Живот на кантар - тема 3

• 36 329
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Мушмула и аз обичам, ама не откривам никъде, та не съм яла от доста време.
На есен дай адрес да ти изпратя като подарък. Аз не мога да изям цяло дърво, колкото и да обичам, колкото и да са трайни, другите у дома да хспнст две, три и дотам. Сърцето ме заболя, като ги изхвърлих, но просто нямаше на кого да ги дам.

Аз не мисля, че пречи на отслабването, зависи все пак каква е диетата, но с изключение на Дюкан(за кратко време) никога не съм се лишавала от плодове и пак отслабвам

# 181
Супер, ще ти  пиша.
Септември ли?

# 182
Супер, ще ти  пиша.
Септември ли?
Там някъде, те имат голяма трайност. Аз също ще ти пиша "на лични", като започнат да зреят, да те подсетя.

А ако искаш, мога и финап да ти пратя (някъде му казват хинап), има едно безстопснствено дърво близо до нас (селска улица), аз уж го обирам, но и него не успявам да изям, вкл с гости. Ама при нас(селска къща), хората си имат в дворовете и рядко ги ядат, повече им е за декорация.

Малко на - "плод-зеленчук" го обърнахме, но но да ви кажа, не мога да приема колко подаръци от природата имаме, на които обръщаме гръб.

# 183
Благодаря Hug

Чела съм, че и за запек вършили работа, но назад пишат, че запичали.
Ще си ги хапна пък като дойде време. И ще видим.

# 184
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Ха, това за всички ли важи.
А за банани и ябълки Grinning
Смокините също са мъжки и женски, само че мъжките изобщо не стават за ядене - вътре не изглеждат като женските с мъничките семенца и мека сърцевина, а са плътни и твърди.
Преди 5-6 години баща ми си купи къща на село да прекарва там летата. И като уважаващ себе си собственик на доста голям двор реши да засади разни овошки, обаче така си и остана пишман "земеделец".
Та ми праща по-миналото лято смокини да съм направела сладко. Само че бяха едни твърди такива, а като срязах няколко, вътрешността беше една гъбеста и плътна, нищо общо с нормална смокиня. Тогава се разрових и разбрах, че имало женски и мъжки /женските се наричат фиги, а мъжките - каприфиги Sunglasses/. Обясних и на баща ми, статии му пращах, но мисля, че така и не успях да го убедя за двуполовите плодове. Joy

# 185
  • Наблизо
От моя опит,докараш ли го доста на констипация,нищо не помага..
Най-ужасен запек съм имала на Дюкан и на строго кето.

# 186
Ха, това за всички ли важи.
А за банани и ябълки Grinning
Смокините също са мъжки и женски, само че мъжките изобщо не стават за ядене - вътре не изглеждат като женските с мъничките семенца и мека сърцевина, а са плътни и твърди.
Преди 5-6 години баща ми си купи къща на село да прекарва там летата. И като уважаващ себе си собственик на доста голям двор реши да засади разни овошки, обаче така си и остана пишман "земеделец".
Та ми праща по-миналото лято смокини да съм направела сладко. Само че бяха едни твърди такива, а като срязах няколко, вътрешността беше една гъбеста и плътна, нищо общо с нормална смокиня. Тогава се разрових и разбрах, че имало женски и мъжки /женските се наричат фиги, а мъжките - каприфиги Sunglasses/. Обясних и на баща ми, статии му пращах, но мисля, че така и не успях да го убедя за двуполовите плодове. Joy

"мъжките" смокини са идеални за сладко от зелени смокини. С "женски" не става Simple Smile
Ама със смокини не се отслабва, да си знаете Simple Smile

# 187
Абе отслабвала съм, ама ги толерирам, нищо че бях метаболитно зле.
Но много ограничавах.
Няма как, моето тяло е видяло много бързи В и не може да му се опре 1 смокиня.
Даже съм правила изследване след ядене на плодове за кз и инсулин.
Но не препоръчвам на отслабващи да го правят това с плодовете. Това е лична толерантност и всеки трябва да си я прецени.

