глася за естествено и след 1 ден влизам в 36та и много се чудя за това олио. Една приятелка, която наскоро роди ми го похвали много- не се е сцепила изобщо, но не знам дали не съм леко скептична ии леко се притеснявам да нанасян каквото и да било в тази зона. 🥹

# 126
Рали, благодаря за отзива 😊
Пипи, от коя седмица е започнала да маже перинеума и колко често? Имам предвид само веднъж на ден ли? Аз съм си взела на Матернеа, което също става за тази зона и смятам другата седмица да го започвам.
Днес бяхме на фотосесия и сега бебчо си го връща, направо ме е страх да не вземе да се роди. Постоянно се обръща и имам леки болки. Пих магнезий, дано да заспи и матката да е спокойна.
ПП бебетата много ли са активни, когато започва раждането?

# 127
  • Смолян
Рали, благодаря за отзива 😊
Пипи, от коя седмица е започнала да маже перинеума и колко често? Имам предвид само веднъж на ден ли? Аз съм си взела на Матернеа, което също става за тази зона и смятам другата седмица да го започвам.
Днес бяхме на фотосесия и сега бебчо си го връща, направо ме е страх да не вземе да се роди. Постоянно се обръща и имам леки болки. Пих магнезий, дано да заспи и матката да е спокойна.
ПП бебетата много ли са активни, когато започва раждането?
Недей да са активни, че и аз цял следобяд пътувах, заради ФМ при Стоилов и ме стягаше, ама сега е направо нетърпимо.
Утре имам час при израждащия и ще стискам зъби до тогава.
Гери, ако го прочете разочарована съм от днешния преглед.
В момента в който разбрах, че няма да раждам при него и ме претупа за 15 минути.
Жалко, че така го хвалих и препоръчвах.
Останах с много горчилка,честно.
Иначе съм 36+4 момата е 3038 грама и готова да излиза според него, даже изтърси, че той не би чакал 38 седмица. Кръвоток, плацента, води всичко в норма. Само като гледах мерките едната обиколка на стомаха е малко по-назад с ден, два, всичко друго е напред.

# 128
Използвала го е както е описано в листовката. От 34-5 седмица 3-4 пъти седмично, веднъж дневно- не е всеки ден, може би е възможно да предизвика някой растеж на някоя гъбка или нещо такова.. това си мисля аз де. 😅 иначе тя е с малък таз, а бебето и се роди 3.300, което си е добре. Но при бебе около 4кг според мен е неизбежно сцепването..
П.с доста тъпо изказване за седмиците. Моя АГ ми каза, че до 38ма г.с си е хубаво да е в коремчето (разбира се в идеалния случай, не коментирам различни медицински състояния). Не случайно между 36-38ма г.с ги водят големите недоносени бебета.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 22:35 от Pipiilotaa

# 129
Аз също се глася за естествено и след 1 ден влизам в 36та и много се чудя за това олио. Една приятелка, която наскоро роди ми го похвали много- не се е сцепила изобщо, но не знам дали не съм леко скептична ии леко се притеснявам да нанасян каквото и да било в тази зона. 🥹

Точно с това се мажа около седмица-две вече 😂
И аз бая се чудих дали няма някоя гъбичка или нещо друго да развия… че аз и от въздуха ги хващам. Секса при нас е мираж точно поради тая причина. 😩
Ама да ви кажа ползвам си го, не правя някакви кой знае какви масажи и тн… но гледам почти всеки път след душ да го нанасям. Ако стане много мазничко със салфетка избърсвам, което не е попило. Правих микробиология и тн, всичко е Ок, нямам и неприятни симптоми от това мазило. Айде дано има ефект и няма разкъсвания 😏🙏🏻

# 130
Аз ще започвам фурмите, чая от листа на малина и ананас, да видим ще помогне ли.

# 131
Здравейте!💝 Не знам дали се е коментирало това, но знаете ли как се процедира като с бащата на детето нямаме брак? Трябва ли предварително нещо да се прави или като се роди бебето, таткото оправя документите?

