Априлче 2025г./тема 7/

• 31 422
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
Аз за всеки случай бих направила консултация със следящата, ако не ми е казала да го очаквам. Иначе аз нямам подувания за сега. Кръвното иначе ми е около 105/60.

# 181
Мануна, аз бих направила консултация с хематолог. Русев не е хематолог. Тромбофилията не е причина за по-ранно раждане. Спокойно можеш да си изкараш и 40 седмици, изобщо не го слушай Русев....имам ужасни впечатления от него. Възможно най-скоро бих направила консултация с доктор Тончев или с доктор Иванова за лично спокойствие. Зари може да каже къде правеше доктор Тончев консултации за бременни, като трябва да отидеш там много рано сутринта и ще ти назначи много изследвания, които ще се поемат от касата. Ще ти каже как да продължиш терапията и в никакъв случай не се вади бебето две седмици преди термин! Това се прави само при лош кръвоток. Какво казва АГ? Писах ти на лично с подробна информация 😊
ПП и аз имам подуване на пръстите на ръцете вечер и на стъпалата. Кръвното ми е 100/70 или по-ниско, пулсът около и над 100. Нямам белтък в урината.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 02:23 от Kactus

# 182
Мануна, ако искаш ми пиши, за да ти изпратя контакт на д-р Тончев и повече информация къде и кога преглежда 🤗
Иначе и аз съм с тромбофилия и за първи път чувам такова нещо. Чак леко се озадачих.
Момичета, в страшна дилема съм. Знаете моята драма с кръвното и лошият резултат за прееклампсия, който имах. Ами, да ама от 15 дни съм на Допегит и, Слава Богу, държа кръвното в отлични граници и се чувствам чудесно. Бебето си расте и наддава добре. Не изостава. Та, сега ми се прокрадват някакви мисли в главата дали да не говоря с АГ-то и да я моля за естествено раждане. Знам, че може да звучи лудост, но при мен високото кръвно никога не е превишило 130/90. Тъпото е, че резултатът от това изследване говори направо за диагноза прееклампсия. Толкова са високи стойностите … отделно Имам леко завишен албумин в урината и отоци по стъпалата и пръстите на ръцете. Отоците са постоянни Sad Въпреки това и двете АГ-та, при които се следя отказват да назоват, че съм развила прееклампсия 😏 Нямало как да кажат, че имам прееклампсия с най-високо кръвно от 130/90. Но едва ли не са ме подготвили, че всеки момент мога да вдигна кръвното до небесата 😏.
Та, признавам си, яко ме е шубе от това секцио. Никога през живота си не съм била оперирана и изпитвам ужас. Отделно навсякъде пишат, че за бебето е по-добре нормалното раждане. Главата ми ще се пръсне вече.
Към момичетата с вариращо към завишено кръвно: секцио ли ще сте? Дадоха ли Ви право на избор и , въобще, бидейки с високо кръвно, тестваха ли Ви за прееклампсия?
Въобще хипертонията като цяло основание ли е за секцио? Знам, че момичетата с преекламспия въобще не ги питат …. Но как стои въпросът с тези, с обикновената хипертония 😏

# 183
  • Варна
Зари, според мен не си прави експерименти.
Няма "хубаво" или " лошо" раждане за бебето. Има такова с проблеми или без проблеми.
За съжаление кръвното е непредвидимо и това, че сега ти е 130/90 не е гаранция, че ще остане така, а кръвното се вдига и към момента на самото раждане. Има родилки, които и след раждането продължават да го поддържат известно време и са под наблюдение в болницата.
Така че според мен си слушай лекаря, а в секциото няма нищо страшно.
То и аз малко рискувам с късната дата за секцио този път и се притеснявам да не тръгне естествено по - рано, но ще видим.

