Априлче 2025г./тема 7/

• 35 249
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря Ви момичета за стиснатите палчета и подкрепата. Аз днес влизам в 36та седмица по новият термин. Гледаха ме на нов апарат, на който правят ФМ и пак съм -3 седмици. Според лекарката плацентата е най-вероятният проблем за това. Тоновете са добре. Малката и днес е по-ленива и не я усещам толкова много. Назначиха ми някакви инжекции с кортикостероиди, мисля че за белият дроб на малката. Вероятно другият петък ще я извади другата лекарка, ако всичко е наред. Според Атанасова няма смисъл да чакаме до 10ти. Дано все пак за 1 седмица да дръпне малко на размери и грамчета.

Зари нощниците в Токуда са едни огромни с копчета и лъсват прелести.  XL размер са. Аз съм миньонче и ми е до долу дълга 😀 С къс ръкав са и ми е хладно с нея в стаята, но аз съм зиморничава. Половинката ми донесе пижама и сега мисля да се преобличам. 110лв е двойната стая  на вечер, като си имам една девойка с мен, която утре ще е за секцио. Чиста е стаята и е голяма. За сега всички са мили въпреки, че видяха много зор докато ми вземат кръв.

# 376
Луничке, стискам много палци, в много добри ръце си, сега в болницата се надявам да си и ти по-спокойна.
Зари, и на мен ми се мае главата от хапчето, и точно както предрече, минимум 2 дни трябваше да минат, за да има някакво постоянно нормализиране.
От днес сме в Овен, много здрави, доносени, огнени бебета да си имаме Heart

# 377
Пълнолуние , всичко ще е наред, в добри ръце си!

# 378
Много ви благодаря, момичета 🤗🥰❤️ Прекрасни сте 🌷
Луничке, всичко ще бъде наред, в добри ръце си 🤗🥰❤️
Ами аз сега малко се притесних 😅 не знам защо ми казаха, че сега гледат само тоновете, а следващия път тонове+контракции...странна работа. Ще прикача в скрит текст кардиограмата на бебчо, ще се радвам някоя от вас да сподели и своята 🤗 Все пак като отидох за коментар и ми казаха, че не са проверили за контракции 🫢
Скрит текст:

# 379
Много ви благодаря, момичета 🤗🥰❤️ Прекрасни сте 🌷
Луничке, всичко ще бъде наред, в добри ръце си 🤗🥰❤️
Ами аз сега малко се притесних 😅 не знам защо ми казаха, че сега гледат само тоновете, а следващия път тонове+контракции...странна работа. Ще прикача в скрит текст кардиограмата на бебчо, ще се радвам някоя от вас да сподели и своята 🤗 Все пак като отидох за коментар и ми казаха, че не са проверили за контракции 🫢
Скрит текст:
Най-отдолу правата линия трябва да е за контракциите, явно наистина просто не са ти ги пуснали Hushed странна работа.
Публикувам една от буйните ни за да покажа, че това не е контрокции, а  шутове и ритници:joy:  а на другите, това което е отбелязаното си е контракция.

# 380
Мишленце, благодаря ти 🤗❤️ Уверих се, че наистина не са ми пуснали следене на контракции. Моят младеж на моменти буйстваше и няма как чертата да остане съвършено права, пък и ми казаха, че не са ме проверили за контракции.

# 381
Няма за какво Sunglasses Но на мен винаги, навсякъде са си ми вървели заедно тоновете са контракциите, много странно . 🙄
Момичета искам да ви попитам, аз бях повдигала въпросът някъде, но сега едва ли не всеки ден очаквам малката госпожица да реши да излиза и не смея  много да експериментирам.... та от първото раждане, вярвай те ми раждането не го помня, но.... хемароидите, които си ми останаха съпйтстващ друг са ми болен спомен, с втората нямах проблеми, но сега още от първите месеци ми излезнаха и неможех с нищо да ги, но се прибраха сами. Но сега към 8мият месец нещата станаха непоносими, болезнени и дори кървящи, като използвах Хеморел, уж природен продукт и болката и кървенето спряха, но не се прибират и повече ме е страх от раждането, че ще стане още по-тужко, ако не се излекуват, дали някой има подобен проблем и как се справяте?

