Априлче 2025г./тема 7/

• 35 292
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
Вчера слабо усещах малката и днес не е много активна. Минах на тонове и са добре, но ме приемат в болница, за да я следят. Пак я мериха и пак е -3 седмици. Може би няма да ме чакат да вляза в 38 и ще я извадим в 37ма най-късно, а може и още тези дни. Ще видим какво ще се случи, но дано всичко мине наред.
Пълнолуние, и аз бях писала, че вървим с две седмици назад, утре съм на преглед да видим, дали съдоразширяващите, протеина и високо белтъчната ми диета е дала резултат. Буквално на всяко ядене се тъпча с извара, поради високото съдържание на белтъци. Моето момиче беше активна снощи, днес е по-ленива. Няма да ти казвам как се чувствах като ми казаха, че е назад. Впрочем в един от по-горните коментари, тя е седалищно и лекарката ми изказа едно предположение, че може би не могат да я измерят. Утре ще пиша дали има промяна, опитвам се максимално да не го мисля, че започвам да плача, а не е добре за бебето. Стискам палци при вас нещата да са добре, моля те пиши как върви.

# 361
Момичета, това че бебетата са назад, не значи, че не са добре! Първо, меренето може да не е акуратно, втори - този 50 персентил е спрямо стотици хиляди деца, момчета и момичета. Важното е да вървят пропорционално и да не са в дистрес. Никой лекар няма до остави бебе във вас, ако бебето не е добре.

# 362
Demetra всичко влиза в нещата в частната болница. Памперсите, които даваха в Селена бяха 2ка, и на моята дъщеря й бяха ужасно големи. Затова съм си взела 1чка за всеки случаи, да не я правя пак като мравка (така ми казваха в болницата предния път) .
Пълнолуние, стискам палци всичко да е наред.

За Селена знам, че влиза всичко. Питам тези, които ще раждат в други болници при тях не влиза ли също всичко в цената, защото гледам че коментират какви нощници и колко памперса ще взимат

# 363
И аз от вчера усещам бебето с по-слаби движения, а по принцип е много буйна. Във вторник бях на тонове, супер си бяха, каза док. Но вече освен тонове други прегледи няма, набързо ми видя само водите, каза, че около крачето си има сакче ала бала или нещо такова и това беше. Не знам измерили ли ги не ги ли. Но ми е странно, че вече само тонове се гледат, като съм и с паднала тапа. Или аз се филмирам… Но във връзка с движенията сега пих кола и изядох една шоколадова бисквитка и ще изчакам. То си има движения, но не са както обикновенно… май съм във страшен филм вече, но като се има предвид и че съм изгубила две бебета в 9 седмица преди нея и съм се борила 2 години, за да имам дете….

# 364
Мила, Афродита, напълно разбирам притесненията ти 😞 и аз съм с две още по-ранни загуби, могат да се нарекат БХ, едната беше в 6-7г.с. Да не говорим, че ни отне пет години и 10 инвитро процедури.... На мен отдавна не са ми мерили шийката, не са ме проверявали нито за разкритие, нито за контракции. Аз мислех, че като отидеш на тонове ще проверят и за контракции 😁 Официално съм в  36г.с.
Колкото до днескашната случка.....аз съм дева и само си представях как ги мятам за косите 🤣 но само говорих на доооста висок тон и цялата почервенях от нерви. Тя сама си каза, че е тъпа и млъкна, нямаше какво повече да добавя, че чак ми стана жал за нея 🤣🤣🤣
Луничке, сигурна съм, че всичко ще бъде наред ❤️❤️❤️
Мирелка, радвам се, че те изписват 🤗

