Априлче 2025г./тема 7/

• 30 582
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Извинете,че нахълтвам в темата,имате ли представа доц Нашар дали вече преглежда?

Да, на линия е

# 91
  • Смолян
И аз оправих багажа за болницата вече. Имаме дата за секциото и вечерта преди него ще си измия и оправя косата и пет дни просто ще в хващам със шнола, но след операция най-малко ще ми е до това да я мия, като знам колко време ми отнема в нормално състояние и дори с корем.😁
Приготвих козметиката на хип и ще ползвам нея за себе си( душ-гелчето и лосиона), взех си и един бебешки сапун за начало.
Ще си приготвя грим в един несесер,който мъжо да донесе,за едно с дрехите ни за изписването, защото през другото време не мисля, че ще се сетя дори за ссс крем.😁
Помпата също ще го накарам да ми я донесе на втория ден, като ме приведат в стаята.

# 92
Здравейте, момичета. Въобще не съм видяла, че има нова тема. От днес съм вече и аз в 45 дневния болничен. Бях на преглед днес и всичко си беше наред с бебка, отговаря си на седмиците и е 2200 някъде в 33 гс + 5 дни. Докторът ми каза, че водите ми са обаче на горна граница и доста се стреснах. До скоро бяха добре и не съм правила натоварване с глюкоза. Аз й не ям много сладко, само плодове и не съм качила нито грам през последния месец... Захарта на гладно ми е била последно 4,8. Има ли други като мен?
Отделно се оказа, че лекарят ми ще е в отпуск около датата, която трябва дс е секциото ми и вероятно ще иска да е малко по-рано Sad
Не ми се сменя лекаря, но и много се притеснявам бебката да не се роди мъничка....
Вашите бебчета как се движат като кг?

# 93
Гери, ще пиша в четвъртък какво е положението при мен. Моите са води са точно на/ даже леко преминават горна граница. Очаквам бебчо да е станал 2600кг в 35г.с. дано 🙏🏻 В 31г.с. беше 2188кг. От тогава аз отслабнах и не знам дали това не се е отразило на бебчо, почти нищо не ям. Килограмите ми от установяването на бременността вече са 4кг, дори паднаха на 3кг, но успях малко да кача. Позволявам си плодове, компот и някой друг бонбон, трябва да ям сладко, няма начин. Захарта ми на гладно доста е паднала, което ме радва.
ПП Само да кажа, че има нова кампания, а с точките можете да вземете ваучери за пазаруване в сайтове с бебешки принадлежности ❤️
 #BGMлоялнапрограма

# 94
Гери, миналата седмица на ФМ я измериха 2кг. Според ФМ съм била 33гс + 6дни. Според термина ми по цикъл съм била 32гс + 6дни. Лекарката, която ме следи платено каза, че не е ок да ми се мести термина и тя си ме води по термина по цикъл 32гс + 6дни. Тази по ЗК пък ми го смени с този по ФМ  и сега като ме питат коя седмица съм и аз не знам какво да отговоря. За водите обаче нищо не са ми казали, освен че са в норма. Не знам дали в документа по ФМ пише нещо за тях, виждам някакъв индекс вертикален джоб 6см. За плацентата пише степен на зрялост Гранум 1. Захарта на гладно и при мен е 4.8 и казаха, че е наред.

Снощи половинката донесе гнездото на Cotton Hug, подарък от лелята. Като материали, изработка, дебелина на матрака няма нищо общо с това от по-ниският ценови клас. На мен много ми хареса, но остава мини шефката да го одобри като дойде времето.

# 95
Заради намалените води, 100% ще съм секцио... Ще раждам на 3 Април (термина ми беше за 17-ти) във Вита, София. Ще се засечем ли с някоя мама от тук? 😁

# 96
Здравейте, от къде си купихте нощници за родилното и какъв тип сте си взели аз мисля да взема тип тениска тей като тези за кърмачки са ми леко странни.

# 97
Аз си взех от LcWaikiki с копчета по средата, също и сутиени за кърмачки купих от същото място.

Някоя от вас ползва ли приложението на Feia Бременност и има ли проблем с входа днес? Рестартирах телефона, деинсталирах и инсталирах наново, но все ми върти и не влиза, започвам да се изнервям.

# 98
Пълнолуние - точно джобът са водите. До миналия преглед беше всичко ок. На мен и на ФМ и на ЗК докторът ме води в една и съща седмица 33 +5 и казват, че си отговаря точно на седмиците. Ходих и на един форум за ФМ и там казаха, че бебката си е точно на седмиците. Лошото е, че вървя към секцио в 37 гс и няколко дни и се притеснявам - дано да е над 2500 гр. Дотогава имам 4 седмици.
Сега ще видим днес изследванията - дано да са хубави....

