Живот на кантар - тема 3

• 36 246
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Просто имаме твърде много храна и свободно време за да ядем.

# 121
Това, което ме плаши много повече от евентуален нездравословен хранителен режим, е ежедневният стрес и психичното здраве, защото тялото може да се храни с пълноценна храна, но ако умът е болен, резултатите пак могат да са неблагоприятни.

# 122
И това е така.
И е доказано.
Има хора са толкова стресирани, че и на стриктно кето не могат да отслабнат.

# 123
Не знам дали днес гледахте това предаване с един пластичен хирург, не знам как се казва.
Жената е отслабнала за 10 месеца 47кг май каза.
В резултат косата и е окапала, не показаха пораженията, отделно вида и изглеждаше много болнав - жълта кожа, хлътнали очи с големи черни кръгове. Това само видните поражения от нездравословни действия.
Трябва да има някакъв баланс и да няма крайности, за мен изключването на цели групи храни е крайност, което не може да бъде здравословно.

Да не говорим, как подобно отслабване може да се отрази на сърцето. Нито една крайност не е Ок.

Разбрах какво ме дразни във Виолета- фотографката. Синдромът на отличничката, говореща със заучени фрази и казваща това, което се очаква да бъде казано; отделно се вживява и като дружинен ръководител, все да е на нейното, да е в центъра на събитията. Също така  леко (може би напълно подсъзнателно, а може би не съвсем) самата тя го раздава “були”. Абе- мрънкащ кофти човек вайб ми лъха от нея.
Самата тя каза в началото, че е чела много литература с психологическа тематика, смятам че е предОбрила положението.

# 124
Нарича се опит и усет за качествен живот.
Това е като ходенето... като започнеш с крива стойка, така и свикваш и смяташ за нормално.
Изборът и начинът на здравословен живот е въпрос на собствена интелигентност и инвестиция в себе си и след това удоволствието да го живееш така, че да запълваш правилно времето, което живееш.

Тук не говоря само за ХРАНА. Тя е един от трите стълба за добър живот Simple Smile
И когато нещата ти станат ясни и добиеш опит, то пазаруването става в пъти по-лесно, по-просто и по-бързо, нищо не се налага да мериш и да се съобразяваш, само поставяш нещата по техните правилни места, по усет, без да го мислиш дори...
Но и живота ти се променя драстично. Създаваш навици, които са тежест за хора, като участниците в това предаване, но за теб са приятни и имаш нужда от тях Simple Smile

Ако преди години четях това, което сега пиша, щях да си кажа, че нещо съм се хумнал... сега само се усмихвам Simple Smile
Знам, че не мога да го обясня, но и мисля, че не се налага.

# 125
  • Наблизо
Тъй като в момента броя калории и съм по зоната,в началото е трудно,но в есин момент слагането на блоковете в приложението ми е само проформа.Вече си знам кое колко е.
Честно казано,като бях на кето,също все гледах етикети и броях въглехидрати.Не е по-лесно.Да,ясно че ако ям пържола с броколи ,зеле,салата и тн постоянно,няма какво да се брои,но аз обичам разнообразие и в един момент ми се гади от едно и също.
А да не говорим,че и аз като дамата ми изпопада косата и какво ли още не с кето то,но съм с ендокринни проблеми.

# 126
С колко седмици закъснение виждаме епизодите- знае ли се? И колко време ще е форматът?

Пп Осъзнавам, че не тук е мястото да качвам "манджите" си. Моя грешка. Има си теми за режими.

Абе има теми за режими, но и в тях разни "новопокръстени" както аз ги наричам, все всичкознаещи и вечно прави, са все на нож ако мнението ти се отличава от тяхното. В една такава, инак хубава и полезна преди време спрях да пиша, защото си позволих да изкажа мнение, че не всичко е само до храна, а е хубаво да има и двежение, дори да  не е съвсем спорт.Ейййй, не можаха да го преглътнат провъзгласилите се за тарторки.
Тааааааа, Джаста,  споделяй ни за експериментите и пътя си, моля те. Постовете ти са полезни!!!