# 382
Гери, струва ми се , че бях гледала някакво интервю с директора на Националната генетична лаборатория, който беше казал, че на всички бебета се изпращали проби в НГЛ , но майките имали право да откажат и масово го правели. Но дали ставаше дума за всички бебета, родени в Майчин дом (където се намира и НГЛ) или за всички бебета, родени в България… не мога да намеря интервюто, но го гледах съвсем скоро. 😏 И да има нещо подобно, то ще касае някакви супер редки заболявания според мен 😏
И мен скоро ме осениха някакви такива неприятни мисли, но ги разсейвам с факта, че сме минали три фетални морфологии. Нали всичко гледаха там. Трябва да мислим позитивно 🍀🙏
Луничке, тази вечер може и аз да се присъединя в клуба на хоспитализираните. От 19:00 часа съм с някакво кръвно 130/90 и чак сега успях долу-горе да го овладея, но ще следя и може и да се материализирам в болницата по някое време. Просто знам, че дойда ли, директно ще ме отрежат. В 38 + 3 г.с съм, няма да ме бавят въобще … 😏 Остават ми няколко дни до секциото и много силно се надявам да ги дочакаме 🙏
Иначе на мен на тоновете нито веднъж не ми е засечена контракция, което е адски странно, защото контракции имам от 5 месец … От утре вече спирам и магнезия. Така ми казаха. Оставам само на хапчетата за кръвно и Клексан 0,6 до 1 ден преди операцията 😏

# 383
Явно е вечер на кръвното - държа 130/120 горна граница след хапчето и писах на док, утре съм на тонове и кардиолог.

# 384
Мануна, при 130/90 бебето не страда. Спокойно. А ти усещаш ли го това кръвно? Имаш ли някакъв дискомфорт?
Мен ме притеснява да не тръгне рязко нагоре, защото с моята диагноза го очаквам 😏 Както бях спокойна, набързо събрах багажа и държа мъжа ми в бойна готовност. Добре че сме на 5 минути от болницата.

# 385
Зари, Дано всичко е наред и да не се вдига повече кръвното. Ти си издържала до 38седмица , герой.

Тук за тонове ни държат повече време, не са 20-25 мин. И на последните хванаха и контракциите, иначе преди това не. Малката се раздвижи сега, както преди и се надявам утре да ме пуснат, въпреки че трябва да идвам за инжекциите.

# 386
Зари, цяла вечер бръмча с апарата, след хапчето на три поредни измервания горната е 140/130/120. Нищо не усещам, като изключим лекото замайване от хапчето.  Дозата ми беше 2×1, от утре 3×1. Много малко ми остава до 36та, няма и да чакат, ако нещо нередно видят.
Ето, започнаха овните и огнените бебета станаха нетърпеливи Joy

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 00:48 от Мануна

# 387
Мануна, и аз съм на 3 х 1 Допегит. Даже ми казаха, че има момичета , които пият 3 х 2 …. А имаш ли отоци? Не си хапвай сладко и солта я спри напълно. Ще избуташ още. Спокойно. Точно в 35 г.с. и при мен стана абсолютно същото. Вече съм 38+3 и до днес нямах никакви ексцесии 😏  Мисля, че ще избутам до плановото секцио.
Благодаря ти, Луничке 🍀
Иначе, знаеш ли, последната седмица все по-малко усещам бебето. Ритници вече почти няма, по скоро някакво наместване, ниско долу или под гърдите. И много често го усещам да хълца. Казват, че към края на бременността движенията са все по-слаби. Но е добре, че си отишла да те видят.
Аз съм сравнително спокойна. Вече сме в 9 месец, знам, че каквото и да стане, си е време. Нооо мама (моя милост) е девичка. Как да Ви кажа … всичко трябва да е организирано и изчислено по 3.14. Вече съм сметнала кога ще ме оперират, допитах се до астролог 😂 , изчислих си нещата както си трябва. 😂😂😂За да се появи рогатото ми овне и да ми каже “Мамче, ти може и да си правиш сметките, но не забравяй, че аз съм шефът 😂”
Чудех се дали да споделям тази информация, за да не звучи фанатично, но може да има и други като мен. Simple Smile Тъй като съм доста вярващ човек, преди 2 дни бях в църквата, където ми прочетоха молитва за бременни жени и леко раждане. Има специална молитва за нас Simple Smile Имам приятел, който е свещеник и ми препоръча да отида.
Иначе свещеникът в църквата ми каза , че след като родя 40 дни не трябва да влизам в църква (независимо, че ще има празници). На 40-тия ден или след него, да отида с бебето, за да му прочетат молитва. После прочетох, че т.нар “погача” се прави точно след тази молитва на 40-тия ден. Сори, ако съм досадна с тази информация 🤗

# 388
Супер информация! Вкъщи аз отговарям за църковните въпроси, за погачата съм се подготвила мислено, но за молитва преди това не знаех. Имам си нафора от миналата Цветница и я пазя за дни, в които имам нужда от особена подкрепа.
Иначе за отците - имам от началото на седмицата, тогава се вдигна и кръвното. Док ми обясни, че допегита може и 6 на ден, не е вреди и няма да ми падне кръвното под допустимото.

# 389
Ъпдейт от мен.
Вчера отидох в Токуда, пуснаха ми тонове всичко ок с бебето, но ми мерят кръвното и хоп изненада 150/93, а аз съм с ниско кръвно по принцип. Задържаха ме за няколко часа, дадоха ми две хапчета допетит. И ми назначиха изследвания за прекламсия.

Общи условия

Активация на акаунт