Априлче 2025г./тема 7/

• 30 930
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Кактусче над 4 е вече при мен, но казаха да не се впечатлявам при тези стойности

Иначе и секциото си боли, някак да те режат не ми е романтично и ме е страх. Но все пак живота на малката ми е по-важен.

# 616
Луничке, мен доста са ме рязали и ми е все тая 🤣 Проблемът в Бургас е с кърменето след раждане и за това също не искам секцио.
Иначе знам, че Д-димер 3 за 37+2 дни е добре. Моят АГ настоява да вдигна дозата на Клексан на 0,6 за седмица. Аз само написах "добре", но си слушам хематолога. Аз и пропуснах преди два дни една инжекция и може да е дала отражение на фибриногена.

# 617
В Бургас задържат 48 часа в реанимация след секцио и след това те качват и ти дават бебето и се оправяш както можеш Grinning аз се опитвах веднага да кърмя, една акушерка мина и ме видя, че нищо не правя и набързо ми намести бебето в ръцете и върху една възглавница, аз досега бебе не съм държала, моето и малко се роди, много се притесних да не й направя нещо. Допълнително ме болеше от операцията, абе ако сама се справиш, справиш...
Аз поне успях да закърмя моето бебче ❤️ даже се наяждаше на моменти и само от гърдите и не искаше АМ и си излезе от родилното повече кг отколкото се роди.
Иначе казват по 10 мин да кърмя, а то горкото докато засуче... Доста мъка си беше.

Луничке, мен доста са ме рязали и ми е все тая 🤣 Проблемът в Бургас е с кърменето след раждане и за това също не искам секцио.
Иначе знам, че Д-димер 3 за 37+2 дни е добре. Моят АГ настоява да вдигна дозата на Клексан на 0,6 за седмица. Аз само написах "добре", но си слушам хематолога. Аз и пропуснах преди два дни една инжекция и може да е дала отражение на фибриногена.

# 618
Мирела, честито бебче Simple Smile жив и здрав и много късмет и щастие да има Simple Smile
Санде4 на книга и думи винаги е по-лесно, реалността е... Важното е, че бебчето си върви добре и успешно го кърмиш Simple Smile

# 619
Честито Мирела! Да расте здрав и игрив! Много радост да ви носи! Бързо възстановяване и прибиране вкъщи.
Момичета, вече писах,  ама да ви повторя. Няма как раждането да е безболезнено. Независимо дали е нормално или секцио. Страха винаги го има, но когато дойде момента ни идват и силите и страха отстъпва на заден план. Кърменето е важно, но най-важното е да родим здрави бебета. В крайна сметка нищо не е на всяка цена. И аз не можах да кърмя първия път, сега съм се настроила, че ще направя всичко възможно.  Взела съм помпа и ще стимулирам и в болницата, доколкото мога. Но каквото стане. Синът ми порастна и с адаптипано мляко и докато не тръгна на ясла не се е разболявал, така че имам и план б.

# 620
  • Варна
Мирела честито и на теб.
Здраве и много щастие, бързо възстановяване и прибиране у дома.
Аз след секциото направо днес спя цял ден, бебето е при мен от сутринта. Добре че и то спи на този етап почти постоянно.

# 621
Кактусче, май ето тук е описано за получаване на помощите и има декларация

https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … i/uslugi-814/1742

А за шубето.. като знам, че наближава 2ри април … 😀😀

Пълнолуние, привет, секцио ли ще бъдеш на 2ри и къде ще раждаш? Предполагам си споделила, но не съм активна… препрочитам тук там… моето секцио е на 2ри също..
ПП: Честито на всички нови мами, да са здравички дечицата и да растат в мир и любов 🍀🍀🍀🍀😊🙏🏻

# 622
Ваня, в Токуда съм с планирано секцио заради изоставане по размери на малката. На 1ви ме приемат и на 2ри предстои секциото. Ти къде ще си?

# 623
Кактус, доколкото си спомням и ти беше в окръжна болница в Бургас, интересно ми е там как процедират, тук в Пловдив в окръжна ми казаха доктора , който искам задължително си “върви” с екип, като цена 1800лв секцио + престой във ВИП стая, при вас в Бургас как е ?(чисто любопитство)

# 624
Момичета, колко страх брах за това секцио само аз си знам. Идвам да ви вдъхна смелост, моята бебка беше с термин март но следях и вашата темичка. Самото секцио мина без да разбера или усетя нещо, казаха че може да усещам натиск, дърпане или бутане, но бога ми не усетих нищичко, нито момента в който извадиха детето дори. Като ми я показаха не можех да повярвам, точно 6 Мин бяха минали от началото на секциото, накрая си вписаха там в колко сме почнали и приключили, та затова знам за тия 6 Мин. Аз се чувствах все едно на шезлонг на плажа съм легнала, до такава степен не усещах нищо, но адреналина е неописуем като сложат бебчето до главата ви, после видях и снимките които бяха направили как я вадят. Нямам думи да изразя емоцията която ме удари, като я видях си мислех само вече каквото ще да става с мен, да правят каквото искат, видях си детето и го чух да плаче. И сега като го пиша и настръхвам а очите ми се пълнят със сълзи.
Следващия ден след секциото е гаден, трудно се раздвижих, много ме болеше но слушах съветите да се движа колкото може повече, казаха на всеки час да правим някакви крачки и аз активно изпълнявах, слизах до входа на болницата, макар и с асансьора, но навън правех по няколко метра. С всеки следващ ден нещата се подобряват значително, бебето е по цял ден с вас и това ви дава много сили.
Надявам се съм помогнала на някой страхлив като мен да преодолее страха си, мислете само за най вълнуващата среща, която ви предстои и не се плашете от секциото; няма нищо страшно.
Много здраве и щастливи бебчета пожелавам!