# 188
Много интересени неща научавам за любимите ми плодове. За мен са твърдо забранени обаче, освен по половин ябълка  или малко боровинки и то не всеки ден. За протокола 1 мандарина ми вдига КЗ повече от около 30 гр черен шоколад. И затова се ужасих, като гледах закуската на участниците. Мисля, че те не слагаха мюсли, а овесени ядки, което пак си е кошмар за хора почти сигурно с ИР, че и съчетано с банан. Всички били на Дюкан знаят, че там изрично се ползват овесени трици, а не ядки, тъй като вторите са с твърде много въглехидрати. Мисля, че за начало на режим както е при тях, това е кофти стратегия и затова свалят по малко.
За празника се поглезих с крем карамел (мляко 1.7%, чаша ксилитол и 4 яйца). Стана като истински, е без сиропа, де, но има полза - след 3 седмици плато, съм с 1 кг надолу. Утре са ми изследванията и ще видим след толкова много килограми, какви ще са показателите. Интересно ми е защо не дават и участниците как се движат с КЗ.

# 189
  • Пловдив
Обясних и на баща ми, статии му пращах, но мисля, че така и не успях да го убедя за двуполовите плодове. Joy
Еее, това и аз го знам, хем смокини не ям. Grinning Вярно, в нашия град и край има много смокини, грижи не искат и пропълзяват във всеки двор, катерили сме се по тях като деца и знаем, че има дребни зелени и едри розово-жълтеникаво-зелени. Но си е известен факт и за пола на дърветата, и за сладкото.
Кажи му на баща ти, че целият форум потвърждава: така е за мъжките и женските смокини.

# 190
Dragoness, успех на изследванията!

Според мен, в режима им има повече вгх-ти, което води до тези слаби резултати. Овесени ядки, банани, конфитюри и хляб са недопустими при отслабване и най-вече оправяне на показатели като КЗ и инсулин.

# 191
А, Магдена, хич няма да се занимавам, каквото можах по въпроса - направих още тогава. Той на градинарски сайтове като не хвана вяра, съмнявам се и на някакъв форум да повярва. И без това концепцията на форумите леко му бяга. Joy

"мъжките" смокини са идеални за сладко от зелени смокини. С "женски" не става Simple Smile
Ама със смокини не се отслабва, да си знаете Simple Smile
Възможно е да стават за сладко мъжките смокини, не съм задълбавала по въпроса. Просто прочетох, че не се ядат и ги хвърлих.
П.П.: Не всички, които гледат предаването и пишат в темата искат да отслабват.

По принцип закуската е добре да е солена, защото сладка закуска/въглехидрати правят големи глюкозни пикове, което е добре да се избягва.

# 192
  • Наблизо
Най-добрата закуска е яйца по панагюрски.Ако закусвах щях да ям това всеки ден.
Може и сладко на закуска,но след солено.Например две яйца с авокадо и домат и след това сладкото.
Аз не съм по крайностите,за мен не проработиха.В момента участниците трябва да се учат да ядат за цял живот,не глад и изтезания и после пак ще го качат..На този режим все пак свалят,не мисля че не работи.
А и е важно да не е рязко,защото иначе Славчо и Мартин ще си загащват корема.

# 193
Точно така - сладкото винаги накрая, не само на закуска, а при всяко ядене. Първо са зеленчуците и протеините. Hands V

# 194
  • София
Понеже пак се споменават "слаби резултати", реших да пусна таблицата, която направих.

Това са резултатите им за три седмици:

Червени:
Тодор 130 кг - 115.1 кг = 14.9 кг
Вили Пефт 102.7 кг - 94.1кг = 8.6 кг
Мартин 180.40 кг - 166.2 кг = 14.2 кг
Меги 117.7 кг - 107.4 кг = 10.3 кг
Йорданка 112.3 кг - 106.3 кг = 6 кг
Поли 97.3 кг - 89.1 кг = 8.2 кг
Деян 130.8 кг
Антонио

Сини:
Ани 135.3 кг - 122.9 кг = 12.4 кг
Мария 94.9 кг - 87.6 кг =  7.3 кг
Вили Х 146.8 кг - 136.8 кг = 10 кг
Рая 110.1 кг -  100.7 кг = 9.4 кг
Славко 180.1 кг - 165. 3 кг = 14.8 кг
Марияна  103.8 кг - 96.1 кг = 7.7 кг
Симеон   121.7 кг - 113.4 кг = 8.3 кг
Сонай 159.6 кг

Другата седмица пак ще ги запиша да видим колко ще са свалили за месец.

Общи условия

Активация на акаунт