Априлче 2025г./тема 7/

• 31 213
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
Обаче съм изумена как успявате да премислите и разучите всичко, чета ви понякога и стоя, и си мисля, само аз ли съм такъв непукист , колко лекции посетихте, семинари, информация, болници отворени врати, лекари , изследвания, стволови клетки, бебешки занимания, кърмене…. Огромен набор от информация , ааа и книги….много книги
А аз дори не разпитвам, нося се по течението и отказвам да знам всичко това, разчитам на майчиния си инстинкт .
Вероятно ще ме помислите за безотговорна, но за себе си ми е добре.
Онзи ден попитах майка ми (отгледала 2 здрави деца на крехка възраст сам сама) имала ли е консултант по кърмене(естествено шега беше) така се смя от сърце…чак още ми кънти смеха й, та  предполагам и ние ще се справим и без толкова много модерна информация , която ни залива и понякога обърква…
Мами казвам го за да се успокоим, да се радваме на малкото останало време на бебетата в коремите ни, наслаждавайте се и не забравяйте една стара приказка, който не е родил, той не го е отгледал… все някак ще се справим

# 151
За първи път чувам за първа помощ при бебета. И аз нищо не съм гледала. Но това със задавянето наистина е много важно. Има много неща, които трябва да се знаят.Като си оправя вкъщи нещата, ще почна и аз клипчета да гледам поне. Не е задължително всичко да ни се случи, но ако се случи нещо, да запазим спокойствие е важно.

# 152
Ние сме ходили на Академия за родители, където имаше 30 минутна лекция за Първа помощ на деца. Честно казано много ми се искаше да отида и на пълен курс, за съжаление не го направих. Но дори 30 минутната лекция беше супер полезна.
В събота коментирахме с наши приятели с деца дали са изпадали в подобни ситуации. Оказа се , че всички са имали такива и доста голяма част от приятелите ни са стигали до там , че да вдигат децата с крачетата нагоре  заради задавяне 😳
Това, например, никога нямаше да ми дойде на ум, ако не бях посетила тази лекция, ама никога.

# 153
Хващаш за краката и тръскаш детето като прани гащи 🤣 аз съм била съвсем мъничка, но си спомням как баба ми така ме обърна и ме тръскаше. Играех си с някакви мъхове и получих задух. Да съм била на 3-4год., но си го спомням ясно.

# 154
Ние нямаме баба на една ръка разстояние и за това решихме да посещаваме курсове. А и за мен не са натоварващи, дори са ми по-приятни от някои книги. Е има и лекции, които не са ми толкова интересни. Например лекцията за Селена селс имам чувството, че я знам наизуст. На почти всяко събитие я има 😀

Така, че който му е кеф ходи на лекции и чете, на който не - не. Не виждам нищо лошо и в двете неща, въпрос на личен избор.

Иначе и аз като Зари само на тази лекция съм била за първа помощ. Мислех да ходя на курс, като изляза болничен, но тези дни бях с болки и тн и така и не стигам до нищо, освен прегледи и изследвания.

# 155
  • Смолян
Твърдо за съм за такива курсове.
Сестрата на моето АГ по каса е даваща смени и в Спешна помощ. На една от консултациите каза ,че през нощта са били на сигнал за 4 смесено току що изписано бебе след задавяне.

# 156
Момичета тази вечер ми се случи нещо много странно. Както си седя се чу странен звук от там долу и усетих как изтича нещо, по бельото имах водичка, горе-долу колкото една супена лъжица и твърд корем. Писах на докторката ми, каза ако пак се повтори да ходя в спешното на преглед да видят водите. Днес за сега нямам. На тонове съм във вторник. На вас случвало ли Ви се е подобно нещо? Дали няма да ми изтекат водите тези дни, както си трябва?

# 157
Аз имам доста обилно течение от много седмици насам. Тествана съм за околоплодни води и бяха отрицателно.
Ако те притеснява нещо, отиди утре до спешното. Иначе изтичането на водите (всичките) няма как да се обърка - буквално потичат, от това, което са ми обяснили.

# 158
И аз имам бяло течение от 4-5месец някъде, но водите са ми наред и микробиологията също.

Ох, сега се ударих корема в ръба на шкаф, дано малката в добре …..

# 159
И аз имам бяло течение от 4-5месец някъде, но водите са ми наред и микробиологията също.

Ох, сега се ударих корема в ръба на шкаф, дано малката в добре …..

Спокойно, на мен докторката по ФМ ми каза, че точно околоплодните води и матката защитават бебето от натиск, удар или нараняване…
Тя си е супер там защитена 😍😏

# 160
  • Варна
Усиленото течение не са води, но това което казва Афродита е съвсем възможно да са си води. При пукане на мехура се чува наистина звук като пукане.
Това не означава че ще изтекат сега и веднага, но си имай едно на ум, а и ако има начин да отидеш на преглед не е зле.

# 161
Не се ли пука и изведнъж да изтичат, или може да се пукне и да стоиш в напрежение кога ще изтекат. На мен ми обясниха, че ставало изведнъж, аз за това си стоя спокойно.

# 162
  • Варна
Не е задължително да изтекат наведнъж.
Може да изтичат поетапно, но според мен всяка жена разбира че е нещо различно от бяло течение или усилено течение. Аз примерно когато повървя повече имам обилно течение, но консистенцията му е като по - рядко бяло течение.
Както и тапата може да пада поетапно, а не наведнъж . Някои жени може да си ходят и седмици с падаща тапа малко по малко.

# 163
От позната, бременна сега с трето точно това ми каза,че чула Пук и водите почнали да текат,като напишкана...
Не като по филмите,то може и по малко да е.
Аз щях да отида на лекар за мое спокойствие.
Момичета тази вечер ми се случи нещо много странно. Както си седя се чу странен звук от там долу и усетих как изтича нещо, по бельото имах водичка, горе-долу колкото една супена лъжица и твърд корем. Писах на докторката ми, каза ако пак се повтори да ходя в спешното на преглед да видят водите. Днес за сега нямам. На тонове съм във вторник. На вас случвало ли Ви се е подобно нещо? Дали няма да ми изтекат водите тези дни, както си трябва?

# 164
Аз си мислех, че може да се обърка това течение с водите. Също си мислех, че водите изтичат изведнъж, но явно съм била в грешка.

Дано наистина нищо и няма, че мен си ме заболя. Сега се кротнах и легнах.

Утре има 2 събития в София
https://forum.spokoinibebeta.com/

https://facebook.com/events/s/%D0%B1-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D … 1457085488616950/
Скрит текст:

И едно за неделя:
https://facebook.com/events/s/%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1% … /674224598470780/

Споделям и една игра на Бочко и Лили:
https://bochko.bg/promo/

Общи условия

Активация на акаунт