Априлче 2025г./тема 7/

• 30 543
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, момичета!
РалиКоличката ни е Байлос С Лукс 3 в 1 и е закупена от Рая Тойс. Т.е същата е като вашата Simple Smile Иначе, когато я купувах видях и варианта 4 в 1. Поразпитах разни познати и те ми казаха, че базата не ми трябва 😏
До колкото разбрах има опция да закача столчето за новородено без тази база 😏 Може и да греша. А за столчето за кола за след 6 месеца също ми казаха, че не ми трябва база … много се обърках вече. Казаха, че базата била за удобство като въртене на 180 градуса и тн.
Леле, може и да звуча нелепо, ама ми е много непонятна темата, а още не съм отворила 4-те кашона от количката 😂
Момичета, аз се примирих със секциото, въпреки, че нашето момченце е главично и , за сега, Слава Богу, държа кръвното в добри граници, ще съм секцио. Насрочено е за след 2 седмици, когато ще вляза в 39 г.с. Разбира се, нашите планове са такива, но дали ще се случи така е Божа работа 🤗
Притеснена съм разбира се. Това ще е първата операция през живота ми. Но съвсем не се притеснявам за себе си, а за бебето. Все пак вярвам, че съм в добри ръце, а и явно за себе си имам усещане, че бебето ще дочака щом още не съм си оправила чантата за болницата 😂😂😂
Отдавна не се впечатлявам от измерванията на килограмите на бебето. Стига да не кажат, че изостава с 2-3 седмици, знам, че всичко е наред. Теглото е резултат от някакви измервания , които съвсем не са точни. Скоро имаше пост в мартенската група във Фейсбук за това колко грама са измерили бебетата непосредствено преди раждане и колко са се родили всъщност. Нищо общо 😂
Онзи ден пак комична ситуация във връзка с измерването на теглото на бебето в Токуда: гледат ме на ехограф , бебето тежи 2,800 кг. Добре. Чудесно. Излизам от кабинета. Отивам да плащам, заглеждам се в снимките, прикачени към амб. лист , гледам цифрата от измерването 2.100 😳😳😳 Абе, притесних се. Връщам се в кабинета. Разбира се чакам 40 минути , за да излезе предишния пациент, както си трябва 😂 Обяснвам какво не ми харесва.
- “О, не се притеснявай, тук съм написала една цифра по -малко на обиколка на крачето, да речем, и от там е намалило общото тегло. Лягай, сега ще го видим пак”
Лягам 😂. Мери, мери. 2,650 кг 😂😂😂😂
Заключение: бебето се смали на един и същи ехограф, при един и същи лекар , за 40 минути 😂😂😂
А и както каза Joss няма как всички бебета да се родят над 4 кг 😏 Пък и май не Ви го пожелавам, ако ще раждате нормално 🤗
Протеин за бременни няма да Ви навреди в никой случай.
При мен на изследване от вчера много интересно ми излезе понижен Калций. Въпреки че си хапвам яйца и млечни продукти, очевидно бебето си взема своето и за мен не остава много 😂

# 76
Изофикс базата мисля, че е и за по-голяма сигурност, не е само за удобство при въртене. Освен че се прикрепва към седалката, където е изофикс системата има и допълнителен "крак" който осигурява още по-голяма сигурност.

Имате ли стрии? Аз се мажа вечер с крем или олио, но от около месец забелязах, че са излезли стрии точно между триъгълника  и корема 😃 и също по паласките. На мен по принцип още от пубертета ми бяха излезли стрии по паласки и краката, както и гърдите, вероятно съм предразположена.
Ще продължавам да се мажа и след раждането, че тогава и от свиването сигурно ще се появят още.

# 77
А вярно ли е, че самите столчета имали Изофикс система? 😂 Хора, простете ми за невежеството 🤦♀
Sande4, П.П така като чета с теб сме един и същи термин🤗 И аз днес влизам в 37 г.с 🤗

# 78
Изофикс май трябва да е приложимо и за колата.

Санче, къде пък се видя там? Simple Smile Аз не мога нищо да видя от корема Simple Smile

# 79
Мдааа, много болна тема ми е докъде ми стига зрителното поле и колко представително изглежда за пред АГ. Заклела съм се да започва лазерна епилация преди следващото бебе🤣
За столчето - нулеви познания имам, там има и някакви законови изисквания май. Без база (без значение изофикс ли е) май не е възможно да се монтира стола, само с колани не знам колко е позволено/препоръчително за новородени.

