Априлче 2025г./тема 7/

• 34 978
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Suzana (sou_clon) Надявам се, че вече си добре. Не се обвинявай за случилото се. Колкото и да се пазим понякога се случват тези неща.  Важното е всичко да е наред с вас двамата.  Иначе за моят престой миналата седмица, където бях за 1 нощувка в двойна стая платих 560лв. Аз съм здравно осигурена и с второ осигуряване. Обясниха ми, че мога да мина по клинична пътека, но трябва да стоя поне 3 нощувки. Понеже аз  съм останала само 1 вечер трябваше да си платя прегледа, нощувката от 110лв и 300 и няколко лева за терапията. Щях малко по-малко да платя по клинична пътека, но предпочетох да съм вкъщи, а не в болницата ... Второто осигуряване пък щяло да ми поеме само нощувката от 110лв.

Зари Как си днес?

# 526
Сузи, важното е, че вече се чувстваш добре и всичко с бебчето е наред ❤ Не се притеснявай, вече сме на финала, така че може да се действа по всяко време.
Понякога, както написа и Пълнолуние, колкото и да се пазим, като има да се случва-случва се…
И на мен ми се наложи миналия месец да посетя спешно, но аз отказах да пренощувам.  Не са ми пускали дори и системи, а ме таксуваха 120лв просто за прегледа 🤦♀
Да, частна болница е, но и аз съм здравноосигурена.
Както казва мъжа ми, бременните ни виждат като ходещи касички, за съжаление…

# 527
Сузи, много кофти изживяване, но важното е, че вече сте добре.
Случва се на всеки, колкото и да се пазим. Тези неща по хората ходят все пак, взели сте мерки. Не се притеснявай за каквото и да са ти дали, взели са предвид, че си бременна и няма да ти дадат нещо, което да навреди на бебето.

Иначе аз за престоя в Токуда платих 930 лв. - 3 нощувки в самостоятелна. Няма безплатен обяд, какво да го правиш. Както често казвам, ако нямаш пари и връзки в тази държава, си приключил при здравословен проблем... Sad

# 528
Пари, дадени за здраве, цена нямат. Важното е да си добре, Сузи Simple Smile
Тепърва и с бебчетата, това предстои за съжаление.
Чувам, че ще ли да стават безплатни лекарствата за деца до 7 години, но не мога да го повярвам... Все ще има някаква уловка...

# 529
Сузи, съжалявам за преживяното. Още малко остана.
Гери, според мен това е само за лекарства по лекарско предписание, а масово изписват куп хомеопатия, медицински изделия и хранителни добавки, които няма да се поемат и си ги плащаш ти. Например сироп за кашлица, нещо за гърло и т.н.
Аз успях да се свържа с моя свещеник и каза, че не е проблем да ми прочете молитва от разстояние. Не е задължително да присъствам.

# 530
Ами мами , аз пък не го толерирам това, за мен не е нормално на една бременна жена да и взимат пари и то не малко, при условие че е здравно осигурена … държавата трябва да се намеси и да има контрол, да щом е частна болница взимат пари от теб, но не източват здравна каса и обратното в държавните ….
Да здравето цена няма, Слава Богу имаме известни възможности да си позволим някои неща, но това е “изнасилване” на хората и системата според мен, но практиката е такава и ще продължи… една от причините да откажа да раждам по частните клиники, не че няма да дам пари и в държавната, но ще е по мое желание.

Честити бебета на момичетата и спокойствие и здраве на останалите, ще мине и замине всичко !!!

# 531
Моли, в частните е така, в държавните те карат всичко да си носиш + избор на екип и т.н.
Въобще цялата ни система е напълно и абсолютно скапана от началото до края и докато не се изоре из основи, все ще си пишем тези неща по форумите и утре ще вадим от джоба си... Sad

# 532
Може би в държавна болница нямаше да се плаща, съгласна съм. Аз самата бях в такъв шок, че просто се доверих на лекаря и влязох. Не знаех колко ще ми струва. Но както и да е.

