Априлче 2025г./тема 7/

• 31 242
  • 760
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета, обещах, че ще пиша след прегледа. Бяха минали 25 дни от последния 🫢 Бебчо е 2900гр. в 35+1г.с.🩵🫢😍 Издадоха ми и документ за хоспитализация и всичко, което ми трябва от изследванията ми ги дадоха и казаха да си ги сложа в отделно джобче. Бебчо си е с главичката надолу, ама най-ниско долу. Ако се роди седмица преди термин ще си е напълно доносен. В момента по всички мерки е 11 дни напред. Той от самото начало си е напред. Иначе водите вече са в норма, а тези силни болки и натискания в ребрата били от дупето му, а не от краката 🤣 Веднъж е преметната пъпната връв около вратлето, но без компресия. Всяка сряда ще съм на тонове, а след две седмици отново на преглед. 🙏🏻 Дано всичко да бъде наред 🍀
ПП плацентата е 2-ра степен, взехме и секрет за микробиология.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 17:26 от Kactus

# 166
Кактусче Радвам се, че всичко е наред ❤  Изглежда голям младеж. 💙

# 167
  • София
Здравейте и от мен, въпреки че не пиша често, следя ви!

Моят термин е 2.04, но другата седмица ще ме приемат и ще ми пуснат системи ако не родя дотогава. Вече съм с разкритие и не искат да чакаме последния момент.
Аз съм напълно ок с това, а и щом бебчето е добре, много скоро ще станем повече и ще съм от мартенските майки Grinning

Пожелавам на всички леко раждане, много щастие и много пухкави бебоци! Heart

# 168
Момичета, ще ме приемат по-рано и ще предизвикат раждане преди термин заради тромбофилията. Днес ходих на преглед и тонове, умишлено не попитах колко е на килограми, защото вече наистина са много на око мерките, док също не спомена. После видях в листа, че е 2900. Кактусче, с теб сме отново заедно като размери и седмици Grinning От другата седмица тръгвам на тонове, вече няма контракции, и живот и здраве чакам април. Аз съм качила 17 кг, надявам се после да не ми пречат да се грижа адекватно за детенцето.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 09:24 от Мануна

# 169
Мануна, на 17-18ти април ли ти беше терминът ❣️ Аз съм качила 4-5кг., а последните седмици почти не се храня, а съм и дребничка. Много се притеснявах за бебчо, но той е дебеланчо и явно не зависи аз колко ще ям. 😁 Значи заедно тръгваме на тонове 😅 Всяка сряда ❤️ Как ти е кръвотокът? По принцип тромбофилията няма отношение към начина на раждане. Аз ще съм естествено, но аз самата искам 😁 При теб май друга беше причината за секцио, но съм забравила.
ПП на нас ни казаха 2900, но на листа е почти 3кг 😅

# 170
Здравейте, днес минах на ФМ. 33+3 бебчо е 1800г.
Реших се вече за бившата Тина Киркова за раждане обаче ме е страх бебечо е много малък все още

# 171
Кактусче, на 19 ми е. Може и със система да предизвикат, не е задължително да е секцио, просто не трябва да се чака до 40. Бях и на хематолог през седмицата, обясни ми какво да приема, ако раждането започне скоро след инжекция, и също така да не се чака много часове после, за да не се сгъсти твърде много без хепарин. Кръвотока е чудесен на доплера. Иначе нямам претенции дали ще е секцио или естествено, не ме е страх, особено стигнем ли дотам навреме.

# 172
  • Варна
Мануна, а защо заради тромбофилията трябва да е толкова по - рано самото раждане. Защо да не се чака 39 примерно.
Просто ми стана любопитно, защото моето секцио мисля да искам от лекаря да ми е 38+, понеже предното бебенце ми беше 3кг 12 дни преди термин. И ми се иска сега да постои повече.
Аз също имам мутации.

# 173
Розичка, не знам, наистина. 38 предполагам ще е full term. Ти на каква терапия си?

# 174
Мануна, при кой хематолог си и какви са ти мутациите? Стана ми любопитно. 🍀 Доктор Тончев ми каза, че няма значение как ще родя, но първата инжекция след раждането трябва да я направя 12 часа след него. Също и инжекцията трябва да се поставя сутрин, защото повечето раждания тръгват вечер. Бебчето не трябва да се вади преди 38г.с. ❤️ Ако кръвотокът е добър, няма проблем дори да се преноси, без значение дали имаш мутации или не. Просто ми каза в никакъв случай да не спирам инжекциите.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 22:53 от Kactus

# 175
  • Варна
Фракси 0.3 и аспирин 75/100мг.
Но още 31 седмица спрях аспирина.
Сега ми остава да спра инжекциите, по предписание ми е 2 седмици преди термин/секцио, та мисля още седмица да ги слагам. В интерес на истината сега покрай грипа който изкарах не ги слагах сериозно. Мисля другата седмица да пусна една коагулация и ако всичко е наред да ги спирам.
Нямам проблем с кръвотока, доплера и растежа на бебето.
След секциото ще възстановя инжекциите за 2 седмици.

# 176
Мануна и аз съм на Клексан, но за сега секциото е насрочено за 39 седмица по термина на 17.04. Иначе ММ поставя Клексана около 6:30 сутрин. На 0,4 съм. Но ще видим в понеделник какво ще каже лекаря. Просто я страх да не я извадим много рано, защото по цикъл термина ми е 24.04. Интересно ми е защо при теб е заради тромбофилията, но мисля че секциото по принцип е 10-14 дни преди термин .

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 23:17 от Пълнолуние

# 177
При доц. Русев ходя на хематолог. Казах му, че ги бия вечер, отговори да не се притеснявам и да взема вит. К, ако започне раждане до 5-6 часа. На 0,4 фракси през ден съм и на 6 броя натаспин. Първите 3 месеца бях всеки ден на фракси плюс аспирин и натаспин. Нямам предписание да спирам терапията в нито един момента преди раждането, а след това оставам само на натаспин за месец.

# 178
  • Русе
Дами, как сте с подуването. Днес съм доста подута видимо - стъпала,глезени. Преди два дни пусках изследвания- нямам белтък в урината.  До сега не съм вдигала и кръвно.
Отделно хемоглобина ми беше цяла бременност над и около 120, сега е 115. Никога не съм взимала лекарства.
115 си ок за този срок на бременността нали? При АГ съм чак след 10 дни.

# 179
И аз имам подуване на крайниците и изтръпване на ръцете, но съм и на хапчета за високо кръвно - с тях поддържам 120-130. Преди 2 дена пуснах урина и нямах белтък.
Мои приятелки имаха подуване на крайниците в края на бременността и без високо кръвно, мисля че е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт