Априлче 2025г./тема 7/

• 31 156
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
Пълнолуние, микробиологията важи 2 седмици. Трябва Васерман, Хепатит и кръвна група, ако нямаш направена. Те важат 6 месеца. Кръвната група естествено си важи, ако я имаш изследвана.
В деня на секциото също трябва да ти вземат кръв и мисля, че изследват протромбиново време и тн.

# 106
Термина ми по принцип е 02,04, на 05,03 ми взеха микробиология (не цитонамазка).
На 28,02 ми издадоха направление за секцио, обменна карта и стандартните кръвни (+съсирване защото съм на фраксипарин) + урина + направление за кардиолог като казаха да изчакам да пусна изследванията докато не ми кажат изрично, защото са за секциото.

# 107
Нашето момче също върви много голямо. На 10.03 бях в 34 + 2, а измериха бебо 2995. Върви с две седмици напред. През цялата бременност вървеше със седмица напрад, като на мен също ми обясниха, че бебетата имат скок в растежа. Казаха ми, че не е нужно да се притеснявам, защото върви еднакво едро - всичко му е голямо. Просто ще си бъде голямо бебе като баща си.
Ох , хубава работа сега като ви чета, аз на 10.03 бях на преглед, в 33+6 бях тогава, моята беба я измериха 2920гр, отговаряща за 36г.с
Сега като ви чета ми се струва много над нормата, на 27.02 бях на 3-та ФМ и тогава беше 2200гр, огромно наддаване има 700гр за 12дни…. Като цяло и аз съм едра жена, родена 4200гр, но сега направо се замислих… на 20ти съм на преглед пак, утре на тонове , дали да искам пак да я измерят , днес съм 34+1
Питах доктора, каза че е нормално и че бебетата постът на тласъци…просто е по едра дама

# 108
Момичета,вие пиете ли протеин за бременни?От кой сте доволни като вкус 😅

# 109
Sande4, извинявай, може и да греша, но ти нямаше ли да раждаш в Токуда?
Питам, защото съм със същия термин като твоя, също ще раждам в Токуда , но в 39 г.с (за сега, надявам се) 😏 Прости нездравото ми любопитство, но с какво кръвно си?
При мен се случи така, че преди 10 дни направих едно нетипично за мен кръвно от 130/90, което около 2 дни вървеше в тези граници 120-130/80-90. Слава Богу, не повече.
АГ- то веднага ме изпрати на изследване за прееклампсия и , в крайна сметка, се оказа, че съм я развила. Вече съм на 3 х 1 Допегит и , Слава Богу, успявам да го държа в нормални граници, но категорично не искат да раждам нормално. Разбираемо.
Иначе Многократно коментирах с АГ -то изследванията, които изискват за прием в Токуда. Питах я имат ли давност. Казаха ми, че нямат. Микробиологията ми я пуснаха в 36 г.с, а вирусологията през октомври или ноември 😏
Пълнолуние, според мен става въпрос за ПКК 😏 , които със сигурност ще ни пуснат непосредствено преди раждането, но може би и седмица по-рано, ако има нещо да могат да реагират навреме.
Ще правите ли консултация с алерголог?

# 110
Аз съм 33+1 и бебчо е 1800г🥺

# 111
Зари, в понеделник съм при Атанасова и ще видим какво ще каже за изследванията и консултациите с лекарите. Била съм 2 пъти до сега под пълна упокойна. Един път в Надежда за снимка за проходимост на тръбите и в Неовитро за пункцията. Не съм имала проблеми. Даже при втората упокойна нямах никакви странични проблеми, като гадене и тн. Станах и си тръгнах без никакви проблеми, освен болките в корема, но те са от пункцията. Неприятното е, че Атанасова е отпуск от 26.03 до 07.04 по спомен, може и да бъркам датите. Дано малката да слуша и да не ходи никъде по-рано.

Иначе за упойката са ми искали ПКК и креатинин по спомен.

Днес се чух и със Cell4life и се чудя кой да избера за стволови клетки тях или FutureHealth, чийто цени са и по-ниски. Притесняваме, че искат вирусология и CMV, като от второто имах антитела, които най-вероятно са от прекараният EBV.