Иначе момичето, с което бях в стая ми каза, че са я приели в държавна болница в началните месеци заради малко зацапване. Според нея не е било нужно и е било с цел източване на касата. Ако правилно помня е лежала в стая с 8 човека с една баня и ситуацията не е била никак приятна. Точно в тази болница има доста бременни от Факултета, но не само.  Не съм расистка, просто не на всеки може да е приятен този факт и да се чувства спокойно от това.

# 533
Честито на всички, успели да се запознаят със своите бебчета❤ Когато видя, че някоя от вас се е похвалила се радвам все едно, че и аз съм родила и все повече и повече се вълнувам. Моят термин е на 11 април и само броя дните до тогава и се надявам да не пренося.

# 534
Здравейте, момичета

Честито на следващата родила мама Зари и техният първороден син Виктор!💙💐🌹 Желая много здраве на малкия юнак и бързо възстановяване на теб Зари! Браво за подробният разказ за секциото!

Аз исках да ви попитам за тези, които са вече в по-напреднали седмици. Аз съм в момента 37+5 и ходя всяка седмица по един път при моята АГ. Правят ли ви всеки път преглед за разкритие?

Питам защото вчера, когато бях на преглед за тонове и ехограф, исках да пропуснем този момент с проверката за разкритие, защото поне за мен е много болезнена и след това имам болки във влагалището и освен всичко започвам да усещам как главата на бебето още повече ми опира долу.
Както и да е тя настоя и ме прегледа, каза че имам вече 1.5 см. Но за мен просто е изключително болезнено и се чудя само аз ли съм. Всички други показатели са добре, както знаете и моето бебче върви по-малко. Е, доволна е моето АГ наддало е с 150 гр, като най-много в обиколката на корема предишния път изоставаше повече. Каза ми, че най-добре да се роди от другата седмица вече. Аз си пия протеина на Прегнако и гледам всеки ден да ям месо, колкото и да не ми се яде понякога вече.

Вие имате ли такива усещания долу във влагалището след преглед за разкритие или съм само аз?

# 535
На мен никога не са ми правили преглед за разкритие. Нито с тази бременност, нито с предната.
Не знам дали е защото и двата пъти е планирано секцио, но не са ме преглеждали за разкритие. Макар че сега с тази бременност вече съм в доста напреднали седмици и макар и планирано секцио е възможно раждането да започне всеки момент пак не са ми правили такъв преглед.
Аз днес съм последно на тонове и може и да вляза за наблюдение, защото освен силно намалелите води, вчера отново бях с хипоглекимия. Кръвна захар 3.1 беше ми лошо и треперих. След като хапнах вечерта я измерих пак 3.5 и нещо не ми харесва тази ниска захар.

# 536
rozi4la222,аз съм със ГД на инсулин и са ме предупредили да внимавам за хипоглекимиите,следи се особено ако усетиш нещо трябва да изпиеш чаша сок ,кола със захар или 15гр захар за да се вдигне рязко захарта.Защото подр 3.9 си е хипо и си е опасно.Попитай и лекар ,но мисля ,че важи за всеки един човек със хипо.

# 537
Да, определено не мисля че е нормално. Аз уж нямам ГД, но......това е явно някаква друга аномалия. Надявам се да е само от бременността и после да се оправи.
Ако вляза в болницата поне ще съм под наблюдение, предполагам пускат и кръвни изследвания.

# 538
На мен досега не са ми правили проверка за разкритие, но усещам бебка е още нагоре. В 36+4 съм.
Иначе имам като мускулна треска във влагалището, ако ходя малко повече или лежа повече на едната страна. Не знам на какво се дължи. От време на време имам бодежи, мисля, че тогава ме натиска или просто се мести. Миналата седмица имах и по-обилно течение. Сега вече нямам.

# 539
Здравейте дами , в 37+4 дни съм , до преди 2-3 дни бях някак си по-спокойна , но усещам че момента наближава и започнах доста да се вълнувам и да се будя вечер искам да родя нормално, но почна доста да ме хваща шубето , като гледам масово всички са секцио има ли такива които искат нормално и започнахте ли да се притеснявате ?

Общи условия

Активация на акаунт