Живот на кантар - тема 3

• 35 826
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Ти ли я прави шунката? Grinning
Сигурна ли си, че е качествена?

Вчера отивам във фф.
И дегустация на луканка гастро перелик.
Аз такива неща ям на високосна.
Помня, че си купих от месарския преди година и половина 150 грама салам закуска да помърсувам.
После хич не ми беше добре, то тялото ми е отвикнало.
Та я опитах. Малиииии, вкусотия.
После се зачетох за нея. Хвалят я колко качествена истинска луканка от месо.
Издирвам състава. Какви Е-та - ужас.
190 грама беше 8 кинта, а 720 грама голяма щека 14.
Второто е изгодно за човек, ядящ такива неща.
Но не ми се даваше 8 лв за 200 грама глупости.
Обаче вкуса е буквално пристрастяващ. Е, знаем за глутамата.
Добре са го натамънили барабар с останалите неща.

# 106
Не съм я правила аз, Елора, но състава и е добър. Винаги може да се замени с друг вид месо. Просто овчарската салата е със шунка. В салатата има около 50гр.шунка, не е кило. Wink Пп Написах "качествена" за да не тръгне народа да купува тип "народна" шунка. Grinning
Пп Аз Перелик не ги харесвам и ги избягвам, не са моето.
Иначе съм "месарка", обичам месце и си хапвам, та Дюкан баш дюшеш ми идва.
Сегашния режим не е точно  "дюкан", но следвам общите му правила.
Пп Джастев сега ми вика да купим машинка за готвене на "сувид", тогава и домашна шунка ще си правим. Ще купим.

# 107
В купешки шунка, луканка няма как да няма Е-та. Дори в домашната шунка се слага консервант (нитрит/нитрат), ако няма да се консумира в рамките на 2-3 дни.

# 108
  • Наблизо
И аз съм на мнение,че има хора които им е норма да са “по-пухкави”.Не дебели,а пухкави.Това са хората,предразположени да качват мускули според мен.

Ние Бяла шунка ядем,но при нас има хубава.Хамон ,копа,панчета,ядем много малко.Вредни са.Баща ми е с подагра и продължава да яде такива неща-прави кризи,пие лекарства и после пак наново.Много са пристрастяващи.

Иначе,да има немалко слаби и с ИР и диабет дори и Хашимото.Само че те нямат да свалят килограми и се концентрират в здравето си.А като си дебел и с метаболитнинпроблемеи и Хашимото и положението еееее…Зле.
За мен Зоната е най-добре за такива случаи .

На мен ми увисна корема след раждането и сега ме е страх да не увисне още повече…

# 109
Ами няма как да се откажа от консервантите, защото те са навсякъде. Инак трябва да паса трева. Grinning
Пп За да не стават такива спорове дори и да ги приемем за полезни, ще огранича постването на храната, която намирам за диетична.

# 110
От E до E има разлика, не всички са такива демони.

Джасте, при вида на тази салата ми се допи ракия или узо. Не е хубаво човек да влиза тук гладен.

# 111
Ох момичета. Огладнявам като ви чета. Овчарската салата ми е любимата салата! Напоследък не я откривам лесно, а трудно ще.се хвана да правя 😄

# 112
  • Mediterraneo
Днес наваксвам с двата епизода от седмицата.
За обидите. Не съм била никога толкова дебела, че да ме обиждат за това. Въпреки това е имало моменти, в които някой грубо ми е казвал, че съм дебела. Моят дежурен отговор е, че аз мога да отслабна, но обиждащият едва ли може да стане по- умен.
Винаги съм учила децата си по никакъв начин да не обиждат на природни дадености- дългуч, джудже, куц, кьорав, дебел, слаб, това са природни дадености и рядко зависят от нас( изключвам наднорменото тегло, то може да се регулира по някакъв начин).