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 15:14 от Kactus

# 365
Момичета и аз днес бях на преглед , 35+2дни , бебето върви напред 3248гр, отговаря за 37+5дни, насрочихме дата за секцио, ще раждам в окръжна болница в гр. Пловдив, в понеделник съм на тонове за трети път и днес попитах доктора за багажа, каза че щом искам ВИП стая ще имам всичко подсигурено, само ако искам за бебчето лични дрехи и вещи за себе си да си нося, но аз съм си взела всичко(някой беше питал по горе за  багажа извън частните клиники)
Памперси взех 1ца 50бр на Памперс премиум кер, не знам дали са ок , ще купувам други и различни докато се напаснем. Взех и 2шишета и 1 биба за болницата и електрическа помпа за кърма, като цяло се вълнувам доста вече,  следващия ми преглед е на 27.03 да следим госпожицата…

# 366
Кактусче, контракциите се отбелязват на самите тонове. Аз имах една последния път, която беше леко под съмнение. Мъжа ми каза, че съм си сложила ръката на корема и съм била го притиснала 🤣. Казаха му, че едва ли е от това, но... Изказа ме 🤣. Понякога не знам дали да се ядосам или да се смея. Не дава дори да натисна леко.

Аз ще се моля за преглед следващата седмица, странно ми е, че е без ехограф. А вече минаха 4 седмици от последния.

# 367
Мики, контракциите ми казаха, че отделно се следят от тоновете и сега са ми пуснали само тонове. От следващия път уж и за контракции ще проверят. Реално аз държах с ръка един пластмасов диск около 20-на минути. 😅 Аз много исках да разбера дали имам контракции или не, но казаха следващия път, че ще проверим.

# 368
Явно имат различна апаратура, не знам. Много интересно. Следващия път, ще разкажеш как са измерили и контракциите.

# 369
И при мен контракции и тонове са заедно - горната графика са тонове, долната контракции. Супер ясно се виждат, ако има, приличат на кардиограма.

Аз започнах да държа кръвно 130/90, дадоха ми допегит и го свалям до 120/80 в покой. Надявам се всичко да е наред, вторник тоновете бяха добре, в понеделник отново ще ходя.

По повод случката на Кактусчето, разказвам и аз една от преди месец.
Скрит текст:
Държавна администрация. Зад мен на опашката дядо пенсионер. Аз съм голяма жена с голям вече корем. Никой не ме пуска, нямам претенции, всеки си има задачи. Но дядото покъртително нагло започна първо да се изравнява с мен, а после директно ме пререди на гишето. Казвам "Господине, пререждате ме, а съм и бременна". И този човек с цялата си наглост ме погледна отгоре до долу и каза "Ми да сте жива и здрава, да не бързате за някъде". Много исках да го ударя с лакът, но имаше охрана, Държавна администрация е все пак, да не идва мъжа ми да ме прибира от районното...

# 370
А аз пък съм супер очарована от отношението към мен тези дни, първо от вчера бях до общината(Пловдив, Тракия)да получа информация относно въпроси които имах, на няколко гишета се извиваше опашка за данъци  над 30човека, аз трябваше да премина през тях да стигна до моето гише, още докато се движех мъже от най отпред взеха да ме викат да мина първа и всички единодушно се съгласиха, аз благодарих и казах , че съм за друго гише, но се зарадвах
От днес, отивам в едно малко ресторантче с ясната цел да ям пържени картофи и да пия кола( не ме съдете, днес го исках) но се оказа , че има проблем с фритюрника и не може, примирих се с пица, след като почти приключвам готвача ми носи пържени картофи подарък, защото ме разочаровал преди малко , а искал да ме зарадва, Много мило ми стана, пускат ме в Еконт, на опашки в хранителните вериги не чакам почти, като цяло харесва ми вниманието , не знам на какви хора попадате, но с моя пиперлив нрав ако съм в такава ситуация както Кактус ще ме гледате в новините 😂😂😂😂

