Априлче 2025г./тема 7/

• 41 118
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Абсолютно е така. Всеки казва неговата версия и ако нямаш нужното образование е трудно да се прецени кой казва истината. Разбирам, че изложителите са там за да си хвалят продукта, който предлагат, но все пак говорим за бебета, не за възрастни. Ще е жалко, ако подлагат здравето им заради печалба. Не бих се и чудила, ако го правят …

На лекцията за кърмене и днес казаха да не бързаме да купуваме помпа за кърма и че можело да нямаме нужда от такава. Вече говорихме тук по тази тема, че е по-добре да имам такава, защото ще ми е нужна и за болницата. Отделно и ние имаме нужда от прегледи при лекар/зъболекар и не смятам да водя малката с мен и да я кърмя по коридорите на клиниките. Цедя вкъщи и таткото ще храни бебето. Не мисля, че трябва да се превръщаме в 24/7 млекоцентрали …. Не го казвам в лош смисъл, но все пак имаме нужда и от лично време за да запазим психичното си здраве, за да сме по-пълноценни родители. Според мен и татковците може да ни заместват понякога в храненията.

# 211
И аз бях на лекция, на която казаха че дори и да е 0+ не е препоръчително да се слага слънцезащитен крем.
Отделно питаха лекторите кога може да се ходи на плаж, казаха по принцип до 3 годишна възраст не е препоръчително Grinning така че всеки си решава.
Ние сме от Бургас, но ще видим дали и кога ще ходим на плаж, може и да пропуснем 1вата година или ще е чак края на лятото, септември.

Аз взех 1 пакет памперс премиум кеър 50 броя 1ца, продавачката каза, че ги взимали и били доволни, ще видим. По принцип каза, че главно за болницата родителите взимали единия ред (тоест 25 бр), аз приготвих целия пакет направо ама може би ще взема само 25, ако трябва мъжа да носи после още.

На една лекция казаха, че заради самите съставки не се препоръчва да се прилага на кожата на новородено, въпреки че казват, че е безвредна. Аз от тези лекции си направих изводите, че всеки казва различно и в един момент просто се чудиш кое е правилно и кое не..

# 212
По учебник децата не трябва да се водят на плаж до 3тата година 😅 Естествено никой не го спазва. Особено полезно е за бебчетата кратък плаж в ранните часове. Дори да е основно под чадър е добре да има слънцезащитен продукт с минерален състав, но без наночастици. Има много продукти на пазара, които са 0+, аз ще взема стика на Бебо, а по-натам на Мустела.
ПП има и бански, които имат слънцезащита. Май почти всички бански за малки дечица.

# 213
Ние с мъжа ми сме решили, че, живот и здраве, ако всичко е наред, на 20-ти май заминаваме за Бургас до към средата на септември. Слушах скоро една лекция на Ася Демирева (която е от Бургас) и спомена , че няма никакъв проблем децата да се водят на плажа, дори новородени след 17:00 часа през лятото. Разбира се стоят си в количката. Беше казала, че в днешно време вече не препоръчва да се излагат децата на плажа дори и в най-ранните часове преди 17:00 часа.
Още един аргумент в полза на нашето море (с новородено) е наличието на добри педиатри в съответното населено място. На мен в Бургас ми е супер спокойно, защото личната ми лекарка е педиатър и знам, че има към кого да се обърна.
Иначе за гръцко море, и ние като Луничка тайничко се надяваме и кроим планове за средата към края на септември 🙏
Луничке, говорих с доста приятели. Споделят, че тегавият момент е пътя от София 😏 Иначе всичко друго е окей. Ние ходим на средния ръкав на Халкидики, а до там са си 7 часа както и да го погледнеш… С повече почивки и търпение би следвало да се завлачим 😂 Но има доста време до тогава.
Специално за пътешествията с деца, винаги искрено съм се възхищавала на хората, които ги предприемат. Иска ми се и аз да съм толкова смела.

# 214
Всъщност много по-добре е да се отиде на плаж в интервала 8-10ч сутринта, отколкото следобяд. Следобед е много силно слънцето, а пясъкът е много нагрят. Дори ние избягваме да ходим следобяд. Най-добре е след 18ч, преди това не е препоръчително изобщо да се излиза на разходка в тези жеги. ❤️ Това по-скоро го казвам като човек с мнооооого бани 😅 В ранните часове пясъкът не е нагрят, а точно в 17ч е толкова нагрят и допълнително отразява топлината. Също и UV индексът се увеличава през деня, като сутрин е най-нисък, а на обяд/следобяд е най-висок. Изобщо не е вярно, че е по-безопасно да се водят на плажа следобяд, а не сутринта. Това е единственото нещо, с което не съм съгласна с Ася. Иначе е страхотна.
Зари, вие какво столче за кола избрахте? Може ли да ми споделиш на лично съобщение повече за педиатър, че сме в дилема. 😊❤️

