КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 823
  • 769
  •   2
Отговори
# 180
  • Варна
Здравейте, загледах един круиз с Аида Косма/Козма - не зная как се изговаря. Та, круиза е за Канарите догодина февруари- 7 нощувки. Цената е доста добра, вероятно заради ранните записвания. Моля за мнения относно: Времето на островите през Февруари? Цената - на круиза възможно ли е да е по ниска примерно по време на синия петък - сега го гледам за 2900 евра за 2 възрастни, 1 тинейджър на 18 и дете на 12 - каюта с балкон и напитки. И не на последно място мнение за кораба?
Корабът ни хареса много. Няма нормална програма вечер, само някакви игри за немците. Но лично аз бих повторила с него, ако го прехвърлят на друга дестинация. Бяхме Канари и Мадейра  април 2024г

# 181
От 5 години и повече не можем да се организираме да идем на круиз, вече съм решила да резервирам и да става каквото ще.
Харесах един круиз Адриатическо море, с българска агенция, като за първи път да сме по-спокойни.Най-вероятно го има и в сайта на круизната компания, но сега нямам много време да търся и разглеждам, около 6-ти май покрай почивните дни ще опитам.
Ако обаче ми дадете жокер за 2 души за нещо интересно при круизите ще е супер и ще се опитам сама да резервирам, билетите за самолети и хотели,ако се налага нощувка при пристигане и тръгване, не са проблем.

# 182
Здравейте, имам следният въпрос: искам да резервирам каюта с непозната дама, тъй като /има единично настаняване на висока цена само саюта с балкон/. Тук идва въпроса, ако тя не даде своя кредитна карта , аз ли ще съм задължена да покрия всички разходи накрая.Аз ще предупредя на кораба, че не поемам чужди задължения, но дали ще е така. Моля за всякакви съвети.

# 183
  • София
Здравейте, имам следният въпрос: искам да резервирам каюта с непозната дама, тъй като /има единично настаняване на висока цена само саюта с балкон/. Тук идва въпроса, ако тя не даде своя кредитна карта , аз ли ще съм задължена да покрия всички разходи накрая.Аз ще предупредя на кораба, че не поемам чужди задължения, но дали ще е така. Моля за всякакви съвети.
Кредитна карта трябва да се попълни в онлайн чекирането, или на порта задължително! Ако трябва да се регистрира на борда и тя не го направи ще и изискват, докато не го направи. Ако предостави Вашата за регистрация, тогава ще е за Ваша сметка всички нейни разходи, но иначе не е практика самоволно да взимат картата на "съквартиранта.
Някъде може и в кеш да дадеш депозит на рецепцията.

# 184
  • София
Здравейте , записвам се да следя. Резервирала съм круиз юли месец с royal carribien -allure of the seas. Може ли малко информацията за порта в la spezia? Дали е на пешеходно разстояние или е необходим шатъл? Иначе вчера импулсивно си резервирах Карибски круиз със селебрити xcell ,през април 2026, никога не съм била там, та тепърва ще чета .

# 185
Кредитна карта трябва да се попълни в онлайн чекирането, или на порта задължително! Ако трябва да се регистрира на борда и тя не го направи ще и изискват, докато не го направи. Ако предостави Вашата за регистрация, тогава ще е за Ваша сметка всички нейни разходи, но иначе не е практика самоволно да взимат картата на "съквартиранта.
Някъде може и в кеш да дадеш депозит на рецепцията.
Благодаря много. Значи не може дамата да не даде своя карта или да не внесе депозит, обявявайки на регистрация, че сме в една каюта.

# 186
  • София
Здравейте , записвам се да следя. Резервирала съм круиз юли месец с royal carribien -allure of the seas. Може ли малко информацията за порта в la spezia? Дали е на пешеходно разстояние или е необходим шатъл? Иначе вчера импулсивно си резервирах Карибски круиз със селебрити xcell ,през април 2026, никога не съм била там, та тепърва ще чета .
В самия порт на Ла Специя не може да се върви - шатъл ще ви остави на входа. От там до града е на 10-тина минути път пеша, има страхотна променада. С автобус за 30-40 мин. се ходи до Леричи и едно друго красиво градче, на което забравих името в момента.
Поздравления за избора - Ексел е най-новия кораб на Селебрити - ще си изкарате чудно на Карибите. Ако не е тайна на каква цена го взехте, на мен ми се стори доста висока цената...

Благодаря много. Значи не може дамата да не даде своя карта или да не внесе депозит, обявявайки на регистрация, че сме в една каюта.
Изговорете го с жената  и си регистрирайте всеки - своя карта.

# 187
Здравейте! Как е времето в края на м.Януари по Канарските острови и Мадейра,и по точно, как е морето,има ли много вятър, вълни?

# 188
Вятър и вълни е въпрос на късмет, но ако температура на водата около 17-18 градуса ви устройва - може да се пробвате.
Ако се вълнувате само за кораба дали ще клати - пак е въпрос на късмет, но  от Канарите до Мадейра може да си има сериозно вълнение и вятър.
Тази година имаше на няколко пъти много лоши условия, които принудиха част от корабите да сменят маршрута и да заменят Мадейра с друг остов от Канарските.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 13:35 от танита

# 189
  • София
В самия порт на Ла Специя не може да се върви - шатъл ще ви остави на входа. От там до града е на 10-тина минути път пеша, има страхотна променада. С автобус за 30-40 мин. се ходи до Леричи и едно друго красиво градче, на което забравих името в момента.
Поздравления за избора - Ексел е най-новия кораб на Селебрити - ще си изкарате чудно на Карибите. Ако не е тайна на каква цена го взехте, на мен ми се стори доста висока цената...

Изговорете го с жената  и си регистрирайте всеки - своя карта.
Благодаря за отговора. 2248 британски паунда, но включих и пакет напитки и WiFi , иначе беше без тях около 1400 паунда. Малко е повече, но и аз реших да дам заради кораба. Това от 29 март до 5 април .

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 14:06 от insane

# 190
Честно казано докато си плавахме в океана на нашия круиз преди да навлезем в Средиземно море през Гибралтар 3 дена си беше здраво клатене. 😃 В момента, в който отплавахме от Мароко посока Барселона всичко приключи.
Не ни е ставало лошо, но като се движехме по коридора се получаваше пътека от зиг заг.

# 191
  • гр. София
Insane, цената за колко човека е и колко дни?

# 192
  • София
Двама възрастни, 7 дни

# 193
  • София
Двама възрастни, 7 дни
Ние избрахме друг от новите кораби и цената беше много добра - 1340 евро на човек за 2 бек ту бек круиза, общо 14 нощи за вътрешна гарантирана. Не сме пиячи, а и имаме безплатни напитки всеки ден от 5 до 7, така че пакетите не са за нас. За пръв път ли сте на Селебрити?
Вижте още поне един 7 дневен круиз да направите - да биете пътя до Маями само за 7 дни е малко.

# 194
  • София
Yavche_mravche, за пръв път сме. Аз мисля да се разходим и нагоре към ню Йорк за три четири дни и после да се прибираме към България. Нямам възможност за много отпуска , а и е през ваканцията на сина ми /тогава ще е на 14/ и да не отсъства много от училище. Живи и здрави да отидем, ако ни хареса ще повторим.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 10:39 от insane

Общи условия

Активация на акаунт