# 80
С огледало преглеждах дали съм успяла да се обръсна Grinning и се изненадах като видях там стриите, даже не очаквах, че може да излязат там.

Кошчетата, които са до 6 месеца нямат изофикс и или се купува допълнително, или само с колани се слагат. Не съм много сигурна, доста проучвах въпроса със столчетата за кола сама, защото във всеки магазин, където влезем все казват, че са минали нужните тестове и са безопасни, а после като проверя в официалните сайтове (vti, ADAC), естествено ги няма тези марки.
С колани може да се монтира, но по-безопасно е с изофикс.
Столчето, което сложих като линк преди няколко коментара на Joie например е с включена изофикс основа - то се води от новородено до около 4 годишна възраст, отделно има и мерки до колко кг и см според стандарта. Ние ще сме направо с такова, без кошче за кола, защото кошче+изофикс+ после столче излиза доста по-скъпо.

Изофикс май трябва да е приложимо и за колата.

Санче, къде пък се видя там? Simple Smile Аз не мога нищо да видя от корема Simple Smile

# 81
Значи, друга ни е основата. Пак казвам, нищо не разбирам, проверила съм в разни шведски сайтове, че са ок като безопасност.
Това са столчето и основата, не знам дали е възможно само с колани.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 82
  • Смолян
Здравейте, момичета!
РалиКоличката ни е Байлос С Лукс 3 в 1 и е закупена от Рая Тойс. Т.е същата е като вашата Simple Smile Иначе, когато я купувах видях и варианта 4 в 1. Поразпитах разни познати и те ми казаха, че базата не ми трябва 😏
До колкото разбрах има опция да закача столчето за новородено без тази база 😏 Може и да греша. А за столчето за кола за след 6 месеца също ми казаха, че не ми трябва база … много се обърках вече. Казаха, че базата била за удобство като въртене на 180 градуса и тн.
Леле, може и да звуча нелепо, ама ми е много непонятна темата, а още не съм отворила 4-те кашона от количката 😂
Момичета, аз се примирих със секциото, въпреки, че нашето момченце е главично и , за сега, Слава Богу, държа кръвното в добри граници, ще съм секцио. Насрочено е за след 2 седмици, когато ще вляза в 39 г.с. Разбира се, нашите планове са такива, но дали ще се случи така е Божа работа 🤗
Притеснена съм разбира се. Това ще е първата операция през живота ми. Но съвсем не се притеснявам за себе си, а за бебето. Все пак вярвам, че съм в добри ръце, а и явно за себе си имам усещане, че бебето ще дочака щом още не съм си оправила чантата за болницата 😂😂😂
Отдавна не се впечатлявам от измерванията на килограмите на бебето. Стига да не кажат, че изостава с 2-3 седмици, знам, че всичко е наред. Теглото е резултат от някакви измервания , които съвсем не са точни. Скоро имаше пост в мартенската група във Фейсбук за това колко грама са измерили бебетата непосредствено преди раждане и колко са се родили всъщност. Нищо общо 😂
Онзи ден пак комична ситуация във връзка с измерването на теглото на бебето в Токуда: гледат ме на ехограф , бебето тежи 2,800 кг. Добре. Чудесно. Излизам от кабинета. Отивам да плащам, заглеждам се в снимките, прикачени към амб. лист , гледам цифрата от измерването 2.100 😳😳😳 Абе, притесних се. Връщам се в кабинета. Разбира се чакам 40 минути , за да излезе предишния пациент, както си трябва 😂 Обяснвам какво не ми харесва.
- “О, не се притеснявай, тук съм написала една цифра по -малко на обиколка на крачето, да речем, и от там е намалило общото тегло. Лягай, сега ще го видим пак”
Лягам 😂. Мери, мери. 2,650 кг 😂😂😂😂
Заключение: бебето се смали на един и същи ехограф, при един и същи лекар , за 40 минути 😂😂😂
А и както каза Joss няма как всички бебета да се родят над 4 кг 😏 Пък и май не Ви го пожелавам, ако ще раждате нормално 🤗
Протеин за бременни няма да Ви навреди в никой случай.
При мен на изследване от вчера много интересно ми излезе понижен Калций. Въпреки че си хапвам яйца и млечни продукти, очевидно бебето си взема своето и за мен не остава много 😂
Да с колани ще го захващаш, но с база е много по -сигурно. А и после базата може да се ползва, ако се спрете на столче Сирона на Сайбекс.

