КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 229
  • 767
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Селебити и Роял ги няма още. Очакват се да се скоро да се присъединят. Всички други плюс Азамата, Окания, Сеаборн ги има. Ако ви интересува на друга компания конкретен маршрут ще ви кажа.
Иначе Селебрити го резервирах през Март . Бяха в промоция: вторият пасажер плаща 70 процента от цената.
За Селебрити следя цените - от къде го букнахте и на каква цена (не каква е промоцията) - аз винаги посочвам цената в абсолютна стойност? Ако е удобно и за Върджин да споделите - явно там сте ползвали 25% намаление - за кой круиз и на каква цена!
Благодаря!

# 406
Здравейте!Гледам един круиз Западно Средиземноморие в средата на октомври.Спирките са Рим,Неапол,Барселона,Марсилия,Генуа..Какво ще е времето тогава и понеже евентуално ще сме с децата ще бъде ли достатъчно топло,за да се къпят във външните басейни на кораба?

# 407
  • София
Здравейте! Какви застраховки си правите, когато сами си резервирате круиза?

# 408
Здравейте! Какви застраховки си правите, когато сами си резервирате круиза?
Аз си правя застраховка отмяна на пътуване до 3 дни след закупуването на круиза, и отделно като наближи самия круиз си правя здравна застраховка, като гледам покритието за медицински транспорт и издирване и спасяване да са максимално високите.
За щастие никога досега не се е налагало да ги ползваме, и не мога да кажа дали застрахователя би бил читав при събитие.
Преди време бях отделила доста време да търся в застрахователните продукти, но не си отговорих 100% на въпроса дали въпросните медицински транспорт, издирване и спасяване биха покрили евентуално наложително сваляне от кораба с хеликоптер или друга лодка. Така или иначе рисърча ми показа, че повечето застрахователни компании предлагат сходни рискове, т.е. не намерих застраховка, която изрично да покрива този специфичен за круизите риск. Това са практически най-скъпите медицински услуги, които могат да се наложат по време на круиз, следвани от самите медицински услуги предоставени на кораба. За тях предполагам, че и стандартна здравна застраховка ще важи. Но при тях не съм убедена дали се гледа флага, под който плава кораба, или региона на пътуване при настъпване на застрахователно събитие.
В едно обаче съм сигурна - резервацията ви през агенция не ви дава допълнително спокойствие - напротив - те сключват стандартна здравна застраховка за пътуване в чужбина на 10 хил евро покритие.

# 409
  • София
Селебити и Роял ги няма още. Очакват се да се скоро да се присъединят. Всички други плюс Азамата, Окания, Сеаборн ги има. Ако ви интересува на друга компания конкретен маршрут ще ви кажа.
Иначе Селебрити го резервирах през Март . Бяха в промоция: вторият пасажер плаща 70 процента от цената.
За Селебрити следя цените - от къде го букнахте и на каква цена (не каква е промоцията) - аз винаги посочвам цената в абсолютна стойност? Ако е удобно и за Върджин да споделите - явно там сте ползвали 25% намаление - за кой круиз и на каква цена!
Благодаря!
Пиша ви на лични!

# 410
Планираме круиз с Аида. Имам въпрос - ресторантите без допълнително заплащане само тип бюфет ли са? Има ли фиксирани часове за вечерята? Има ли по-официални вечери като капитанската на MSC или бялото парти? Какво включват безплатните напитки от най-стандартния пакет?

# 411
Планираме круиз с Аида. Имам въпрос - ресторантите без допълнително заплащане само тип бюфет ли са? Има ли фиксирани часове за вечерята? Има ли по-официални вечери като капитанската на MSC или бялото парти? Какво включват безплатните напитки от най-стандартния пакет?
Има ресторанти, в които храната е безплатна, а напитките се заплащат.
Вечерята в бюфет ресторантите не е с фиксирани часове, а в другите е с предварителна резервация.
Няма официални вечери, само на последната вечер от круиза има торта и е една идея по-официално.
Безплатните напитки в бюфетите са бира и вино, но ние не пием алкохол и не мога да споделя за качеството му от първо лице, но според приятелка, и бирата, и виното са с прилично качество.
Безалкохолните са Кола, Фанта и някакви сокове. Сутрин има и смутита. Безплатното кафе е шварц, има и разтворимо кафе. Ако искате Еспресо, Капучино или нещо подобно, те се плащат.

