Априлче 2025г./тема 7/

• 30 936
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Цветенце, Розичка, честити ви принцеси 🌷🌷😍 Да растат много здравички, игривички, с много късмет и обградени с много любов 😍
И да.....март е април 😁
Гери, всичко ще е наред, ще издържи геройчето още малко 🍀
Луничке и при теб не остана. 😊
Аз си харесах пликчета за стерилизация в микровълнова за многократна употреба/20пъти/. Всеки ми казва в тенджера, защото смятам да кърмя, но ще взема пликчета. Пише, че са подходящи и за части на помпа за кърма, шишета, залъгалки. 😊

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 19:55 от Kactus

# 601
Розичка, честито бебче, бъдете здрави и бързо възстановяване!

# 602
Честито, Цвете и Розичка ❤️ много да ви зарадват бебетата, желая ви бързо възстановяване и да се приберете възможно най-бързо.

# 603
Здравейте 😊 Този път АГ ми е пуснал общ белтък и албумин. Белтъкът ми е нисък, а албуминът е точно на долната референтна стойност. Май ще си взема протеин на Биогейм да си правя шейкове...имам и кетони в урината, което не ме изненадва, защото отслабвам. Ям един-два пъти на ден, гледам да наблягам на течности, плодове. Иначе захарта ми на гладно никога не е била толкова хубава 3,8 и предишния път беше толкова, а ядох късно. Последните дни уж хапвах прилично количество храна, нямам обяснение. Интересното е, че на своя глава спрях да си пия добавките, че стомахът ми беше много зле и за моя изненада имам хемоглобин 119 😍 И аз не знам как успях да го вдигна, предишните седмици ядох и бобови храни и малко риба, може да е повлияло също. Желязото 100% ще е критично ниско и от днес си започвам сериозно със спрея. Снощи помислих, че раждам, защото бебчо риташе и се въртеше толкова ожесточено, имах и силни болки от време на време. За щастие се оказа фалшива тревога 🤗 Чакам да ми излязат и другите резултати, дано да са добри.
ПП някоя от вас има линк към декларацията за държавната помощ при раждане? 🍀

# 604
  • Русе
Мили дами, на вашето внимание едно сладко бебе се роди! Точно днес влизам в 38 г.с. Напълно естествено стана всичко! Благодаря на Господ!
Всичко беше наред,не мога от нищо да се оплача. 5:30 започнаха вече по значимите контракции, 8 и нещо бяхме в болницата,  9:40 родих един прекрасник.
Леко раждане,  такова пожелавам и на вас!

# 605
Честит да ти е малкият юнак! На моята дата е, така че със сигурност ще е прекрасен, чудесен и късметлия! 🔥😄🤘

# 606
Мирела, честита радост! 🥰💙
Бъдете здрави и бързо възстановяване на теб! 🍀
Прекрасни размери има малкия.💙Интересно ми е колко гр го бяха измерили преди раждането, ще ми е любопитно да споделиш. 😌

# 607
Morels, честит ри голям юнак 🩵 Да е жив и здрав и много да Ви радва. Бързо възстановяване на теб и прекрасни моменти с малкият юнак.

# 608
Честито, Мирела! Да е живо и здраво бебчето, да ви радва много! Бързо възстановяване!

# 609
Мирелка, честито! Какъв прекрасен голям юнак и много хубаво име! Да расте здрав и благословен! 🩵
На мен също ми е интересно колко го измериха преди раждането. На колко време ти бяха контракциите и с каква продължителност преди да тръгнете към болницата? Сложиха ли ти упойка и имаш ли шевове. Нещо паниката ме е на легнала и задавам много въпроси 🤣 просто искам до последно да съм вкъщи, докато траят контракциите.

# 610
Кактусче, май ето тук е описано за получаване на помощите и има декларация

https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … i/uslugi-814/1742

А за шубето.. като знам, че наближава 2ри април … 😀😀

# 611
Мирела, честит голям юнак! Да расте здрав и щастлив 🍀❤️Какви идеални мерки 😊

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 12:44 от Мануна

# 612
  • Русе
Мирелка, честито! Какъв прекрасен голям юнак и много хубаво име! Да расте здрав и благословен! 🩵
На мен също ми е интересно колко го измериха преди раждането. На колко време ти бяха контракциите и с каква продължителност преди да тръгнете към болницата? Сложиха ли ти упойка и имаш ли шевове. Нещо паниката ме е на легнала и задавам много въпроси 🤣 просто искам до последно да съм вкъщи, докато траят контракциите.

Благодаря дами, много сте мили!
Последно беше измерен на 20.04 - 3,200гр.
Кактусче, няма нищо страшно, за втори път го потвърждавам Simple Smile.
Болката я има, но е полезна и мечтана. Мен ме боля по 10тобалната система 6 от 10. Търпи се. Важно е да се отпуснеш, много хубаво да дишаш,никакво стягане. Всякакви мисли извади от рода - леле колко ме боли, леле как ще се справя, леле напъните ми ефективни ли са. Прокраднаха ми се,но ги изгоних!!!
Относно контракциите, аз ще взема приза за най-некадърна в измерването родилка някога! В колата ги засякохме,че са през 3 мин, което за второродка си е голяма работа. На прегледа за разкритие не усетих,нищо, не болеше - 5 см. Докато оправим документите и се кача да да минали не повече от 30 мин. В преродилна зала бях също около 30 минути. Усетих напъните, около 3-4 контракции с напъни и ме заведоха в родилна зала. Там прекарах 15-20 минути може би, като опитаха акушерките да родя без епизиотомия,но бързо разбраха,че няма как. Слагат локална анестезия, не боли,леко усещаш иглата. Още няколко напъна и бебо се роди. Имам външни и вътрешни шевове, но е част от раждането, няма как. Като ме качиха на магарето ми пуснаха окситоцин,за подпомагане на контракциите. Ако има още нещо, питайте!

# 613
Мила, Мирелка, много ти благодаря за изчерпателния отговор 😍 Прекрасна си! Пожелавам ти от сърце бързо възстановяване 😘🩵
Благодаря ти, луничке 🤗
Може би, ако бях планирано секцио щеше да ми е по-спокойно, но не искам секцио 😅 Просто много искам естествено без упойка, но всеки ден на моменти имам толкова силна болка, която ако е твърде продължителна, няма да издържа. Добре, че Мирелка ме успокои. Нямам търпение за прегледа в понеделник и се готвя психически, че може да ме вкарат за раждане 😁
Излязоха ми и другите резултати, като не са много цветущи. Луничке, твоят Д-димер към 3 ли беше? Нещо и фибриногенът се е качил, а не знам как TSH от 1 за три седмици е станал над 5....😞 Желязото си е под долна граница и започвам двата вида от днес, ще си прежаля стомаха.
Скрит текст:

# 614
Моя Д димер е към 3 и е съвсем, съвсем нормално вече. И аз очаквам прегледи в понеделник и да ме вземат болницата след това 😀 Малкия се върти много, обаче други болки и оплаквания нямам. Не знам колко е добре, но излизам на разходки, докато мога въртя кръгчета.

Общи условия

Активация на акаунт