Живот на кантар - тема 3

• 35 887
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
signora_tina, нормално е кз да и падне. Инсулина и е в небесата.
Оттам е така наречената "лакомия"
И да, личните винаги казват нищо ти няма. За да не дадат направление.
И инсулина все е в небесата, кз уж нормална. Но идва деня в който вече тялото не издържа и диабета тропа на вратата.
Имам такъв пример на работа.
Не и говори. Съвети се дават като се поискат. Тя си носи отговорността.
И аз съм била веге от жал за животните.
После реших, че за мен трябва да ми е по-жал и щом съм 120 кг с ядене на ориз, боб и леща, хляб, значи не ми е писано да съм веге.
Не е до воля.
До хормони. Но си трябват познания.

# 451
Нисковъглехидратно не означава безвъглехидратно. Въглехидрати има почти във всичко - плод, зеленчук, мляко, както и в овесените трици, киноата, елдата, но последните са т.нар.бавни въглехидрати и затова са по засищащи.
Хляба от трици си е хляб от трици и си има вкус на овес, не прилича на бяло пухкаво хлебче, но не му трябва чак толкоз набухвател, една к.л. е предостатъчна. Освен това чудесно компенсира нуждата от хляб.
Когато се има предвид нисковъглехидратно хранене се визира без бързи въглехидрати - захар/сладкиши, тесто, макарони.
Мазнините също са полезни, затова режимите са нискомазнинни, но не безмазнинни. Аз си позволявам по малко олио и зехтин.

# 452
https://youtu.be/gMyrqnPxdGg?t=1

Много добро видео на Стан. Всеки който има проблем с теглото да го изгледа.
И аз го казах.
Промяна на отношение към себе си и към храната.
Затова и сега мисълта да ям някои храни,  които преди съм обожавала ме отвращава.

https://www.youtube.com/watch?v=uVO-yRfhH44
И му е излязъл коментар за предаването в четвъртък.

# 453
Чета форума и все едно слушам Мария - всички знаят супер много какво и как да ядат, кога да го ядат, какво и как да тренират, че и с болестите да го съобразяват, че и "да си слушат тялото"...

Чак се чудя как с толкова знания и опит са останали хора с наднормено тегло в България Grinning

Относно коментарите за това колко деца искала да има фотографката - без да ми се сърдите, но проявявяте изключително лош вкус. Това си е нейно право и нейн избор. А дали ще успее в предвид ситуацията ѝ - не знам, но ѝ желая успех!

# 454
Чета форума и все едно слушам Мария - всички знаят супер много какво и как да ядат, кога да го ядат, какво и как да тренират, че и с болестите да го съобразяват, че и "да си слушат тялото"...

Чак се чудя как с толкова знания и опит са останали хора с наднормено тегло в България Grinning

Относно коментарите за това колко деца искала да има фотографката - без да ми се сърдите, но проявявяте изключително лош вкус. Това си е нейно право и нейн избор. А дали ще успее в предвид ситуацията ѝ - не знам, но ѝ желая успех!

Аз съм била там където са били Мария и другите.
И нещата, които приказвам са не само теоретични, но и практични.
Знанията и опита ми са за мен. Не мога да нося отговорност за всички дебели в България Joy
Като всеки тук си пиша мнение въз основа на знания, но и опит.
Дали някой с наднормено тегло ще вземе предвид моят коментар или нечий друг е негова работа.
Познавам и хора,много дебели и знаят нещата, които аз знам.
Но са дебели.
Теория без практика е гола вода.
Не може да насилиш някого да прави като теб. Всеки сам си взима решенията.

# 455

Не, не всички знаят Simple Smile На фона на цялото население... процента клони към нула Simple Smile Щом толкова много хора около мен ме мислят за луд и не възприемат сериозно съветите ми... аз се отказах още миналата година. Кой иска нещо - да ме гони и да ме пита Simple Smile Стига да го знам и да мога да му помогна.

... а са останали много хора с наднормено поради много причини. Социални, финансови, интелектуални. Ако някой е "дебел" и здравословното му състояние изначално е било добро... то той или е глупав, или беден, или социално неориентиран, или жертва на своята наивност.