# 625
Ваня, в Токуда съм с планирано секцио заради изоставане по размери на малката. На 1ви ме приемат и на 2ри предстои секциото. Ти къде ще си?
Аз в Майчин дом.. с термин 15 април (секцио в 38+1), но отначало си исках секцио и тази дата ми предложи доктора. Моето бебче също забави изведнъж в 36 г.с, но все пак е трудно измерването в 9 месец и мерките са ориентировъчни.. Пожелавам да са се объркали най-малко с 500 гр при теб 🤗, стискам палци 🍀🍀🍀🍀

# 626
Цвете, Розичка, Мирелка, честити бебчета!
Да са живи и здрави, и благословени! А на вас бързо възстановяване и навлизане в новата роля! Heart

Момичета, благодаря ви за окуражителните думи и разбирането относно престоя ми в болницата! Много сте милички! Heartpulse Аз бях още два дена с гадене, но вече отмина... Simple SmileHands Pray

Гледаха ме в четвъртък за разкритие - доста неприятно ми беше и си викам "къде съм тръгнала да раждам естествено...", та на мен от два пръста ми прилоша... Ама да видим... Нашар ме предупреди, че не е "лесна работа" и малко се наплаших. По принцип съм много дребна и преди забременяването бях 46 кг и може нещо около размерите ми да я притеснява. Една приятелка, която беше година в гинекология (но смени) и стана свидетел на много раждания, ми вика, че секциото ще е много по-лесно за мен, но аз уж съм надъхана за естествено... Най-вече, защото искам бебка сама да си реши кога иска да дойде, че влизам в едни астрологични филми и откачам...

Гледам, че сте го обсъждали... "Белият лотос" е трепач! Сега, като ми се гадеше, си пуснах и целия първи сезон отново - топче е.  Утре мислим с ММ да пускаме "Adolescence", да видим, аджеба, каква е тая истерия около него, въпреки че малко се притеснявам предвид тематиката...

Иначе тамън отивам да играя Катан, вчера белот, даже цъках и покер по време на бременността (с последното хич не се хваля), та така разпускам.People Ok Woman Интересно, дали и малката ще е такава игрива... Иначе и аз като се събудя да пишкам и нямам заспиване поне 2 часа и после, ако имам късмет си доспивам за още час...
Заспиването е трудоемко - пробвах с книги, но не стана, и цяла бременност заспивам само на "Приятели" - много психотерапевтично ми действа - вече го гледам целия за втори път (откакто съм бременна) - иначе съм го гледала поне още 3 пъти...

Пълноценно май ще се спи догодина... Хахаа Simple Smile)))

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 20:54 от Suzana (sou_clon)

# 627
Кактус, доколкото си спомням и ти беше в окръжна болница в Бургас, интересно ми е там как процедират, тук в Пловдив в окръжна ми казаха доктора , който искам задължително си “върви” с екип, като цена 1800лв секцио + престой във ВИП стая, при вас в Бургас как е ?(чисто любопитство)
Здравей, в Бургас имаш право да избереш само лекар 500лв. или екип 900лв. ВИП стаята е 80лв. на ден, като разликата с останалите стаи е.....че има хладилник и стена вместо стъкло 🤣 За присъствие на бащата е 200лв., за пост лична акушерка вече се плаща на час и е скъпо, но според мен няма нужда.

# 628
Сузана, и на мен ми се доигра покер Grinning аз по принцип обичам с приятели, без да са намесени пари, и много отдавна не бях. Играеше ми се маджонг и пъзели ми се редяха. А за Adolescence - много ми хареса, радвам се, че темата се повдигна, докато нашите бебенца станат в училищна възраст, ще има нови "философски" течения, моди и си надявам никога да не се изпускам и винаги да съм в час за какво да следя.

# 629
Ние за секциото си платихме направо 900 лева, не сме се уговаряли за екип, само с доктора, явно направо така се действа.  И другите планово секцио си плащаха. Бащата беше с мен, (150 лв секцио), но д-р не го таксува даже.
Да ви кажа даже е добре особено като майка за пръв път да си с някой в стая, на мен жената с мен в стаята 1вия ден много ми помогна, смени с мен дрехите и памперса, от там нататък сама 😃. Но пак и за морална подкрепа.

Здравей, в Бургас имаш право да избереш само лекар 500лв. или екип 900лв. ВИП стаята е 80лв. на ден, като разликата с останалите стаи е.....че има хладилник и стена вместо стъкло 🤣 За присъствие на бащата е 200лв., за пост лична акушерка вече се плаща на час и е скъпо, но според мен няма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт