Априлче 2025г./тема 7/

• 35 299
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
На мен също понякога вечер ми се гади, но си е изцяло от притискането, но не съм повръщала. Иначе съм чела, че при някои бременни ако е имало повръщане в първия триместър в третия е възможно да се върне. Но има и вирус и другия вариант е от харана.

# 346
Аз пък съм с хрема и болки в гърлото, та си пропуснах ЖК днес, много ми е криво, защото трябваше да оправим документите за болницата и да пуснем секрет. Тъкмо влязох в 36 г.с.

# 347
По темата с възрастта на родилките, вчера имаше една родилка Любов, на 15 години, която раждаше 2рото си дете Grinning

# 348
Момичета, скринът успяха да го доставят в магазина по-рано 😍 остана да сменим тапетите на едната стена, да сглобим скрина и сгъваемата кошарка, след това започвам с прането и много се вълнувам 🥰
Днес много ме изнервиха....
Скрит текст:
Ще си споделя, че иначе няма да ми олекне....Отивам до Еконт и една възрастна с филъри "дама" бързаше да отвори вратата преди мен и стои на вратата и не ме пуска да вляза....чакала дъщеря си. Тя и дъщеря ѝ била бременна, трябва тя да влезе преди мен 🤣 нищо, че нямаше грам корем....беше от младите бременни 😅 Аз много се ядосах...казах, че това не е причина да не ме пуска да вляза вътре и че нямаше да я пререждам...Момичето пак каза, че и тя е бременна, че не ми отивало на годините да се държа така, с мъжа ми сме били селяни, а бременните жени били тъпи, вече се уверила🫢🤣🤣🤣 след като  каза това и реших, че няма смисъл да говоря с тези "умни" същества 😅 Явно забрави, че и тя е бременна, хаха. Обаче нещо много ми се отрази на нервите и сега ми се реве от яд, че има такива хора...

# 349
Кактус, точно щях да кажа, че не може да се сравнява с бременна в 9-ти месец, ама явно е забравила, че е. За съжаление много са такива, в случая нищо не си могла да направиш. И тя ще бъде някой ден 9-ти месец и съм сигурна, че няма да пропусне да се сети, как неуместно се е държала към теб.
Много са вълнуващи тези моменти за оформянето на кътче на бебчето. Мисли за хубавото, другото забрави.

Мишленце, ти си съвсем скоро. Аз има една приятелка, която все ми повтаря, че ще родя на 28-ми, защо тогава не знам, ама хич не искам да е права. Предпочитам да си е на датата на секциото. Или поне около тази дата да е.

# 350
Аз съм с термин 23.04 и момченце. Simple Smile Моят корем така и не порасна супер много, въпреки че съм в 8ми, вече почти 9ти месец. Нося широки блузи и особено, ако съм с яке, не ми личи че съм бременна. Случва ми се хора да коментират корема ми или да не ми вярват, да не говорим, че никой не ми отстъпва място 😁 Доста е неприятно. Не го казвам, за да защитавам грубостта на тези хора, разбира се.

# 351
Момиче, днес си оправям багажа за родилния, защото тъкмо влязох в 9 месец и за всеки случай да е готов. Може ли да ми кажете колко памперси ще вземете. Пакет с 50 ми се вижда много, но знае ли човек. Ще се радвам да пишете. Относно възрастта на родилките аз съм 25 ☺️

# 352
  • Русе
По темата с възрастта на родилките, вчера имаше една родилка Любов, на 15 години, която раждаше 2рото си дете Grinning

А в родилното вчера дойде момиче на 20 години,което роди 5тото си дете. Всяка година по 1 от 15 годишна. 😀
Видях я на тоновете в предродилна зала.
Дочух, че е точно месец преди термин, но с изтекли води,може би от приемането до раждането й отне 3 часа.

Иначе аз съм добре, днес ме изписаха, сега чакам пред кабинета на моята АГ искам хубаво да огледа всичко.

# 353
Кактус, точно щях да кажа, че не може да се сравнява с бременна в 9-ти месец, ама явно е забравила, че е. За съжаление много са такива, в случая нищо не си могла да направиш. И тя ще бъде някой ден 9-ти месец и съм сигурна, че няма да пропусне да се сети, как неуместно се е държала към теб.
Много са вълнуващи тези моменти за оформянето на кътче на бебчето. Мисли за хубавото, другото забрави.