П.С. И при мен тонове и контракции са заедно

# 371
Кактусче, наистина това за първи път го чувам за контракциите да са отделно. Аз съм била на поне 5 различни апаратури за следене на тонове и на всичките долната графа отбелязва контракциите.
Мики отбелязват се като котракции и мърданията на бебока. Моята винаги като ходим на тонове е много превъзбудена и рита и бута слушалчиците и понякой път ми е  излизало като контракциия и АГ каза,че е от нея.
А поповод случките.... и аз в края на 8ми месец пред кабинета на АГто си чакам най-чинно за контролен преглед, като бременните сме с предимство, нооооо .... две баби бяха преди мен пред кабинета, като през цялото време ги слушах как ги бавят и видиш ли моля ти се дано поне да се оправят за сапунката от 12сет.... и не ме пуснаха да мина пред тях ...

# 372
Пълнолуние, стискам палци всичко да е наред. Поне сега ще те следят и евентуално ще си малко по спокойна. Важното е да сте добре, вече на финалната права сме. Нашето момиче е с около две седмици назад, но реално на всеки преглед е пораснала и си върви просто по малка.
Дръж ни в течение ако можеш. 😘
Много нагли и противни хора има за жалост …, хубаво е, че се срещат и добри от време на време.
При мен също тонове и контракции са на едно.

# 373
Луничке, стискаме палци ❤ Сигурна съм, че всичко ще е наред. В добри ръце си! Не го мисли вече, след 36 г.с бебето е износено. Дори да го извадят по-рано ще сте добре ❤Пиши ни да споделяш как сте , ако имаш време и желание разбира се ❤
Joss, и аз стигнах до тази констатация преди време и д-р Колева ми я потвърди. ( че различното разположение на бебето обуславя по-прецизно( съответно не толкова прецизно) измерване.
Мануна, важното е , че си го хванала навреме. При мен минаха няколко дни докато подейства допегита. Не знам дали при теб е така, но първите дни бях като главозамаяна от тези хапчета. И не го свалях първите дни от притеснение, че въобще имам кръвно.
В един момент си казах “Минах 36 г.с., каквото и да стане отивам в болницата, вадят бебето и всички сме добре. Той вече е износен”. Тогава се успокоих и, Слава Богу, повече не съм вдигнала повече от 120/80. Но пък и не съм падала под 110/70 с 3 х 1 Допегит.
За консумативите в болницата : в Токуда всичко е включено в цената. Приготвила съм само помпа за кърма, нощница (защото не знам дали техните ще са ми удобни, чехли и някакви лични вещи (бельо, козметика, книга и т.н). Иначе нещо, което забелязах вчера е, че в неонатологичния пакет за раждането в Токуда е включено много подробно изследване на бебето. Изброени са няколко вида ехографии. Гледат му мозъчето на трансфонтанелна ехиграфия, стомахче, стави, тест на слуха и още някакви неща (изброени са в ценоразписа за раждане).
Мен - хипохиндрикът, разбира се, веднага ме осени мисълта “Кога ще ми кажат, че всичко с бебето е наред?!?” Мислех си, че притеснението ще приключи с раждането 😏
Веднага питах една девойка, която е раждала там. Каза ми, че в деня на раждането му правят целия скрининг в неонатологията и вечерта идва дежурен неонатолог, за да ти каже как е бебето и какви са резултатите.
Кактусче, и на апарата за тонове, където ме мерят се показат и контракции.
Горната линия са тонове, а долната контракции. Момичето ми обясни, че над 50 единици било контракция 😏 До сега не съм имала.
Кактусче, моля те, не се ядосвай с нещастници. Не си струва ❤

# 374
Момичета, аз нали си изкарах лекциите от преди 7 години и попаднах на нещо, което вече съм забравила. Още при раждането правеха някакви генетични изследвания с кръв от пръстчето на крачето на детето. Важеше за всички дечица на територията на България и общо взето, ако всичко е ок, не се свързват с теб. Сега има ли такова нещо? Чували ли сте подобно нещо? От време на време ме хваща параноята, че на бебка ще й има нещо с приближаването на раждането.

Общи условия

Активация на акаунт