КРУИЗИ /Тема 20/

• 18 874
  • 343
  •   2
Отговори
# 240
Доня Роса, дайте отзиви за кораба. Търсих в старите постове, но нищо не открих.

Възможно е и да не съм писала за този кораб. Като цяло корабът не е лош, но ние останахме много разочаровани от ресторантите и от организацията в тях. На закуска и особено на обяд в бюфет-ресторанта Gattopardo се образуваха огромни опашки за храна, тъй като подредбата на масите, от които се взема храната беше на малко пространство и странно подредено. Този ресторант е на два етажа и беше много неудобно да се качваш и слизаш с чините храна.
В другият бюфет-ресторант Tulipano Nero пък се минаваше с табли и от персонала сипваха. Много напомняше на студентски стол. Но пък нямаше опашки и винаги имаше къде да се седне.
В Ала карт ресторанта Otto e Mezzo, където вечеряхме няколко пъти, имахме определен час и определена за нас маса. Храната не беше лоша, но обслужването беше невероятно бавно. Имаше вечери, когато сме чакали и по 45 мин. да ни донесат храната. Нашите деца си носеха карти да играят, по другите маси на малките дечица родителите им носеха също играчки, за да изчакат някак вечерята. Масите са много близо една до друга, почти долепени една до друга.
Басейнът не сме ползвали, защото беше студено. На представленията ходехме от време на време, като за круиз съвсем прилични бяха. Каютата ни беше нормална, от хигиената също нямаме оплаквания.

# 241
Здравейте, включвам се и аз в тази тема, тъй като октомври месец планирам евентуално да опитаме и ние от този вид туризъм. Само, че сме доста " боси " все още. Изчетох първите страници, благодаря за огромното количество информация.
Не мога обаче да разбера, как да избера дестинация за октомври месец ? Октомври ( началото ) е капризен месец, но в началото може и да е циганско лято поне в Европа. Може ли да ми дадете някоя насока, как да търся дестинация и въобще, как да започна да филтрирам нещата ? Благодаря

# 242
Здравейте,
гледам в момента един круиз за Нова година в Кариби с кораба Коста Фашиноза. Виждам, че тук отзивите за кораба са чудесни, но се отнасят само за средиземноморски дестинации. Някой от вас има ли впечатления от него при далечно пътуване? Тръгването и връщането са в Пунта Кана, не се пътува от Европа.

Същият круиз направихме от 15 февруари 2025, страхотно изкарахме.  Доволни сме от всичко на кораба, Стар е, но е чисто и поддържано, ако имаш конкретни въпроси, питай

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 19:34 от miloto_

# 243
  • София
В Tulipano nero си вземахме каквото искахме от общия бар, единственото, което сипваха, бяха супите и пастата. Опашки имаше, но не съм чакала повече от 5-10 минути да си сложа, масите с храната бяха позиционирани поне на 5-6 места в ресторанта, с еднакъв асортимент. Басейните бяха хладни, но малкия се къпа, и пързалката ползва. Джакузитата бяха много топли - това края на април. Може и да са си променили организацията с течение на времето. Даже на закуската преди слизането от кораба доста бързо се справихме с храната, аз имах тогава опасения дали няма да се получат струпвания.

# 244
Гледам круиза Гръцките острови, датите септември месец са с по-висока цена от тези за август, това ме навява на мисълта, че август може да не е много подходящо(т
опло)време. Моля някой с опит да каже края на август 24ти много ли е топло?

# 245
Здравейте!Някой резервирал ли е през американския сайт на MSC круиз(а живее в България)?В момента има сериозна разлика в цената на за World America.За 4 човека е над 1000лв,отделно през американския сайт в цената влиза и интернет,а през българския не.

# 246
Гледам круиза Гръцките острови, датите септември месец са с по-висока цена от тези за август, това ме навява на мисълта, че август може да не е много подходящо(т

Аз съм ходила последната седмица на юли месец. Да, топло е, но не е прекалено. На островите духа много и жегата е поносима. Най-горещо беше в Кушадасъ. Ако обичате да ходите на плаж имайте предвид, че морската вода по островите е по-хладна.

# 247
Попаднах на тази оферта, цената реално отговаря на офертите с 4 нощувки а тук са 7. Някой да е пътувал с тях? Корабът е Celestual Crystel . Същите круизи на Ocean travel се осъществяват с Celestyal Discovery.  има ли съществена разлика между двата кораба?
https://luxtravel.bg/ekskurzia/super-promo-sredizemnomorski-krui … -milos-atina/7307

Аз съм ходила последната седмица на юли месец. Да, топло е, но не е прекалено. На островите духа много и жегата е поносима. Най-горещо беше в Кушадасъ. Ако обичате да ходите на плаж имайте предвид, че морската вода по островите е по-хладна.

То реално има ли време за плажуване?

# 248
Скрит текст:
Попаднах на тази оферта, цената реално отговаря на офертите с 4 нощувки а тук са 7. Някой да е пътувал с тях? Корабът е Celestual Crystel . Същите круизи на Ocean travel се осъществяват с Celestyal Discovery.  има ли съществена разлика между двата кораба?
https://luxtravel.bg/ekskurzia/super-promo-sredizemnomorski-krui … -milos-atina/7307

То реално има ли време за плажуване?

На круиза със седем нощувки има време за плажуване, ако ви харесва да плажувате. Не е задължително да изберете това развлечение. Има и други екскурзии, които се предлагат. Доколкото помня по островите се предлагаха и кулинарни турове, също и разходка с корабче до отдалечени и недостъпни плажове с включен обяд. Разгледайте и допълнителните екскурзии. Специално за плажовете имаше и трансфери освен екскурзии. Трансферите са значително по-евтини, но не винаги се събира нужния брой хора, за да се осъществят.

# 249
Здравейте  може ли да ми препоръчате брегова екскурзия опции те са Марсилия,Барселона Неапол и Каляри с деца сме и мислехме че сами ще разглеждаме но чета коментари за Марсилия че пристанище е далеч от забележителностите

# 250
  • гр. София
Здравейте!Някой резервирал ли е през американския сайт на MSC круиз(а живее в България)?В момента има сериозна разлика в цената на за World America.За 4 човека е над 1000лв,отделно през американския сайт в цената влиза и интернет,а през българския не.
Да, няколко човека вече мисля сме резервирали от американския сайт.

# 251
Каква е разликата в цените че ми е интересно, и има ли значение кой, от къде прави резервацията?

# 252
А за постоянен адрес този в България ли попълвате?

# 253
  • гр. София
Да. Адрес в Щатите иска само на първия пътуващ. Вече не помня какво попълвах....мисля, че не даваше възможност да смениш Щатите с друга държава, така че оставяш Щатите. Телефонът, ако е възможно попълваш твоя. За втория пътник попълних коректни данни. В последствие обаче малко се бъгва акаунта ти в сайта, заради неточните данни, но не пречи на резервацията.

# 254
  • Пловдив
Ние сме били по гръцки острови  първата седмица на септември и беше перфектно времето. На плаж ходихме на Миконос - водата беше хладна /около 23-24 С°/ и на Родос - там беше 25-26 С°. Само в Хераклион на Кносос ми дойде в повече слънцето, въпреки че не беше повече от 27-28 градуса. В Атина сутринта минахме през Акропола, през деня в един парк, по кръчми, а вечерта още малко руини и не усетих неприятна жега. На Санторини тълпите бяха ужасяващи, но бяхме 3 кораба. Вижте разписанията по пристанищата, дали ще се засичате с други големи кораби.

Общи условия

Активация на акаунт