Априлче 2025г./тема 7/

• 35 323
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
Малко извън темата , оня ден като си взех болничния по майчинство в него пишеше възрастна първескиня 😂 е честно много неприятен термин, ясно ми е , че не съм на 20 ама… та се запитах аз ли съм най -дъртата “първескиня” в групата … 37годишна съм
Добре, че ще ми е трето раждане, че с моите 42 навършени….можеше и друго да напишат😂

# 331
Е как може да напишат такова нещо 🤣 в моите документи нямаше такива понятия 😅 Аз също съм първескиня, на 34год.

# 332
Аз съм на 40, като това ми е първа бременост. Така, че по прилягам на този термин.

# 333
Аз съм на 32 години и това ми е първо детенце.
Днес сутринта гледах някакъв репортаж по Нова ТВ , че в България били най-младите майки в ЕС. Средна възраст за първо дете в България: 27 години. Най-възрастни майки в ЕС бяха в Италия. Там беше средна възраст на първо дете: 32 години.
Не знам каква е тази представителна извадка. Повечето хора около мен, с много малки изключения, имат първи деца на 30+.
Понякога, бидейки из коридорите на АГ отделението в Токуда, ей така, от нездраво любопитсво се заглеждам, миии не виждам някакви млади и зелени госпожици на по 20-25 г.

# 334
Момичета май ми излиза херпес или пъпка до устата. Знаете ли дали мога да ползвам завирах или Ацикловир? Не ми се иска да звъня на следящата вечер.

# 335
Последните години, забелязвам, че доста от хората в моето обкръжение стават млади родители . Аз също съм на 20. От старият ми клас от 14 момичета, 12 сме или бременни или вече с дечица, така че средно аритметични наистина е възможно да сме първи в класацията.
Извън темата, вас кога започнаха да ви проверяват за разкритие?

# 336
Аз съм на 32 години и това ми е първо детенце.
Днес сутринта гледах някакъв репортаж по Нова ТВ , че в България били най-младите майки в ЕС. Средна възраст за първо дете в България: 27 години. Най-възрастни майки в ЕС бяха в Италия. Там беше средна възраст на първо дете: 32 години.
Не знам каква е тази представителна извадка. Повечето хора около мен, с много малки изключения, имат първи деца на 30+.
Понякога, бидейки из коридорите на АГ отделението в Токуда, ей така, от нездраво любопитсво се заглеждам, миии не виждам някакви млади и зелени госпожици на по 20-25 г.
Ми аз явно съм зелена госпожа на 25 😃

# 337
Пълнолуние,  на мен ми излиза два пъти херпес в първите месеци и се мазах няколко пъти с фенивир. От аптеката ми казаха, че е външно , но все пак да не прекалявам.  След като загори само с балсам за омекотяване.  Ще ти пратя на лично едни хомеопатични хапчета.
Мен за разкритие още не са ме проверявали. Миналата седмица бях на първи тонове 32 седмица.

# 338
В 37ма без 1 ден ме провериха за разкритие - не е гадно на тези които им предстои и се притесняват. По-изненада останах от наличието на такова предвид липсата на контракции. 😅

# 339
Честито за всички родени бебчета! ❤
Да са живи, здрави и благословени! 😊❤

Момичета, на някоя да ѝ се случило да повръща през нощта?
Снощи имах силен рефлукс и в от 3:30 до 07:30 през нощта повръщах до стомашен сок. После съм задрямала. Но все още ми се гади и се чувствам ужасно…
Отивам след малко до болницата. Не мисля, че е вирус, защото не съм виждала никого от 3 дена, освен мъжа ми, а той е добре.

В 37 г.с. съм и бебето последно беше седалищно.

# 340
Нормално е, аз също повръщам от време на време.....киселините и рефлуксът са ужасни. В първия триместър повръщах всеки ден, но тогава поне нямах рефлукс и киселини, които да ме карат да кашлям.

# 341
На мен от два дни започна да ми се гади, не съм повръщала. Мъжа ми казва, че сигурно ме притиска бебка в диафрагмата или някъде и за това ми става лошо. И наистина като се освободи горната част, малко, ми минава. Понякога се качва доста нагоре, опъва ли се не знам.
Миналата седмица имах ужасни киселини, но сега с диетата се овладяха. Месо и краставици хапвам, обед и вечер. А сутрин и следобед по 2 препечени филийки с Филаделфия. Филийките са изцяло с брашно от лимец. Пуснали са такъв хляб и много ми харесва. Ако ми пригладнее между храненията хапвам малко ядки.

Аз лично мисля, че понеже сега хапвам по-малко въглехидрати и за това ми става лошо, докато организма свикне.

# 342
Аз вчера бях много зле със стомаха - някакво разстройство, болки в стомаха, гадене. Мисля, че е от притискането.
Прилагам една таблица, която намерих вчера от един семинар преди 7 години. Качеството на печата е ужасно, но смятам, че е полезно.
Аз примерно бях забравила колко памперса се разходват в началото .

# 343
И аз имам определени моменти в които усещам гадене. Това ме изненада, защото през цялата бременност не съм имала гадене и повръщане.
Последните дни имам и ужасни киселини. Снощи през ноща се събудих с ужасно горене, взех още една голяма възглавница и спах полуседнала/полулегнала до сутринта.

# 344
Момичета има вирус с повръщане, разтройство и лека температура при нас сред децата, малката ми го прекара с еднократно нощно повръщане и температура, но други деца около нас с всички екстри-пазете се!
А за киселините и при мен са в пълна сила и спя полулегнала, направо ме изгарят и се връщат чак до задавяне. Пия Гавискон, но изобщо не ми помага. В началото на бременността пиех много газирана вода, ама без особен ефект.
Не съм се представяла Simple Smile само ви чета и следя с удоволствие. Аз съм с трето момиченце Simple Smile и термин 01.04, гледах, че сме единствените и даже очаквах ние да подадем крак, но като гледам ни изпревариха- нека да са честити всички бебчета 💕💙 живи и здрави и всичко да е леко и нормално! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт