Априлче 2025г./тема 7/

• 31 724
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
Рози, аз вече трета седмица се мъча...все още леко накашлям, направо си изплюх дробовете и сливиците.....ужасно е. На мен наистина ми избиваше кръв от гърлото, а напъните от кашлицата ме караха да повръщам. Уж всичко е наред с бебчо, но аз още съм леко притеснена.

Сега за памперси номер 2 гледам, че 1цата са много малки 😁 Казаха ми, че Премиум Кеър много са ги развалили, вече не са хипоалергенни, имат аромат и пропускат.....Препоръчаха ми Памперс New Baby или Хармони....но са много скъпи(0.50-0.60лв./бр.). Аз търся до макс 0,40лв./бр. Ако някоя от вас види, моля да ми прати линк 😊

# 196
Зари, слагам инжекцията Фракси 0,4 както си я слагам - вечерта. Ако тръгне раждане до няколко часа, взимам 15 капки витамин К1. Ако са минали повече от 5-6 часа от инжекцията, тогава нищо повече не правя и не слагам инжекции след раждането. Продължавам само с по 2 бр натаспин на ден. Като натаспина ми е заради Д димер, който почти от самото начало е над 2 единици.
За мазане след баня съм взела масло за тяло на Wooden spoon. С олио ми се струва, че много ще се пързаля, и ще се притеснявам.

Ехааа, а взимам по една капка К1 веднъж седмично, за да компенсирам големите дози витамин Д, които взимам. Не са ли твърде много 15 капки за единична доза? 🙄Задължително коментирайте с др. Тончев. Изобщо няма да му хареса тоя вариант. Той като цяло беше против и моите К1 и К2, ама му показах изследвания, че са на дефицити и реално имам нужда от добавка. Неговото мнение е, че почне ли раждането дори да е непосредствено след инжекция да се информира в родилното, те си имат начини да спрат кръвоизлив, ако се случи. Плюс, че все някакви часове ще са минали от поставянето на инжекцията и същинското раждане. Да не стане така, че и в родилното да ти включат К1 и да си пила преди това, не знам наистина каква е процедурата 🙄

# 197
Ееее, ще кажа в родилното, разбира се, нищо няма да включат допълнително, надявам се. Те вече са наясно с терапията, затова и ще ме погледат и приемат предварително. А и това наистина е при форсмажор. Досега само К2 съм приемала с Д, не и К1. К2 изрично ми беше препоръчан от Русев заедно с Д, не е имал против.

# 198
Кактус-Molfix,Лупилу ..мисля са на достъпна цена,от Лупилу с първото дете бях много доволна.
Започнахме с Памперс-пропускаха му и ги смених с тези,и бяха идеални.
На някой мама изписвали ли са индометацин супозитории?
Онзи ден бях при АГ,говорихме за секцио,документи,на тонове ме прати,въпроси имах-отговори ми...и до сега бях на утрогестан вагинално.
Изписа ми индометацин за 1 седмица,през вечер да слагам,не разбрах много за какво ...после се зачетох и разбрах,че е за контракции и матката...
До тук добре,обаче не ми каза,че се слагат ректално,аз снощи патката си сложих вагинално .... много се притесних сега да не стане нещо....🫤😫😫😫

# 199
Аз Индометацин сложих след трансфера, ректално. Не се притеснявай, ще се самоизчисти влагалището. 😊
За сега имам един пакет Пуфис и два пакета Лупилу.

# 200
Аз на черния петък се запасих с 1 и 2 размер pampers premium care. За родилното колко голям пакет трябва да взема, колко броя?

# 201
Мануна, в моя списък от болницата пише по 4 броя на ден памперси, ама съм чувала ако си в частна болница май няма нужда да носиш.

# 202
Момичета, аз за памперсите отново се допитах до приятелки с деца. Казаха ми, че Хармони били най-добрият вариант на Памперс, но ненужни за новородени. Хармони били за дечица с много чувствителна кожа, а на новородените памперсите ги сменяме през 3 часа и нямало , едва ли не, толкова значение.
Та, за сега съм взела 100 и няколко броя размер 1 Памперс Премиум Кеър и доста кашони с размер 2. Купихме от Емаг на черния петък.
Иначе в Токуда пише, че не трябва да носим нищо за бебето. Същото беше и във Вита като услуга.
Рози , много дами пият антибиотик по време на бременност. Не се тревожи. ❤

# 203
Зари, ако имаш съмнение за секциото, не може ли да го обсъдиш с лекаря си ? Иначе и аз в понеделник след обяд ще съм в Токуда, имам среща с Атанасова.

Днес бях на събитие и ни хареса с половинката. Този път други лектори и ни допаднаха някои от лекциите. Раздаваха и подаръчета за майките и бебетата. Дадоха ни 10бр памперси на Пуфис и ще ги тестваме и тях. Но ние сме заредили Pampers Premium Care от Emag. Имаше лекция и по първа помощ и казаха, че тръскането на бебето с краката на долу може и да е действащ метод, но не е препоръчителен.

За болницата, ако Ви искат памперси имайте предвид, че няма да Ви ги върнат, ако останат. Остават си за болницата.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 20:55 от Пълнолуние

# 204
Аз ще сменя темата напълно, но вие обмисляте ли море с бебетата ? Като цяло какво ви е мнението за море с толкова малко бебе и имате ли някакъв опит , преживявания,съвети?

# 205
Луничке, в Окръжна болница връщат абсолютно всичко, което остане 😊
Ние живеем на морето и смятаме да направим някой друг плаж с бебчо.
В никакъв случай не купувайте Премиум Кеър с новата опаковка, по възможност си купете внос от Англия. Мен ме предупредиха. Задължително номер 1 и номер 2 трябва да са хипоалергенни, чаааак след шестия месец може да се използват обикновени памперси. Особено за новородено е най-добре Хармони.

# 206
Ние имаме мечти да направим едно  Септемврийско гръцко море. Ние по принцип ходим тогава на море. Ако ни се получат нещата обаче ще гледаме да е по-близо до България и няма да пътуваме с ферибот. Има време до тогава и ако ни се получи ще е супер. Не мисля да правим предварителни резервации, а в последният момент, както по принцип също правим.

Кактусче, явно навсякъде е различно, че аз бях слушала отзиви от няколко болници, че не връщат остатъка. Сега ще видя коя е новата опаковка на Памперс, но ние вече сме взели по 1 кашон от 2та размера. Поне бяха намалени.

Днес на събитието видях, че Бебо имат слънцезащита 0+. Себамед също мисля, че имаха такъв.

# 207
Слънцезащитата на Бебо 0+ пак я препоръчват след 6 месец. Като цяло до тогава не се препоръчва бебетата да се излагат на пряка слънчева светлина.

# 208
Лили и аз това съм чела, за това ги питах днес на събитието дали наистина става за деца под 6м и казаха, че да. То е някакъв стик в малък размер. Била безвредна и бла бла … Все пак не са лекари и мисля да си направим консултация с лекаря някой ден.

# 209
На една лекция казаха, че заради самите съставки не се препоръчва да се прилага на кожата на новородено, въпреки че казват, че е безвредна. Аз от тези лекции си направих изводите, че всеки казва различно и в един момент просто се чудиш кое е правилно и кое не..

Общи условия

Активация на акаунт