Живот на кантар - тема 3

• 36 300
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • ПАЗАРДЖИК
За някои сортове ябълки е нормално да стоят “мазни” това е начинът на природата да ги запази дълго време да не се развалят. Ние имаме много ябълки в двора, предимно зелени сме засаждали, защото ги предпочитаме. Не ги пръскаме, имат си червейчета и това е доказателство, че стават за ядене. Животните са по- чувствителни към химикали и не нападат вредните. Между другото сега се сещам, че котлите не близват пушена риба, въпреки че рибата е най- любимата им храна, но… никога пушена

# 166
... защото пушеното е канцерогенно, нещо, което сега в Япония обръщат сериозно внимание Simple Smile
А растенията, освен че си имат своите гадни начини да ни тровят... какви бяха те... фитинова, оксалати, танини, лектини... че сега и хюманоини... т.е. човешки отрови по тях Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Да му мислят веганите...

Като се спомена риба... последните 5+ години има отчетени повишени нива на паразити в рибите, повишението е двуцифрено число, а паразитите са гаднички... та сега и риба да не ядеш, м$м$муст$р$....

# 167
  • Някъде там
Киви имаме от години, обаче първите които ни дадоха се оказаха  само мъжки.Чакахме си няколко години киви. 😁
После вече се допитахме до точните хора и засяхме "кавалер и дама".😀
Много искам да видя диетоложката да хапва банан с кората. 😀

Да се върнем към шоуто. Дали щв се върне треньорката ?

# 168
В момента гледам епизода в петък.
Реването на Тодор ме отблъсква неописуемо 🤢😡.
Гласувах за Вили от Плевен, много симпатична, интелигентна, с приятен глас и смях.
Мартин ми е любимец ❤

# 169

Да се върнем към шоуто. Дали щв се върне треньорката ?

Според мен е част от сценария. Ъпсурд е да нямат резерви за всеки от екипа... просто шоуто трябва да е пълно. Интереса - на макс Simple Smile На повечето участници им личи как играят роли... или умело ги поставят в ситуация, да играят така Simple Smile

# 170
Понякога трябва да вземаме пример от животните.
Те инстинктивно знаят,кое е хубаво и  кое не.

Какво значи мъжко киви? Това пък за пръв път го чувам.

# 171
  • ПАЗАРДЖИК
Мда, растенията са мъжки и женски, мъжкото естествено не дава плод, но без него и женското няма да даде😆. Съвсем естествено!

# 172
Ха, това за всички ли важи.
Тоест не е ясно какво киви ям.
А за банани и ябълки Grinning

# 173
Специално за киви, един колега зася в двора си, от него зная, че трябва да има съотношение в дръвчетата"мъжко-женско" и не беше 1:1,нещо различно беше, но не помня. Ние не се престрашихме да сеем, много е капризно.
Но имаме един чудесен и по забравен плод-мушмула-ароматна, вкусна и задоволява глада за сладко, без да нанася "щети" по фигурата, а носи много ползи.

За предаването, тази "ангария" с тухлите ми напомни един виц(или лаф, по-скоро) от някогашните казармени "бисери" - "Ще носиш камъни от мен до другото дърво". Joy
Не зная какви са били точно моите очаквания, но като цяло не точно такова шоу по темата. Например, би ми било интересно да има някаква игра, в която да се състезават да посочат ползите от някой продукт, какви елементи съдържа, за какво влияе добре. Или гимнастика, при която се коментира за коя част на тялото се работи и как.
Да им предложат продукти, от които да направят колективно най-атрактивна та салата или друго диетично и полезно ястие.
Нещо, с което да се запалят повече зрители, да видят смисъл в движението и разумното хранене. Тук повече се разчита на "сеира", но точно с това доскучава.

# 174
Ха, това за всички ли важи.
Тоест не е ясно какво киви ям.
А за банани и ябълки Grinning
Е, женско ядеш, няма как да е друго. И аз имах кивита, ама явно ялови. 8 г. ги чаках нещо да направят, но уви. Мъжкото поне цъфтеше, женските - само листа. А много обичам кивита.

# 175
Mindblowing, но има двуполови кивита - Джени.
Мушмулата трябва да се избягва от хора, целящи отслабване. На почти всички такива хора метаболизмът им е много забавен, а мушмулата адски запича.

# 176
Да, всъщност мушмула съм  давала на детето против разстройство. Но при разумно хапване няма поражения

# 177
  • Варна
Обожавам мушмула.
Навремето, преди 20-на години продавах на пазара плодове и зеленчуци и тогава имах един клиент, който докато му правих поръчките,ядеше кивито като ябълка. Та за мен не е нещо ново, но банана с кората.....

# 178
  • Някъде там
Няма точно съотношение. Едно мъжко растение може да опраши до 8-10 женски.
Като ни дадоха правилните не сме имали проблем с отглеждането.
Елора не знам за другите растения.
Ето по какво се разбира, кое какво е
Скрит текст:
И аз много го обичам мушмула, но на диета като съм, не го консумирам. В двора имаме такива нетипични дървета. Мушмула, Хинап, Смокиня. Лешник и Бадем също. Любител съм на различното от масово.
Но, когато си на режим за отслабване, поне според мен трябва да се избягват.
В съседната къща има черница ( изоставена е къщата). Редовно съм на нея, но и тя не е за хора на диета за отслабване, както и диабетици трябва да я избягват.

# 179
Мушмула и аз обичам, ама не откривам никъде, та не съм яла от доста време.

Общи условия

Активация на акаунт