Бюти, и за броколите, и зелето могат да ти скокнат- как не е съвсем ок откъм въглехидрати и прекалено много фибри, "защото не си крава", нали. Rolling Eyes

Всеки да си преценя и да си действа спрямо личните нагласи, възгледи, цели и капацитет.

# 127
Елора, не разбрах какво доказателство искаш? Погледни в темата за домашната шунка или потърси домашна шунка&нитритна сол.
В купешките има доста повече, но това не значи, че може да се направи траен (+3 дни) несух колбас без никакъв консервант. В напълно изсушено месо (пастърми, суджуци) може. В домашна луканка се слага селитра.

Иначе си в правото си да не искаш и да не консумираш Е-та под никаква форма.

# 128
  • Наблизо
О Тили,аз затова и спрях да пиша.
В този форум точно заради темите за отслабване,тогава за Дюкан,обаче с времето..всичко съм пробвала,прочела..и е достатъчно да ти се скапе жлезата по време на бременност.И до там с готовите съвети и универсалната истина.

# 129
Изтриха дискусията.
Не знам да се радвам или не. Но горчивината остава.
Пп Тили, благодаря ти. Hug

# 130
Завиждам ви за волята да страните от вредни храни и напитки Blush Признавам си, че съм пристрастена към колата и мога да я откажа за месец-два, но след това отново се връщам към нея и обикновено си изпивам по 2 л на ден. А след като един невролог ми "изписа" кола срещу ниско кръвно, вече съвсем загрубя играта Smile Цигари съм отказвала от раз и вече години наред въобще не съм си и помисляла за тях, но с колата и сладкото не са така нещата. И си мисля, че за участниците ще бъде наистина много трудно като излязат от предаването да не се върнат към вредните навици. Стискам им палци на всички да успеят, дано имат по-силва воля от мен Simple Smile

# 131
Елора, не разбрах какво доказателство искаш? Погледни в темата за домашната шунка или потърси домашна шунка&нитритна сол.
В купешките има доста повече, но това не значи, че може да се направи траен (+3 дни) несух колбас без никакъв консервант. В напълно изсушено месо (пастърми, суджуци) може. В домашна луканка се слага селитра.

Разбира се, че може да се направи домашен колбас, без вредни консерванти, който да трае сравнително дълго. В мислъл много повече от тези 2-3 дена Simple Smile

П.П.
Ивета, то не е толкова воля, когато се детоксицираш от боклуците... повече не ги желаеш... няма мъка Simple Smile

# 132

Ами просто твърдиш, че нямало е-та,  което не е така.

Има огромна разлика м/у това човек да си направи шунка домашна, която ще трае няколко дни, пред тези в магазина. А ти написа, че тези в магазина са едва ли не качествени.

Е, знам, че съм в правото си да ям каквото преценя, но тук ме нападнаха заради това.

# 133
  • На морето!
Барби си е направила групичка от последователки. Хитруша ни е тя. Ако стигне елиминации, две фенки си има в своя полза.
Тя и отвън си и стегнала редици от профили, които активно да я подкрепят и пишат позитиви. Синхроните са най-щедри към нея, дано не я подготвят за победител или финал.
Все повече се убеждавам, че е там за да стане по-известна и извън кръга от хора, които ежегодно снима по Коледа.
Иначе тя е с операция, от 2г е на режим от диетолог, тренира с треньори и ежеседмично е на процедури за прибиране на кожата и горене на мазнини, не знам какво повече очаква да й се даде за тези 3 месеца.

# 134
То пък тея в магазина, дори и скъпите... са едни вкусниииии... леле, мале...

Който е ял добре направени домашни... и има избор, изобщо няма да посяга към купешки. Аз отдавна не ям "колбаси" и луканки от магазина...не са ми вкусни просто.. не е нито драма, нито мъка Simple Smile Дори улеснение е...

П.П.
На Вили преди 2 години и писах, че да си реже стомаха е голяма грешка... Колежка ми е, познаваме се, но тя живее в друг свят... на лесните неща по сложния начин. Още хапче за нея не е измислено...

Общи условия

Активация на акаунт