Мишленце, ти си съвсем скоро. Аз има една приятелка, която все ми повтаря, че ще родя на 28-ми, защо тогава не знам, ама хич не искам да е права. Предпочитам да си е на датата на секциото. Или поне около тази дата да е.
Да и при се, че всички доктори ми обясняваха, то ти е трето, то си над 36 години ( във връзка с годините и съм на 36 Grinning ) и от 7мият месец се й се моля да задържи още една седмица, сега вече в 38 г.с. и около 3.500 кг вече не пия и магнезии и отзиви за раждане -ЙОК 🤣. Първото ми детенце се роди около 10 дена по-рано, второто 7 дни след термин и сега- божа работа. ❤️
Относно памперсите за болницата- взех две пакетчета по 25 бр. едното за при акушерките, едното за при мен, да си имам.

# 354
milewap, тя специално си беше сложила описващ клин 🤣 и късо яке до талията....еми със сигурност не е в 9ти месец, хаха. Най-много на половината 😅 нямаше никакъв корем. Моят върви метър пред мен, но аз съм вече в 9ти месец и с голяяямо бебе.

Добре, че споменахте за багажа...трябва да изпера нощниците и да стегна куфара. По принцип повече от 20 памперса не са необходими. Първите дни най-много по 3-4ри на ден се сменят според табличката и акушерките.

Намерих памперси, които са специално изрязани за пъпния остатък 🤗 турските Sleepy 🩵 има ги и онлайн на супер цени, като са хипоалергенни. Нямат и аромат за разлика от тези на Памперс.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 13:13 от Kactus

# 355
Тези, които ще раждате в частни болници тези неща като памперси, нощници и т.н. не влизат ли в цената на раждането? Защото в Селената доколкото знам ги дават в болницата.

# 356
Вчера слабо усещах малката и днес не е много активна. Минах на тонове и са добре, но ме приемат в болница, за да я следят. Пак я мериха и пак е -3 седмици. Може би няма да ме чакат да вляза в 38 и ще я извадим в 37ма най-късно, а може и още тези дни. Ще видим какво ще се случи, но дано всичко мине наред.

# 357
И на мен ми се гади от известно време, направо се чувствам скандализирана, мислех че сме приключили с гаденето първите месеци 😄
Днес бяхме на преглед, насрочихме дата на секцио. Бебето за 2 седмици се е врътнало от главично в седалищно. И това поведение ме скандализира 😄
В този ред на мисли, бебета, които са седалищно, ги измерват по-малки, отколкото главичните. Просто като информация, да не се плашите толкова от размерите. Преди две седмици ни измериха - пак беше по-малко от ГС, но не чак толкова, което ме навежда на мисълта, че просто седалищните излизат занижени.

# 358
Demetra всичко влиза в нещата в частната болница. Памперсите, които даваха в Селена бяха 2ка, и на моята дъщеря й бяха ужасно големи. Затова съм си взела 1чка за всеки случаи, да не я правя пак като мравка (така ми казваха в болницата предния път) .
Пълнолуние, стискам палци всичко да е наред.

# 359
Момичета, скринът успяха да го доставят в магазина по-рано 😍 остана да сменим тапетите на едната стена, да сглобим скрина и сгъваемата кошарка, след това започвам с прането и много се вълнувам 🥰
Днес много ме изнервиха....
Скрит текст:
Ще си споделя, че иначе няма да ми олекне....Отивам до Еконт и една възрастна с филъри "дама" бързаше да отвори вратата преди мен и стои на вратата и не ме пуска да вляза....чакала дъщеря си. Тя и дъщеря ѝ била бременна, трябва тя да влезе преди мен 🤣 нищо, че нямаше грам корем....беше от младите бременни 😅 Аз много се ядосах...казах, че това не е причина да не ме пуска да вляза вътре и че нямаше да я пререждам...Момичето пак каза, че и тя е бременна, че не ми отивало на годините да се държа така, с мъжа ми сме били селяни, а бременните жени били тъпи, вече се уверила🫢🤣🤣🤣 след като  каза това и реших, че няма смисъл да говоря с тези "умни" същества 😅 Явно забрави, че и тя е бременна, хаха. Обаче нещо много ми се отрази на нервите и сега ми се реве от яд, че има такива хора...
Лелеле, аз като един Овен бих я хванала за косата и нея и майка й с филърите🤣

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 14:02 от Афродита1

Общи условия

Активация на акаунт