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 01:07 от Kactus

# 215
Зари Ситоня ни е любима и обичаме да отсядаме във Вурвуру. Плажа Кариди ни е от любимите. Смятам, че е подходящ за дечица. Не знам в последните 2 години как е водата, че по едно време имаше доста морска трева. Но има близка болница в Никити или Солун, ако се наложи. Миналата година бяхме за много кратко море на Касандра и ако няма ремонт много по-бързо се стига, в сравнение със Ситоня. Около 4,5- 5 часа е пътя до там. В петък след обяд обаче не се пътува, че е великото преселение на Солунчани до Халкидики и стават големи задръствания. Тасос също много го харесваме, но ме е страх да нямам бърз достъп до континенталната част. Не знам и болницата как е. Има време до септември и ако всичко е наред ще мислим къде да отидем . А пътя може да се раздели с почивки или на 2 с нощувка в Мелник или друго място. Предполагам ще трябва да и извадим и паспорт за всеки случай. С влизането ни в Шенген се минава доста бързо на границата и ако имате транспортер няма да чакате и на тол пунктовете. Искаше ми се да я заведа на Кефалония, но няма да е в близките години, че е много пътя до там и с тези фериботи, които все ги отменят заради вятър … Ще вземем и от банските, за които Кактусчето спомена. Ох, размечтах се.

На 18 март от 10:00 ще има онлайн среща за пътуване с бебе
https://www.bebeto.org/School

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 08:41 от Пълнолуние

# 216
Има и палатки за плаж за бебета, които са с UV филтър. Имайте в предвид, че бебчето трябва да седи, за да може поне да е в басейнче. Иначе може в раница или слинг, ама пак не трябва да седи много на жега, че много лесно се претоплят.
Ние си говорихме, ако ходим на море, аз да съм с бебчето в количката, а таткото с голямото дете. Въобще не мисля да закарвам бебето на плажа, предвид, че може и да не седи стабилно дотогава.

# 217
Да вметна освен за плажа, също за минерални басейни казаха, че трябва да в по-голямо бебчето, за да посещава, защото минералите се попиват през кожата. Не помня като възраст какво казаха, но може би ще е поне годинка да се изчака и пак има ограничение във времето колко да седи във водата.

Гери, за това със седенето изобщо даже не се и сетих.

# 218
Спомням си, че беше голяма мъка при нас - дъщеря ми седна по-късно, че беше в каиши, и не искаше да седи легнала в коша за новородено, едно врещене беше... Въобще не са ми много романтични спомените за първите 6 месеца... Сега и мъжа ми го обхващат едни желания да обикаля, да пътува и бързо му припомням някои неща Wink

# 219
И ние сме от Бургас,следобяд излиза вятър,аз не бих закарала бебето на плаж тогава.
Като цяло съм против на толкова малка възраст да ходи на плаж.
Но ми подариха един готин бански,който няма как да не сложа и да не направим няколко снимки 😄
Ще направим една баня към края на август, началото на септември,колкото да видим плажа.
Със сина ми(той е лятно бебе) като направи годинка, тогава го закарах на плаж.
А и тези,които живеем на морето,все тая ни е за плажа,той си е при и нас 😄
Но както казва и Кактус,по-добре в ранните часове да се ходи.

Sande4 къде ще раждаш ? 🤔

# 220
Далинда, в Окръжна ще раждам, следящия АГ изражда там.

# 221
Момичета, знам, че никоя не е пророчица за времето през април, но от вчера съм в чуденка за дрехите и дали не трябва да взема още връхни дрехи. Имам бодита с къс и дълъг ръкав, къс и дълъг крачол, одеяла за навън. Но трябва ли ми и якенце, чувалче за количката? И ако взема още едно чувалче, лятно ли да е специално за количката? Много ви благодаря за съпорта.

# 222
Аз взех комплект за количка и има много тънко одеало, ама е от полиестер и ще пази топло мисля, имам и още едно от изписването по-дебело, засега не смятам да взимам още. Якенце не съм взела. Ще изчакам като се роди и ще видим как е времето и прогнозата, защото така или иначе сигурно седмица след изписването ще излезем на разходка, а то и в началото нали се препоръчва около 10 минути и постепенно да се увеличава времето за разходка.

# 223
Аз съм взела един космонавт, който не се знае дали ще влезе в употреба. Но беше намален на 20 и нещо лева. Имам и 2 одеала и не мисля са взимам за сега други неща. Ако има нужда таткото ще тича до магазина.

# 224
Така или иначе в началото се седи вкъщи,аз към 2 седмици мисля след болницата.
Чувал е излишен според мен.
Имайте предвид,че коша до 6м.предпазва,има си и за затваряне,и то вътре става сауна ако е топло.
При обличането важи правилото,както си облякана ти с едно отгоре за бебето,и като се завие,като се сложи това за затваряне на коша,няма да има проблем. 😊

Момичета, знам, че никоя не е пророчица за времето през април, но от вчера съм в чуденка за дрехите и дали не трябва да взема още връхни дрехи. Имам бодита с къс и дълъг ръкав, къс и дълъг крачол, одеяла за навън. Но трябва ли ми и якенце, чувалче за количката? И ако взема още едно чувалче, лятно ли да е специално за количката? Много ви благодаря за съпорта.

Общи условия

Активация на акаунт