# 83
Мерси, момичета! Дано всичко е наред! Само да са живи и здрави. Моята щом е решила с дупето да идва, явно не иска да раждам естествено. Може да е за добро!
Дано само не важи правилото "станала с дупето нагоре", че отива на кривотийка... Хаха :Д
И аз четох за упражнения за обръщане и правех някакви леки, но нещо се отказах. Нека тя си реши.

Иначе аз с поредния хамав въпрос - вие позволявате ли си да се навеждате? Уж било вредно, обаче аз не спирам вкъщи да се навеждам. Я да прибера миялната, я да я заредя, да заредя пералнята, я нещо падне на земята, я като пускам прахосмукачка, не знам някакси не мога да го избегна това навеждане. И от време на време и за това се филмирам.. :Д

Ноооо вече просто нямам търпение да я видя, да я гушна, да я целуна... Heart И същевременно такъв страх, че не сме напълно готови. Още чакаме колличката, че я поръчахме от Австрия, още не съм изпрала дрехите, че искам първо да е изчистя шкафчето ѝ, пък го сглобихме преди броени дни... Още и чантата за болницата не съм си приготвила. Ама това чувство, че това мърдащо в корема ми бебенце, ще се материализира в истинско човече и ще мога да го пипна и ще ме гледа...
Леле, момичета, не мога да го повярвам, не мога да си го обясня...Чудо на чудесата е това да носиш бебе и да го родиш... Heart Blush
А оня ден точно сънувах, че я нося цял ден в една торба, ама някакси до корема си я носех торбата - и тя вътре такава нагъната точно както си я представям вътре в утробата... Явен показател, че вече ми тежи... Хаха...

# 84
Навеждам си се, клякам постоянно, тези дни съм фурия, че започнах и да почиствам по-основно. Ако се чувстваме добре, не виждам да е проблем

# 85
Навеждането не е проблем, стига малко да разкрачиш и прегънеш леко коленете. Така коремчето не се свива. Аз така правя. Няма как домакинската работа си върви. Мъжа ми все ми казва, нищо да не правя, ама ми е жал за него. Не може всичко на него да легне. Каквото мога и ако се чувствам добре, успявам да свърша. На почивки, но пак е помощ. Сега на него разчитам за по-голямото почистване, като прозорците например.

# 86
И аз се навеждам, защото често изпускам разни неща. Но отделно пускам пералня и разни други домакински неща, но гледам да не се претоварвам. Всичко правя на почивки. ММ не ми дава много да правя някои неща, но той ходи на работа и нямам нерви да го чакам за всичко. Но прозорците, миенето на банята си е завещано на него.

Аз с багажа за болницата съм почти готова. Остава да си поръчам помпата за кърма и  компресите за гърди. После стерилизация заедно с протекторите за зърна и ще ги оставя половинката да ги донесе в болницата. Чудя се дали да си взимам шампоани и сешоар . Едно от най-неприятните ми неща е да си мия косата, защото цялата процедура ми отнема над час.

Остава да и изпера и дрехите за изписване. Аз още не съм решила какво ще обличам.

Иначе и за малката имам неща, които остава да поръчам и се надявам да не съм забравила нещо важно.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 18:37 от Пълнолуние

# 87
Аз няма да взимам шампоан и сешоар, и на мен отнема около час миенето на коса и не си го представям в болнични условия. И вкъщи ми е трудно вече.

# 88
Най-много да си взема сух шампоан 😀 Все пак моята коса може да издържи едни 7 дни без миене. Не се омазнява бързо и за това съм по-скоро да пропусна.

За стриите, аз по принцип и преди си имах. Надявам се да не се появяват нови, макар че на кръста ми се струва, че имам 1-2 нови.

# 89
Извинете,че нахълтвам в темата,имате ли представа доц Нашар дали вече преглежда?

Общи условия

Активация на акаунт