Живот на кантар - тема 3

• 35 899
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • Някъде там
Скрит текст:
Подозирам, че ако не си вземат поука, това ще е първият и последен сезон.
А много ми се иска да не е. Определено има нужда от подобни предавания, но с повече информация и за зрителя.
...

Повярвай ми, няма нужда от такива предавания, когато нещата зависят от заинтересовани среди и компании!
От такива имаме нужда ние, хората, но никой нищо не прави за нас... почни от политика и стигни до съседа Simple Smile

Никой, нищо, никога няма да направи за теб или за мен и за нашите черни очи Simple Smile Защо да го прави? Какво ще спечели?

Някой на последък да е обръщал внимание на рекламните блокове? Да е броил рекламите за лекарства, добавки, пробиотици?
Някой да е обърнал внимание и на рекламите в нет-а и видеоплатформите? Почва да се пълни с толкова много куочове, нутрициолози, хора, дето дават мило и драго да ви продадат здраве за 2-3 месеца Simple Smile
Това е бизнес и НИКОЙ няма ползва от това, да бъдете здрави.
Никой няма да ви научи какво и как да ядете, как да живеете, как да слушате тялото си...

Само така ще изглежда, че ви дава правилната хапка една по една, но в крайна сметка не му пука за теб.

Ако човек сам не отдели... не часове и дни, месеци, да, месеци за да чете, гледа, учи и се образова, а чака друг да му помоге... ще стане като "Тате, тате, кога ще ми купиш колело..."

Написала съм, че за нас като зрители има нужда от такива предавания. Естествено, че никой не прави шоу за реалните нужди на хората, а за печалба. Но, ако има идея за повече полезност, а не само драма, и двете страни ще спечелят. Поне според мен. На друг може и да му се гледа рев и драма само. Но и тук много хора пишат, че прекалената драма ги дразни.

До сега не съм разбрала някой тук да чака само на някой друг да му помогне, особено пък предаване, но пък масово чета, че ако се дават разговорите с лекарите, част от диетата и всички тези дребни, но важни неща, ще е по-добре. Така мисля аз, не е нужно и друг да е на моето мнение.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 12:31 от daviz

# 436
Аз примерно нищо не спечелих от това предаване.
Единствено 1 упражнение си харесах.
Предаването внушава едва ли не, че спорта е по-важен от храненето.
И че трябва да се сваля бързо. И ако не сваляш си виновен.
А малкото храна, която показват е въглехидратна.
Гледам отново бананчета, боровинки.
Вместо енергията да идва от тези неща, тези дебели хора трябва да изядат една по-протеинова и мазна закуска и като тренират да горят собствените си мазнини, а не изядения банан с овесени ядки.
Водещата така тъпо и жално и тънко ги обвинява като не са свалили.
Добре че Анита обясни на Марто как се отслабва здравословно.

# 437
  • Бургас
Аз гледам избирателно, затова не ми е ясно те сами ли определят какво да хапват, т.е имат ли неограничен достъп до храна и всеки да може тайно да си дояжда или могат само определения от диетоложката вид и грамаж, все ми се струва, че би трябвало повече кила да свалят за седмица…по колко калории на ден им отпускат

# 438
Бих казала, че най полезното от предаването е това, че е повод за създаване на темата. Тук чета много по полезна информация и имам много по голям стимул общувайки с потребителите и обменяйки мисли и опит.

# 439
Браво на Дани за билета.
Впрочем много ми е симпатична и е много хубава дори  и пълничка.
А като отслабне ще  стане още по-хубава.

# 440
Мисля, че Дани ако дойде момент да остане сама от тройката в предаването, ще стане още по-симпатична. Миглена и Йорданка толкова се повлияват от Барбито от Али експрес ,че придобиват нейното кофти излъчване и силно се надавах снощи точно тя да си ходи. Миглена според мен не е лош човек защото първите епизоди изобщо не беше такава,но около Виолета започна да показва зле прикрита злобичка, нагло държание и високомерен поглед,който лично мен страшно ме дразнеше

# 441
Ох, таз Анита пак почна с грубия си глас при тренировки. Много ми е дразнещо това.
При Ванко не е така.
Браво на Вили, че си усеща талията, това е много хубаво чувство. Браво че и е свалила толкова.
Аз пък от дете не си бях усещала ни талия, ни ребрата си виждах.
И като се случи и обърнах внимание отивам в кухнята при майка ми и крещя - Майко, имам ребра, виж имам ребра Joy
Пораснали са изведнъж.

Абе хора това двуразови тренировки какво значи?

А това за 50-те кг няма как да стане. Поставят някакви невъзможни цели.

Вчера беше пълнолуние и фаствах малко и ми се събраха почти 34 часа без храна, само на вода.
2кг надолу.

# 442
  • Пловдив
Двуразови значи две отделни тренировки през деня.

Май всички до един предпочитаме Ванко. Grinning

# 443
  • Някъде там
Елора, два пъти за деня, като едната е по интензивна, другата не толкова. Поне аз така знам.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 14:10 от daviz

# 444
Ясно, благодаря.

# 445
Съгласна съм с Джаста! Отваря се темата и ако повечето семейства у дома  гледат предаването не само, за да се подиграват на участниците, може да се отвори доста смислена дискусия между родителите и децата им за здраве, хранене, спорт, вземане на по-здравословни решения и тн. Аз също се боря с определени здравословни проблеми и на моменти ми действа мотивиращо, особено като видя и тук дами, които влизат отново във форма.