# 184
Рози и ти си активна на нощите гледал Simple Smile
Зари, недей да разсъждаваш и да четеш статии, ами си слушай лекарката. Ако нещата ставаха ясни на такива, като нас, от четене в интернет, те нямаше да учат по 10 години за това, което работят Simple Smile

# 185
Някой пита за подуванията - аз съм в 34 гс, но отдавна писах - качих 2 номера обувки преди 2 месеца - краката ми са ужасно подути и разширени. Моето кръвно си е 100/60 в добрите ми дни. Нямам белтък и нищо в урината (за мое учудване). Според мен си е нормално накрая на бременността и с по-топлото време. Засега съм качила 11 кг, с предната бременност бях 15.
Вие как сте с болките и контракциите?
Наложи се да търча два дни с детето, че беше със съмнения за пневмония по кабинети и съм възмутена от отношението на хората - чакала съм навсякъде по 30 минути права. Вчера бях с болки ниско долу, но пих едно но шпа и се оправих и се притеснявам да не тръгне    раждане, че е доста рано.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 10:26 от Gery666_

# 186
Искам на простите моя бременен мозък. Сега като се чета, и аз не се разбирам. Хематолога не е коментирал седмицата на раждане, а само терапията преди/по време/след. АГ иска 38ма да ме приемат, ама при мен има и други неща освен тромбофилия - ГД, който само с диета регулирам, възрастта и т.н. Предполагам и това има значение. Наистина им вярвам на всички по веригата, защото миседа преди време много тежко си го преживях, а сега имам спокойствие и увереност.
Но категорично съм затъпяла, то личи и по постовете ми с по 10 правописни грешки, на места неразбираеми. Добре че излязох малко по-рано майчинство заради контракциите, да не се излагам и в работата Grinning

# 187
Здравейте, момичета! 🌸
Моята дилема се корени в това, че преди да излезе резултата за прееклампсия и имах само високото кръвно АГ ми даде право на избор … Дори малко ми настояваше за естествено раждане с уточнението “Искам да си спокойна, за да не вдигнеш много кръвното по време на раждането”… да де, ама как да го обещая това. Нима някой може? И затова реших да не рискувам и ме записаха за секцио… след като излезе резултата за прееклампсия вече въобще не сме го коментирали.
Иначе гледах едно видео на доц. Атанасова за естественото раждане и секциото, което умишлено няма да прикача като линк, та, затова малко се разколебах Sad Осъзнавам, че всички жени имат различен праг на болка и това, че някоя се е жалвала, че болките са неописуеми не е критерии за нищо.
Виждам, че доста дами сме в Токуда. Някоя случайно да е питала дали може да си предплатим за единичната стая по-рано, за да не ни кажат после, че няма? То малко хумористично звучи, все едно запазваш стая в хотел, ама обективно така стоят нещата 😏
Ще правите ли консултация с анестезиолог за упойките?
В понеделник, живот и здраве, ми е последния ехограф и тонове преди секциото … ще разпитам подробно за цялата процедура и ще я напиша за всички, които ще раждаме в Токуда.
Мануна, извинявай. Може и аз да не съм разбрала 😏. Да сверим часовниците, все пак, как ще приемаш НМХ преди и след секцио?
Моето секцио е насрочено за вторник. Последно Клексан ще сложа в неделя  11:30 сутринта. Д-р Тончев ми каза понеделник да пропусна. Следваща инжекция ще сложа 12 часа след операцията.
Момичета, за бебетата лосион за тяло ли взехте или олио? Олио съм взела 2 вида, но лосионче никакво 😏. Така ме посъветваха приятелки с деца, но си спомням, че на едната лекция бяха обяснили, че лосиончето овлажнява кожата, а олиото само я “запечатва”. За тези , които сте взели лосион: на коя марка взехте? Аз накупих тези неща за след баня:

# 188
Зари, слагам инжекцията Фракси 0,4 както си я слагам - вечерта. Ако тръгне раждане до няколко часа, взимам 15 капки витамин К1. Ако са минали повече от 5-6 часа от инжекцията, тогава нищо повече не правя и не слагам инжекции след раждането. Продължавам само с по 2 бр натаспин на ден. Като натаспина ми е заради Д димер, който почти от самото начало е над 2 единици.
За мазане след баня съм взела масло за тяло на Wooden spoon. С олио ми се струва, че много ще се пързаля, и ще се притеснявам.