# 112
Благодаря ти, Луничке 🙏
И аз в понеделник съм на ехограф и тонове - последните преди секциото.
Иначе ние много отдавна се спряхме на Cells4life. Ако има значение, при тях, жената, която отговаря за организацията с осигуряване на специалист за извличането на стволовите клетки в съответната болница, е главната акушерка в Токуда. Тя прави организацията за всички болници в София.
Копирам Ви полезна информация за секциото в Токуда, която сподели една дама преди 2 дни в групичката на пациенти на Токуда във Фейсбук.
“ Аз бях планово секцио по желание. Един ден по рано те приемат във високорискова бременност. Там ти взимат кръв, правят ЕКГ, проба за алергия към антибиотика, който се влива след операцията, тонове на бебето и си почивате като цяло през този ден. На сутринта ви вдигат много рано, някъде към 5. Правите тонове, клизма и си чакате реда за операцията. Преди операцията ви вливат поне 2 банки да не повръщате от упойката и влизате. Самата упойка от операцията не беше приятна, но не боля, анестезиолога беше много внимателен и бърз. Усещате затопляне в краката и след това от гърдите надолу спирате да чувствате( аз усещах докосване, дърпане, но не и болка). След това е престоя в реанимация и три дни в родилно отделение, където вече сте с бебенцето почти постоянно, като може да им го оставяте, за да си починете.”

# 113
  • Смолян
Момичета,вие пиете ли протеин за бременни?От кой сте доволни като вкус 😅
Прегнако шоколад. Имам още две три дози и няма да купувам повече. В почти 37 седмица съм.

# 114
Зари, в Бургас в Окръжна болница ще раждам.

Кръвното ми е средно около 120/80 и 130/90 някой път и над 130 е излизало. На прегледите с ръчен апарат излиза 140/90.
Приемам допегит 3х1.
Кръвното го меря по 3 пъти и смятам средна стойност, винаги излиза около 130, после 120 после 110.

От 1 месец АГ ми изписа и протеин mom pro 90 на цветита хербал, има вкус на къпини, аз си го разбивам с малко кисело мляко, вода и банан и става много вкусно.
Някой път вместо протеина ям протеинов пудинг от Лидл, но не знам дали се води ок за бременни.

# 115
Аз само да напомня, който е с второ осигуряване и има покритие за раждане да звънне по-рано и да проучи какво е нужно като документи. Аз съм на Булстрад и им звъннах и ме питаха коя е болницата. С Токуда си имат договор и при прием е нужно само да предоставя номера на картата. Токуда им изпращат после всички документи и не е нужно аз да се занимавам нещо.

Зари, благодаря за информацията.Heart Decoration До колкото разбрах за секцио те приемат в отделението за високорискова бременност, където нощувката е около 110лв. На следващият ден след секцио си в интензивното, където не се плаща за нощувка и после те местят в избрана от теб стая - двойна или единична. Надявам се да има свободни единични, където мисля, че ще се чувствам по-комфортно. А и таткото може да идва и да стои повече време при нас. В съзнателният си живот не съм нощувала в болница.

Cells4life ми идва скъп пакета, особено този комбинираният над 12 000лв. Уж с техният метод извличат повече стволови клетки, но не знам дали не е поредният маркетингов трик. Другите освен, че са по-евтини, а и дават някаква финансова подкрепа при нужда, която не е голяма,  но е пак нещо. Ще мислим тези дни с половинката.

# 116
Мами на коя марка сте взели козметика за бебчетата?

# 117
Аз за сега на Бебо ми е всичко, но ако не ни допадне ще сменям с А-дерма или Мустела

# 118
Мами на коя марка сте взели козметика за бебчетата?

Отговаряхме на това последният път, когато пита

# 119
Здравейте, момичета 😊 препоръчайте ми чанта за количка 🩵 Аз съм с Easywalker harvi 5 premium и на самата дръжка има вградени закачалки за чанта, но такава не се предлагаше. Благодаря предварително ❤️

Общи условия

Активация на акаунт