# 446
Аз си признавам, че покрай предаването започнах да се пораздвижвам. Имам доста килца отгоре, не колкото на участниците де, но са си от лакомия и заседнал живот. Сега започнах да правя упражнения и понеже работя от вкъщи като се присетя правя някоя серия клекове или упражнение с гирички. Преди не се е случвало. Simple Smile

# 447
Важен е спортът, движението, защото на човек, когато му се налага да се движи и да се напъва, му причинява голям дискомфорт, ако се наплюска, т.е. това е нещо, което ги предпазва от преяждане.

Аз съм противник на нисковъглеходартното хранене, съчетано с висок прием на белтъчини. Прецаква бъбреци и пр.  И честно казано, не познавам нито един дебел човек, който да се е докарал до наднормено тегло с ядене на банани и боровинки. Хората си напълняват от джънк, тестени изделия, сладкиши, алкохол и сладки напитки, не от плодове.

Да не говорим колко са отвратителни на вкус "хляб" от белтъци, наблъскан с набухвател, за да може да бухне някак. На няколко лъжици овесени ядки или нещо друго, като се сложи сода или бакпулвер в количество за половин кило брашно, хич не мисля, че е и много полезно за организма.

Участниците имат много по-нисък калориен прием от обичайния им, естествено, че ще отслабнат, и ще им е по-лесно да приспособят обичайното си хранене към режим, който не предполага драстична промяна. Без въглехидрат аз лично нямам сила за нищо и ми се гади от протеините. Спорт при това положение е много трудно.

# 448
  • Благоевград
Четох няколко мнения, в които казвате, че това предаване може да провокира родители и деца да говорят за здравословно хранене и спорт. Възможно е да се случи, но ще са много малък процент.
Имам една колежка, която тази година навършва 50. Свикнала е да готви всеки ден първо, второ, десерт. Сега ще ви дам за пример един работен ден до 17.00 ч. какво яде - закуската е към 08.30 ч. И е или баничка, тесто, кифла с шоколад, пакет десертчета палмички, активия и задължително придружено с кафе със захар.  Към 11 ч си рови в шкафа за вафла, че е гладна. В 12.30 ч се връща от обедна почивка и трепери от глад. Обядва нещо си с две филии хляб, обикновено ориз или картофи, а ако си купува е пица, бургер, дюнер. Ако е скара, задължително с питка. Към 3 часа отново е вафла или солети. След 17.00 ч като се прибере не знам какво е, но почти всеки ден си носи домашен десерт. Събота и неделя прави торти и сладкиши, баници, питки. Последната година качи над 10 кг и обявява, че вдига кръвно, че й пада захарта. Прави си изследвания на тсх, оказа се с хашимото, междувременно и с високо кръвно. И веднъж взе да обяснява как й се яде сладко, защото й пада кръвното и като й го мерихме видя, че е високо, а тя трепереше като лист. Казах й, че прави хипогликемии и скоро ще отключи диабет. Личната й казала, че нищо й няма. Направи си експеримент два дни да не яде сладко. На втория ден в 3 часа каза Не мога повече, взе две вафли и ги изяде една след друга. Беше ужасна гледка.
Към днешен ден свали малко кг заради терапията за тсх, но пие хапчета за кръвно и още някакви други, една шепа. Казах й, че ще става по-зле, себе си да съм гледала.
Дъщеря й е на 14 и от 3 години не яде месо. Жал я било за животните й го кара на въглехидрати и тук там някой зеленчук. Е как майка и семейство с подобни навици ще може да даде пример на това дете да се храни здравословно? Бащата държал на масата да има първо, второ и десерт и колежката ми се счупва от готвене.

От друга страна, друга колежка е на 62. Хвана се и отслабна към 15 кг. Храни се здравословно, активна е. Каза, че иска да е по-дълго време здрава и да може да се радва на внучето си и да има пълноценен живот, а не да пие по една шепа лекарства.
Двете работят бюро до бюро и не разбират поведението на другата.

Майка ми също е от първия тип. Направих си експеримент. Дойде ми на гости и на масата бях оставила купа с дребни опаковани единично бонбони. Тя постоянно посягаше към тях и накрая на деня сама изброи, че е изяла 6. Каза ми, че като ги гледа и не може да се спре, как аз съм им устоявала. Казах, че за мен те са част от украсата на масата, свикнала съм да ги виждам и не ми привличат вниманието. Всичко е до воля. Много е лесно само да се блъскаме с какво ли не и да се оправдаваме, че нямало какво друго да се яде. Напротив, има. Не сме 1990 г по магазините да има един вид мляко, един вид месо и каквото си отгледал сам. Който не иска да се промени, да погледне отстрани, никой не може да го накара. Най-лесно е да избереш вафлата пред ябълката, щото нея не трябва да я белиш и миеш, а само разопаковиш и се кефиш.

Върнах да гледам само частта с кантара. Вили от Плевен с всяко предаване цъфти все повече. Имам чувството, че сега истински успява да се погрижи за себе си, а това време й е липсвало покрай семейството. Дано продължи и извън предаването да се обича толкова и продължи положителната промяна.

# 449
  • Sofia
След такова бързо сваляне на кг,често се образуват и камъни в жлъчката.

Общи условия

Активация на акаунт