И все пак е трудно да квалифицираш, каталогизираш, сложиш общ знаменател и т.н. на толкова сложни неща, от живота Simple Smile

П.П.

Лично аз преди 2 години видях на къде съм се запътил откъм здраве и се стегнах Simple Smile Четох бая, учих доста, експериментирах, действах бавно и с мисъл за тоева, което правя, съобразявайки се с болежките и проблемите в тялото си, никой не е 100% здрав.
И сега знам, за себе си, че да отслабна и да си регулирам процеси, желания, режими... не само, че е много лесно, но дори приятно Simple Smile

# 456
Ето, бе, и Стан(като видя Марто да "ренда" Wink моркови) каза за морковите, че един може, но няколко не са за диета. Друг път да не ми се смеете като ви хортувам разни неща. Joy

# 457
  • София
Изчетох темата от вчера и стигнах до извода, че дори и да показваха подробно всичко, пак нямаше да се получи. 😅

За едни отслабвали твърде бавно, за други твърде бързо, за едни няма по-велико от ВМНВх и всичко друго е вредно, за други пък е задължително балансираното хранене.

# 458
Истината е, че всеки организъм има различни нужди, няма универсална рецепта за отслабване. Но движение и калорийна рестрикция винаги помагат.

# 459
Ето, бе, и Стан(като видя Марто да "ренда" Wink моркови) каза за морковите, че един може, но няколко не са за диета. Друг път да не ми се смеете като ви хортувам разни неща. Joy

1 морков суров в салата ми е ок.
Виж сготвен е с по-високо ГИ и съм го ограничавала в манджите особено в началото.
Ама после си почнах и не ме съборил.
Сега не ми е драма 1 морков в супата.

# 460
Не, то драма няма, и аз си позволявам морков в супа или ядене(а как обичам морковена салата), но преди време в темата се споменаха и аз отбелязах, че не са много диетични, защото са въглехидратни и ме контрираха, че моркови си хапвали и нищо им нямало. То какво да им има, де, все пак това е просто морков, но за отслабващи е пожелателно количеството да е по ограничено.

# 461
Почти всеки ден в салатата си стържа морков. Ако не ме мързи да го стържа. Често и пръстите си стържа.
Е, слагам и доматче, краставичка.
Екстра ми е.
За мен може да си присъства в менюто суровия морков, ама всеки си преценява личната толерантност.
Има хора ще ги стопира.
Но и със сурови моркови пак съм отслабвала, затова вече много не съм съгласна със Стан.

# 462
Колко пък толкова въглехидрати да има моркова? - Като махнем фибрите са около 5, на краставицата са 3. не мисля, че проблемът е толкова в количеството въглехидрати, а във вида им, но може и да греша.

# 463
Да го кажем така - морков като добавка в супа, ястие или салата е окей, но салата и гарнитура изцяло от моркови за диета не се препоръчва, това казват диетолозите, не съм го измислила аз. Аз само споделих тяхното мнение и приключвам глупавата морковена тема.
Нека всеки яде каквото му е на сърце.
И да, колкото и да са въглехидратни все пак са моркови, а не вафли.
А Стан ги коментира, защото от предаването се целят в светкавично отслабване, а ги тъпчат с моркови и банани. Sunglasses

# 464
На мен ми липсва това, да видя поне едно цялостно ежедневно хранене. Поне за един ден да покажат какво ядат общо.
Любопитна съм и дали като вид и количество е еднакво за всички.

Силовите състезания никак, ама никак не ми харесват. Да дърпат, да влачат, все едно са "Бурлаки на Волга", грозно ми е, а предполагам, че освен това е опасно, колкото и да ги следят лекари и треньори.
Много съжалявам, че в събота от 22ч се измества, трябва да го връщам в неделя да гледам.
Ясно, че е нескопосано направено. Проблемът с наднормено то тегло става все по-масов и предполагам, че ако беше по-информативно, щеше да има по-висок рейтинг.

Общи условия

Активация на акаунт