# 189
Момичета включвам се по темата за раждането.  Без да плаша никого имайте предвид, че всяко нормално раждане може да завърши със секцио по една или друга причина.  При мен така се получи с първото дете преди 9 години. Имах контракции още от осмия месец, лежах за задържане, влязох в деветия , пуснаха ме в къщи и бяха сигурни , че до няколко дни ще роди. Да ама не, изкарах 2 седмици с периодични контракции, като направих 1 см разкритие ме вкараха за индукция. От сутринта до вечерта на системи и на 8 см разкритие се установи,  че бебето не може да излезе и ме срязаха. Така , че важното е да се родят здрави бебета и ние да се възстановим възможно най-бързо. Така, че си слушайте докторите . Когато има някакви предпоставки по-добпе да се избегнат допълнителни рискове.
За терапията с нмх и аз съм на клексан и др Иванова ми каза като имам дата за секцио да се чуем да ми напише схема за последната инжекция преди секциото и следващата до 2 седмици след раждането.

# 190
Мануна, голяма си скица ❤️😘😅
Зари, не се притеснявай, важното е двамата да сте добре. Лосионът е задължителен след всяка баня. Олиото ще се използва само за масаж, но масажите и гимнастиките мисля, че се започваха на по-късен етап. Аз взех лосион на Биодерма и олио на Бебо. 😊 Аз се вълнувам, че за първи път ще съм на тонове. Обаче се оказва, че почти всеки ден ще съм в кабинета 😅 Всяка сряда тонове, отделно и преглед имам след две седмици.

# 191
Момичета, здравейте случва ми се за втори път някой като ми пипне коремчето и да каже че е твърдо реално наистина се втвърдява но без никаква болка има ли повод за притеснение и да се обадя ли на АГ за да и кажа. Във 8-ми месец съм. Благодаря предварително! ❤

# 192
Кактусче, гимнатистиката, започваш още след раждането. На мен си спомням, че още в родилното ми показаха, как да разтварям крачетата. На тримесечие мисля, че се включват още неща за гимнастика. Масаж не сме правили. Какво ти бяха изписали да пиеш за грипа? Естествено и аз се заразих от детето, но то не е с грип, а някакъв много агресивен респираторен вирус, който веднага обръщал на пневмония. Засега при мен е само хрема и гърло, като много се притеснявам да не вдигна и температура и да не взема да кашлям.
Никол, нормално е. Подготвителни контракции. При мен има и болка, но докторът ми каза, че ако не стават по-често всичко е наред.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 17:39 от Gery666_

# 193
Гери, Авирон рапид, парацетамол, витамини. Аз бях с 39 градуса и трябваше да взимам Аналгин и Изопринозин. По принцип ми казаха Тамифлу, но аз преди съм повръщала от него и за това не го взех.

# 194
  • Варна
Ние вкъщи бяхме с ужасния грип, аз с 39 температура и наченки на бронхит.
Все едно бях глътнала таралеж, ужасни болки в гърдите и гърлото. Кашлица имах също доста и не ми се размина антибиотика.
След като го започнах температурата беше само един ден, докато останалите вкъщи поддържаха температура 4-5 дни в постоянен унес и спане, втрисане и болки в цялото тяло. След темпратурата започна кашлица и ужасно запушен нос с главоболие. Още кашлям, но вече по - рядко.
Много се страхувах дали няма някакви поражения, но онзи ден бях на лекар, каза че водите и плацентата са свежи......каквото и да значи това. Надявам се да няма поражения от антибиотика и от кашлицата.

Общи условия

Активация на акаунт