# 132
Ние се спряхме на Cells4life за съхранение на стволови клетки. Ще съхраняваме всичко що може - от плацента, пъпна връв и там каквото още има. Вече дори не си спомням какво беше, защото подписахме договора още в 15 г.с. Първото плащане, обаче, го изискват чак в 30 г.с. Иначе това, което бегло си спомням е, че ни обясниха, че единия вид стволови клетки са 100 % съвместими с тези на братя и сестри/ майка и баща. Едва ли не, ние си го разтълкувахме, че с тази инвестиция няма да е необходимо, ако имаме второ дете отново да съхраняваме стволови клетки. Така или иначе това ще са парите, за които искрено си пожелавам след 30 г. да си кажа “радвам се, че Ви ги дадох без никога да опирам до вас”.
Иначе, който има желание и още не се е спрял на тъканна банка, на доста семинари рекламираха Селена Селлс и доколкото разбрах цените им са много добри.
Нямам съмнение, че някъде ще ги съхраняват по-зле или по-добре от други места. Според мен няма значение. С две ръце съм за подобни инвестиции - застраховки и искрено пожелавам на всички ни никога да не прибегнем до тях.
Отново на тема раждане 😂 И отново аз с моите безумни въпроси. Тъй като никога не съм лежала в болница, искам да запитам изписват ли в събота?
Тъй като вече си правя тънки, пазарски сметки кога ще ни приемат, съответно изпишат 😂
И друго, което исках да попитам: На прегледа в понеделник АГ ми измери шийката на ехограф (каза ми, ако искам да ме види и вагинално, но отказах, защото едва се събувам и обувам 😂) , та шийката ми беше 2,5 см. До сега никога не е била толкова къса. Тя каза, че със сигурност на вагинален ще излезе по-дълга и, че няма притеснения. Нормално ли е шийката вече да се скъсява толкова ? В 37 + 2 г.с съм 😏

# 133
Деметра, Документите може да се приготвят при нотариус и предварително, преди раждането. На нас в болницата ни обясниха как, но ние имаме брак и не се заслушах много.

Зари, и аз се чудя за изписването. Като питах АГ за болничния престой той каза, че е 4 нощувки при секцио, но често оставяли за още 1 допълнително ако си с високо кръвно, та се надявам след раждането да се нормализира кръвното най-накрая. Не се сетих да питам точно дали в събота и неделя изписват.

# 134
Ние се спряхме на Cells4life за съхранение на стволови клетки. Ще съхраняваме всичко що може - от плацента, пъпна връв и там каквото още има. Вече дори не си спомням какво беше, защото подписахме договора още в 15 г.с. Първото плащане, обаче, го изискват чак в 30 г.с. Иначе това, което бегло си спомням е, че ни обясниха, че единия вид стволови клетки са 100 % съвместими с тези на братя и сестри/ майка и баща. Едва ли не, ние си го разтълкувахме, че с тази инвестиция няма да е необходимо, ако имаме второ дете отново да съхраняваме стволови клетки. Така или иначе това ще са парите, за които искрено си пожелавам след 30 г. да си кажа “радвам се, че Ви ги дадох без никога да опирам до вас”.
Иначе, който има желание и още не се е спрял на тъканна банка, на доста семинари рекламираха Селена Селлс и доколкото разбрах цените им са много добри.
Нямам съмнение, че някъде ще ги съхраняват по-зле или по-добре от други места. Според мен няма значение. С две ръце съм за подобни инвестиции - застраховки и искрено пожелавам на всички ни никога да не прибегнем до тях.
Отново на тема раждане 😂 И отново аз с моите безумни въпроси. Тъй като никога не съм лежала в болница, искам да запитам изписват ли в събота?
Тъй като вече си правя тънки, пазарски сметки кога ще ни приемат, съответно изпишат 😂
И друго, което исках да попитам: На прегледа в понеделник АГ ми измери шийката на ехограф (каза ми, ако искам да ме види и вагинално, но отказах, защото едва се събувам и обувам 😂) , та шийката ми беше 2,5 см. До сега никога не е била толкова къса. Тя каза, че със сигурност на вагинален ще излезе по-дълга и, че няма притеснения. Нормално ли е шийката вече да се скъсява толкова ? В 37 + 2 г.с съм 😏

Мен последно ме мериха вагинално в 35г. с. мисля и беше 2.9… та вече силно се надявам да се е скъсила още повече. Лекарят каза, че вече сме на другата крайност, щом наближава раждането се надяваме шийката да е максимално скъсена и подготвена, за да мине по-лесно и безболезнено естественото раждане 😁За мацките със секциото това не е важно де. И няма вече какво да те мерят Zaria, то щом сме добутали до тук с бременността значи всичко е 6

Общи условия

Активация на акаунт