Живот на кантар - тема 3

• 35 555
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Наваксах с двата епизода.
Барбалета не пропусна да се заяде, че е отишла на номинация само защото Йорданка е с имунитет.
Изключително неприятно поведение.

# 676
  • Пловдив
Нещо не се разбираме. Под гладен нямах предвид човек, усещащ глад, а обективно малко ядящ. Който яде малко, е слаб или става слаб, рано или късно.
Разбира се, че е възможно да се чувстваш гладен и да си дебел.

# 677
Магдена ,това изобщо не е вярно. Аз от както се помня съм точно гладна и дебела. Винаги съм живяла с ограничения, не помня  нито един момент в живота си да седна и да ям каквото и колкото ми се иска и все пак качвах. Винаги съм си слагала спирачки- например много обичам пържени картофи, но ще си хапна 2-3 картофчета колкото да опитам,защото знам че не мога да си позволя да изям цяла порция или пък много ми се яде шоколад,но ще хапна само едно квадратче ,не половин шоколад както би ми се искало. На всяка нова диета ,която почвах мъжа ми винаги ми се  чудеше какво точно ще спирам да ям,като аз буквално  изяждах по-малко храна от малко дете Grinning
От месеци се храня по зоната и ям количества храна ,които никога не съм си позволявала ,но въпреки това свалям.
Вярно че зоната не е точно диета,а режим  първоначално измислен да нормализира хормоните и лекува ИР ,съответно свалям бавно ,но за мен не е проблем. В смисъл  цял живот съм  гладувала и съм била дебела ,а сега се храня обилно ,без глад и се чувствам страхотно, пък килограмите ще стигна оптималните за мен когато тялото ми реши.
На дърти години разбрах колко грешно е било това гладуване ,защото организма ми е складирал абсолютно всичко, което хапна понеже не е знаел кога пак ще му дам нещо.

# 678
Нещо не се разбираме. Под гладен нямах предвид човек, усещащ глад, а обективно малко ядящ. Който яде малко, е слаб или става слаб, рано или късно.
Разбира се, че е възможно да се чувстваш гладен и да си дебел.

Баш такива обективно малко ядящи рядко ще има.
И колежката ми вика аз не ям, просто съм си такава.
Но не отчита дреболийки - като солети през 30 минути, бонбонче, бисквита.
И после цял ден не била яла, много мънинко била хапнала.
А фастовете пак са и на солети. Ама така става като четеш 5 изречения на кръст и почват свободни съченения.
Ето, тя уж е яла малко и все е дебела.
Отделно не я знаеш вкъщи какви ги върши.
Изпускала се е и е казвала, че като си вечеря със семейството и после посяга към дреболиите иначе била стриктна.
Но дреболии като солети, крекери, бонбони и бисквити това за нея не е храна.

Leona, то всъщност думата диета означава "начин на живот"
Тъй че пак си е режим, ама хората свързват диетите с лишения, мъки и глад.

# 679
Елора, това имах предвид ,че не е диета с глад. Щото обичайно тия диети дават по-бърз резултат от колкото например аз свалям в момента.
Едно време докато бях тийн като се сетя как съм се изтезавала - за закуска 1/4 грейпфрут, за обяд 50-100гр  пилешко филе с малко краставичка или домат,за вечеря стотина грама обезмаслено кисело мляко. И така примерно 2-3 седмици ,през които се чувствах като парцал,сега връщайки се назад осъзнавам колко малко протеини  съм приемала,но свалях бързо и после още по-бързо ми се връщаха двойно.
От както съм в зоната свалям горе долу като участниците в предаването около 1-1.5 кг на седмица,но се храня и не се чувствам отпаднала или все едно някой ме е бил  Grinning

# 680
Коя беше с най-ниски резултати, Виолета ли?
А предната седмица обясняваше на Йорданка как за поредна седмица ѝ се случва и, ако не бил имунитетът, щяла да е на елиминации. А вчера, в един синхрон, казваше, че тя ще е с най-впечатляващ резултат. 🤨
Предпочитам да гледам Вили от Плевен.

# 681
Да, Барби, но се отърва.
Изгледах го аз.
Тодор ако ми беше симпатичен, вече не ми е.
Аз превъртам и не слушам всичко, ама е тъпанар голям.
Наистина, при положение, че тези хора споделиха как са били обиждани и той да го прави е малоумно.
Това с фаста също не беше редно.
Иначе трябва да му се  каже, че фаст на краставица няма.
Тя и моя позната си мисли, че  като ръфа солети цял ден и е на фаст Joy
И би следвало да има правило, който не си спазва режима - вън.

