Априлче 2025г./тема 7/

• 34 943
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
rozi4ka222, Аа не в никакъв случай нямам предвид ,че е ГД.Просто и при мен се случват хипоглекимии и за да вдигна КЗ трябва да е със захар или сок и предположих ,че при всеки трябва да се реагира така.Иначе трябва да хапваш на честичко може и в това да е проблема

# 541
Мисля, че сме с това, което казват лекарите. Това с раждането аз поне не го усещам да е концерт по желание.

# 542
Мисля, че сме с това, което казват лекарите. Това с раждането аз поне не го усещам да е концерт по желание.
Въпроса ми беше съвсем в различна насока Simple Smile

# 543
Здравейте дами , в 37+4 дни съм , до преди 2-3 дни бях някак си по-спокойна , но усещам че момента наближава и започнах доста да се вълнувам и да се будя вечер искам да родя нормално, но почна доста да ме хваща шубето , като гледам масово всички са секцио има ли такива които искат нормално и започнахте ли да се притеснявате ?
Здравей,
Не се притеснявай за раждането нормално. Да знаеш, че когато ни е страх ще е по-зле за нас. И аз също се готвя да раждам нормално живот и здраве. Пускам тук едно видео от ютуб от акушерка от майчин дом, в което се обяснява как трябва да се диша в различните фази по време на раждането. Това видео ми го прати една мама, раждала в Март, която беше писала, че има много хубав спомен от раждането и че се е водила по това дишане. Моят съвет е гледай го, ще ти вдъхне кураж и си запиши за видовете дишане във всяка фаза.

https://youtu.be/O18D4SyFAuM?si=QANdVnSUgeohwgQZ

Успех и всичко ще е наред Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 10:27 от MariyaM11

# 544
Аз също се водя само и единствено по мнението на доктора, който ще ме изражда. Като за сега е за естествено раждане, но с индукция.
И на моменти усещам как ме връхлитат страшни мисли и въпроси в главата, което смятам е нормално, но гледам да не им давам сила, а и видя ли се с израждащия ме залива спокойствие- д-р Дяволов (буквално си казвам, че няма как да избера по-опитен и с добра репутация в София от него) и си повтарям, че всичко, ще е наред и това ще е една тоолко дългоочаквана среща с моето детенце и започвам да се вълнувам. Също което ми помага е да НЕ чета форуми, истории за раждане, зарязала съм всички училища за родители, уебинари и тн. Просто гледам да се разсейвам със странични неща. Даже и тук понякога като видя някой пост с “проблем” и подминавам, за да не ми вкара мухи в главата. 🥹
Иначе само израждащия ме проверява за разкритие през 2 седмици (започна от 36+5 следващата проверка е в 38+5)- не съм имала остатъчен дискомфорт, но той е доста опитен и внимателен.

# 545
Мене ме провери Нашар миналата седмица. Не беше приятно, но аз по принцип имам стеснен таз. След това нямах дискомфорт и кървене. Честно казано, мога да мина и без това повече Simple Smile

# 546
  • Русе
Здравейте дами , в 37+4 дни съм , до преди 2-3 дни бях някак си по-спокойна , но усещам че момента наближава и започнах доста да се вълнувам и да се будя вечер искам да родя нормално, но почна доста да ме хваща шубето , като гледам масово всички са секцио има ли такива които искат нормално и започнахте ли да се притеснявате ?

Аз бих искала да избегна секцио по всички възможни начини.  Надявам се на напълно естествено раждане. Ако се наложи индукция по някаква причина,ще поискам епидурална упойка. Но аз вече съм минавала пътя с естественото раждане, при мен мина оптимално и е нормално да съм спокойна след като вече имам едно прекрасно раждане.
Сега притесненията ми са донякъде нелепи - притеснява ме,че вкарат ли ме в родилното не дават да се пие вода и другата нелепица,че много дълго ще ме държат на леглото за тонове, а аз си преживявам контракциите по-леко седнала/права. Това са нормални неща и ще трябвя да се настроя Simple Smile

# 547
Момичета, аз по принцип съм голяма паника, явно в края на бременността ми това се изостри. Много рано сутринта усетих малката, но беше тъмно още навън и не бяхме ставали с моя съпруг. След това започнах да оправям някои неща още в багажа и нейни дрехи, 5-6 часа не бях я усещала. Съответно се започна едно притеснение, бях готова да тръгвам към болницата. Но реших да обядвам и да видя дали ще има промяна и тя се събуди, легнах и почна силно да рита. Може да ви се сторя твърде притеснителна, обаче исках да споделя с някого. Напрежението си оказва влияние, особенно откакто ми казаха, че изостава с кг, не спирам да й следа движенията.
По темата за проверка на разкритието, честно казано не са ми правили, вече е ясно, че ще съм секцио и може би заради това. Желая на всички бъдещи и настоящи мами много спокойствие☺️

# 548
Аз съм от юнската тема,но ви следя и вас 😅Аз също съм голяма паника и по същия начин със движенията на бебето  се притеснявам.Но легна ли малко и то винаги се активира,наистина докато сме прави и се движим може би се успиват или от движенията ни не ги усещаме.Така че ако имаш притеснения ,лягаш и се почва😅

# 549
Цвете, по-добре да се презастраховаме, отколкото да пропуснем нещо.
Даже Нашар сега ми каза - каквото и да ме притесни, звъння и отивам в спешното. Никакви рискове да поемаме вече.

# 550
Руби в 9тия месец и хоро да играеш се усещат бебешките движения- няма вариант да не ги усещаш поради някаква позиция на тялото ти и се виждат също така- постоянно.😁
Но лягането помага, а най-вече съм ЗА ако има притеснение да се посети спешното на някоя АГ- това е най-правилно.
Мирела и за мен записа на тоновете е по-неприятна процедура от прегледа за разкритие, поради факта, че бебока всеки път води битка с апарата и се пробва да се премести във вече така или иначе тясното му пространство- много непроятно усещане, а плюс контракции, ще е бонбон. 😁

# 551
Оо да ,със сигурност повече се усеща😀Просто по някой път вършиш различни неща и не се усещаш ,иначе разбира се при съмнение аз също търча постоянно на лекар😅

# 552
Ако си постоянно в движение или вниманието ти е ангажирано с нещо, може и да не ги усетиш или да не им обърнеш внимание.

# 553
Мен само 1 път са ме проверявали за разкритие и беше когато ме приеха в Токуда миналата седмица. Беше един стажант и въобще не ме заболя, но и той самият не се знае какво е проверявал Grinning Милият толкова беше стресиран, че трябваше да му подсказвам, че ми е задна плацентата. 

На мен ми е първо раждане и си ме е страх. Колкото повече наближава деня, толкова повече ме обзема страх. Гледам да се разсейвам поне докато дойде момента с болницата. Днес минахме да подпишем договор с Future Healt. Поръчах още едно спално чувалче, но този път реших да видя как са тези на  Love to Dream Australia. Пуснах и някакви неща от baby.bg и тези дни мисля да взема и едни дрешки 50ти размер, за да имаме за всеки случай.

За движенията на бебока и аз мисля, че е по-добре да отидеш ненужно до спешното, от колкото да се изпусне нещо.

Цвете важното е малките да са живи и здрави, после ще наваксат и на килограми и на размери. Всичко ще е наред с мъниците ни.

# 554
Момичета как сте със съня? За мен вече става като мираж….Ставам на всеки час нощно време и няма заспиване😵💫Дойде ли време за сън и почвам да го мисля ….и…😳

Общи условия

Активация на акаунт