# 99
Здравейте и от мен🙂Днес бях на консултация 34+3 г.с. Бебка 2.650 кг, води на горна граница. Тонове ок. Не ми казаха още как ще раждам, а следващата консултация ми е чак на 04.04.2025 г., че излиза отпуска лекарката ми 😵💫То дето се вика не се знае до тогава какво ще става….Иначе тоновете ги почвам всяка седмица. Издадоха ми и обменната карта и пуснах последните изследвания🙂

# 100
Гери, стискам палци всичко да е наред. За сега мен ме гласят за секцио на 11.04, но ще видим лекарката какво ще каже в понеделник. Точно след месец. Тогава ще се водя 39 гс според ФМ и 38 според другият термин. За 5 седмици, считано от последната ФМ предполагам ще е наддала и ще е около 3кг. Но след като теглото не се отчита много точно, като нищо да си е над 3кг. Ще видим в крайна сметка колко ще е. Ако е по-мъничка, таткото ще тича за дрехи 50ти размер Grinning

# 101
Здравейте, от къде си купихте нощници за родилното и какъв тип сте си взели аз мисля да взема тип тениска тей като тези за кърмачки са ми леко странни.

Здравей, аз си взех такива с копчета отгоре,.взех си от Шейн, като в последствие щях да се отказвам от тях, но така и не успях да купя нови, защото родих. Много са удобни, само разкопчавам, като кърмя или се цедя. (и все пак първите дни всичко ставаше в кърма...)
Слагам линк на нощницата и на едни протекторчета, които ме спасиха от "течове" нон- стоп 🤣

Plus Size Casual Solid Color Long Sleeve Half-Zip Nightgown
I discovered amazing products on SHEIN.com, come check them out!
http://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=liw5tS6ioGB … rom=GM73801995424

Gerade bei dm entdeckt https://www.dm.de/lansinoh-stilleinlagen-p5060420234404.html?app … ku2oaAvYaEALw_wcB

# 102
Ох , хубава работа сега като ви чета, аз на 10.03 бях на преглед, в 33+6 бях тогава, моята беба я измериха 2920гр, отговаряща за 36г.с
Сега като ви чета ми се струва много над нормата, на 27.02 бях на 3-та ФМ и тогава беше 2200гр, огромно наддаване има 700гр за 12дни…. Като цяло и аз съм едра жена, родена 4200гр, но сега направо се замислих… на 20ти съм на преглед пак, утре на тонове , дали да искам пак да я измерят , днес съм 34+1
Питах доктора, каза че е нормално и че бебетата постът на тласъци…просто е по едра дама

# 103
Днес 37+1 измериха бебето 3 кг, това ми беше и последния преглед, следващата седмица ми е секциото, даже го измести с няколко дена, каза заради кръвното по-добре да е навън, отколкото вътре. Каза, че и главата й била голяма и не е сигурен за нормално дали ще стане.
Бях писала, че и ми излезе стафилокок в микробиологията, от понеделник съм на антибиотик и полижинакс, поне не ми излезе алергия. Преди се беше проявила към антибиотик, който редовно съм ползвала и ме беше малко страх като почнах.
Сега заради преместване на секциото предстои бягане за изследвания и лекари.
На който му предстои секцио, последователността е : кръвни изследвания 1 седмица преди датата за секцио, като излязат 1во консултация с кардиолог (издадоха ми направление), след това с анестезиолог (без направление).
Аз ще мина и изследване при алерголог за упойките преди това по препоръка от АГ - по принцип казаха, че ако не се мине на място преди операцията правят тестовете.

Нощници взех от Уайкики и поръчах онлайн от сайт на Братя Гьокови мисля, че се казваха.

Питах доктора за спрей за зарастване на белега, но каза, че след като махне шевовете ще прецени дали трябва.
Питах и за колан за стягане, каза, че пак след това ще се прецени, но каза, че нямало много смисъл.
Също каза, че при родилки с високо кръвно може да се наложи престой от още 1 ден допълнително в болницата, но пак на момента се решава.

# 104
Sande, какви кръвни изследвания изискват преди секцио? Аз нямам скорошна цитонамазка. Вирусологията ми мисля е от ноември месец... ППК ми е от този месец, но до 11 вече няма да е валидна.

Общи условия

Активация на акаунт