# 682
  • На Изток от Рая
Аз пропуснах последните 2 епизода, днес само кантара гледах - да, Барбито се отърва днес, а от Тодор съм разочарована, лош пример дава на участниците. Няма лошо във фаста, но не му е там мястото и времето. Само да не вземе да навакса другата седмица.
Явно трябва да ги следят дали се хранят редовно

# 683
  • София
Използвах таблицата от Уики, но сортирах и попълних формули кой колко е свалил и какъв процент са загубили общо. Все пак победител ще е, който загубил най-голям процент в края на шоуто. Колоната "4-5" са свалените килограми от тази седмица.

Ако финалът беше днес, Тодор щеше да победи. До миналата седмица е водил пред Славко само с 2%, но след гладуването тази седмица вече разликата е 3.6%. Трябва да се надяват една седмица да има застой и да го изгонят.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 00:24 от Niya-

# 684
  • София
Използвах таблицата от Уики, но сортирах и попълних формули кой колко е свалил и какъв процент са загубили общо. Все пак победител ще е, който загубил най-голям процент в края на шоуто. Колоната "4-5" са свалените килограми от тази седмица.

Ако финалът беше днес, Тодор щеше да победи. До миналата седмица е водил пред Славко само с 2%, но след гладуването тази седмица вече разликата е 3.6%. Трябва да се надяват една седмица да има застой и да го изгонят.
Беше ми симпатичен и на мен в началото Тодор, но вече е на дъното.
Таблицата показва как с малко гладуване можеш да вземеш победата, без да спазваш режим и да слушаш треньори.

# 685
Да, ами тогава и другите да почнат.
Явно за Тошко няма наказания. И за такива неща като цяло.
Едно е да ти е лошо нещо и да не искаш да ядеш, друго е това.

# 686
Непопулярно мнение : голямото набиране на канчето на Тодор ми дойде в повече. Не частта за обидите - естествено, че не му прави чест да се държи така, още повече с хора с травми. Но това мъмрене защо не си ядял хранатс беше абсолютно само за да оправдаят факта, че хранителния им режим беше определено не-оптимален. Замислете се - те за това и смениха режима тази седмица - защото резултатите бяха зле!

А Тодор, с измисления си "фаст", ги удари всички в земята по резултати! Ако се чувства сит и подут (нормално при толкова фибри изведнъж), за какво да се насилва да им яде и без това безвкусната храна?
Не го прави системно, та обясненията (то направо си бяха оправдания), какво можело да стане по-късно на метаболитно ниво бяха из цялонв сферата на спекулациите.

# 687
Непопулярно мнение : голямото набиране на канчето на Тодор ми дойде в повече. Не частта за обидите - естествено, че не му прави чест да се държи така, още повече с хора с травми. Но това мъмрене защо не си ядял хранатс беше абсолютно само за да оправдаят факта, че хранителния им режим беше определено не-оптимален. Замислете се - те за това и смениха режима тази седмица - защото резултатите бяха зле!

А Тодор, с измисления си "фаст", ги удари всички в земята по резултати! Ако се чувства сит и подут (нормално при толкова фибри изведнъж), за какво да се насилва да им яде и без това безвкусната храна?
Не го прави системно, та обясненията (то направо си бяха оправдания), какво можело да стане по-късно на метаболитно ниво бяха из цялонв сферата на спекулациите.

Ако се състезаваш някой с бягане например, ще ти е приятно ли другия да тръгне 20 секунди преди теб?
Никъде по света го няма това, нали?
Всички са равни.
Така и тука трябва да е. Да имат еднакъв режим, еднакви тренировки.

А защо победител Niya да е най-големия %?
Не трябва ли най-много свалено тегло?

# 688
Аз съм на кантар в случая кое е честно, кое не е честно. Това е състезание в крайна сметка. Ако разчитат само на определения режим и тренировките с треньорите, какво състезание е това? Чист късмет кой ще се повлияе най-добре. Толерира се някой да остане да блъска в залата допълнително, след като се е наял за имунитет или предимство, но не се толерира друг да пропусне ядене. Ако пропускането на хранене не е ок, значи и допълнителният спорт или движение не е.

# 689
  • Някъде там
Тогава какво да правят в предаването, ако не спазват режима? И защо само за него да е различно? Ами утре всички останали, като видят, че той най-бързо сваля, ще поискат същото, за да не ги прецакват с неефективен режим. Не са ли подписали договор с клаузи и неустойки за неизпълнение? Ако им е проблем режимът, могат общо да говорят за смяна, но не и той сам да си решава. Както е видно и от таблицата, до тук ги е прецакал. Ако бях на тяхно място, щях да говоря и с треньорите, и с целия екип, докато това не се промени. Предполагам, че има начин да го спрат, без да го гонят служебно за сега.

Общи условия

Активация на акаунт