# 113
Шунката е рисков продукт, особено ако ти го слагат в някакво меню Simple Smile Особено в ресторант...
Ако си я купуваш, с етикет, производител, произход, нещата са до някъде проследими и контролируеми, уж...
Но щом е в калабалъка из манджата... е от най-евтината Simple Smile
Говорим за хапване навън, у дома може да си я направиш и с чер хайвер ако искаш Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 114
Ядене навън за мен си е чийт хранене, ако ще да е само скара със салата. Нито контрол върху мазнините има, нито върху продуктите.

# 115
  • Някъде там
Дажсте, мерси за идеята.Правих салама който се върти в тик ток с домашно пиле и стана супер вкусен и пак ще се прави.
Чудесно ще замени шунката в салатата ти.
Луканки  и филе си правим домашни, та поне в тях знам какво има. Месото взимаме от малка семейна ферма на приятели, та и то е доста по чисто от това по магазините.

Не съм гледала вчера епизода.
Има ли нов треньор?
Видях че Марчето си е тръгнала. Май аз знам какво правя, не й се получи.

# 116
Мен ме стресира мисълта постоянно да внимавам какво ям. По тази причина нито някога ще броя калории, нито ще елиминирам някоя храна напълно. Отровата е в дозата. Ако пазаруването на здравословни продукти се превръща в поредния изморителен ангажимент, шансът да прибегна до "боклуци" е много голям.

# 117
  • Пловдив
И аз мисля, че е много по-голям от 2-5% делът на онова, за което нямаме вина - било поради гени, било поради лошо стечение на случайности по-късно в живота. То няма как да се определи колко процента е и за кое, но делът на късмета е съществен. При онова, дето си го "причиняваме", пак причиняването е по-скоро вдигане на вероятността (макар и с много, както е при класическия пример с инсулиновата резистентност, или с по-малко), отколкото поведението ни да е единствен фактор.

# 118
Не знам дали днес гледахте това предаване с един пластичен хирург, не знам как се казва.
Жената е отслабнала за 10 месеца 47кг май каза.
В резултат косата и е окапала, не показаха пораженията, отделно вида и изглеждаше много болнав - жълта кожа, хлътнали очи с големи черни кръгове. Това само видните поражения от нездравословни действия.
Трябва да има някакъв баланс и да няма крайности, за мен изключването на цели групи храни е крайност, което не може да бъде здравословно.
Освен това нашите тела еволюират и се адаптират към новите реалности - изкуствени храни, консерванти, мръсен въздух и т.н.
Колкото и да не ни се иска, не можем да променим условията в които съществуваме. Можем само да правим най - доброто.

# 119
И аз не мога да броя калории.
Затова и не се разбрах със зоната.
Ще меря аз и ще броя блокове. Ми аз с математиката съм зле.
Изкарах някаква зона на око, има наистина ефект.
На последния мц си взех някакъв уж кето десерт от фф, нещо като чийз кейк.
Ама така и не успях да го изям.
На следващия ще попалувам с него Joy
Познавам хора, които наистина са много стриктни, от години, вманиачени са. Много ми е това. Един шоколадов бонбон никого не е убил.

Иначе като цяло и обяд и вечеря си ги приготвям сама. Дори и за работа.
И така вече 8 години.

Магденче, то и да си счупиш крак може да се спори чия е вината. На Вселената, Съдбата, Господ или сме с два леви крака.
Е, може и да е по-голям.
Примерно утре може някой да ни блъсне с колата и да боледувам или пък нагоре да отлетя.

rozi4ka222, телата се адаптират, ама трябва ли да ги мъчим и да ги тровим. Особено ако знаем, че някои неща са вредни.
И аз съм пушила 26 години и уж нищо ми нямаше, ама има неща са преходни.
Точно защото е адаптивно, ама идва момент рухва и се почват драмите.
Адаптивно, но не е вечно и може да те вкара в страшен кошмар.

Общи условия

Активация на акаунт