# 412
Доня Роса, тези ресторанти които се резервират - това се прави, когато се качиш на кораба през някакво приложение или още при резервация трябва да заявиш час?
/ били сме на P&O - там ресторантите се запазваха през приложение. Виждаш каква е виртуалната опашка на която чакаш , прогнозно време и като ти дойде реда получаваш сигнал, че имаш 10-15 минути да се явиш в ресторанта./

# 413
BOSS SAMORAI, ние лично си резервирахме като сме на кораба по телефона, от днес за утре, като си казваме в колко искаме да отидем,  но може и от приложението MyAida.
А съм виждала хора и на място, пред ресторанта да си резервират, но това става в работното време на ресторанта.

# 414
Аз ще споделя нашия опит също, защото много държахме да вечеряме в тези ресторанти за по-спокойно.
Резервирахме круиза 2 месеца преди датата на плаване, и в приложението всички места бяха изчерпани.
Когато се качихме на кораба веднага отидохме на рецепция и им казахме, че искаме резервация за всяка вечер, без значение кой ден кой ресторант ще се падне. Часове имаше и ни направиха резервации. Без много да му мислим наслагахме вечерите от 18,00-18,30 , след което се оказа че графика на деня ни се  поизмести и реално огладнявахме за вечеря по-късно, та някои от вечерите ги пропуснахме и ходихме в бюфета.
Но ако по принцип вечеряте около 20.00ч - маси се намираха и от ден за ден. По-бързо се изчерпваха ранните часове.
На нас много ни харесаха всички ресторанти, с изключение на French Kiss. Храната и там си беше добре, но самия ресторант беше така разположен, че целия поток от туристи минаваше през него, и беше доста шумно и някак напрегнато.

# 415
Здравейте!Какво е времето по Западното средиземноморие/Италия,Испания и Франция/средата на октомври?Ще става ли за къпане на на външните басейни на борда?

# 416
Здравейте!Какво е времето по Западното средиземноморие/Италия,Испания и Франция/средата на октомври?Ще става ли за къпане на на външните басейни на борда?
Въпрос на късмет. По принцип не става. Били сме октомври 3 пъти, само единия времето беше топло, другите два пъти беше хладно и дъждовно. Дори единия път много съжалих, че не си носех дебели дрехи и само коженото яке беше недостатъчно. Наложи се да купуваме пуловери и суичъри, защото вятъра беше много студен.

# 417
  • София
Ако се качите на Селебрити ще става за къпане - външните басейни се подгряват, а вътрешния е топъл(35 градуса).
Има круиз със Селебрити Констелейшън от Равена до Равена 10 дни за 950 паунда на човек във вътрешна кабина от 10 до 20 октомври. Добра е цената и маршрута.

# 418
Танита, благодаря за споделеното. Ние вечеряме късно и на всички круизи до сега сме били късна вечеря единия път малко дори почти среднощна- 21.15 до 22.30. Обмисляме AIDAcosma декември Ще се опитам да инсталирам приложението и дано се ориентирам.

# 419
  • София
BOSS SAMORAI аз имам резервация за AIDAcosma  за средата на септември. Още преди два месеца като запазих круиза имаше свободни места и възможност за запазване само за някои дати и часове в тези ресторанти. По съвет на танита мисля като се качим да запазя още, дотук само за две вечери съм запазила.
Също мисля на място да са по-късни запазените часове, за да не бързаме да се прибираме след обиколката навън примерно.
За нас пише, че тъй като сме над 4 човека (5), има вариант да ни разделят на две съседми маси, а да не сме на една заедно.

Храна има в 4 типа места
Buffet-Restaurants   - безплатно е и яденето и напитките - алкохола е бира и вино. Не е нужна резервация
Spezialitäten-Restaurants - яденето е безплатно. Напитките се заплащат. Необходима е резервация
À-la-carte-Restaurants - всичко е платено. Необходима е резервация.
Snack Bars - яденето е безплатно. Напитките се заплащат. Без резервация
Ако си платиш пакет за напитки, ще са и те безплатни мисля, но аз няма да го правя.
Повече информация има тук - https://aida.de/erlebnisse/essen-trinken/restaurants?onsite=targ … fault_restaurants
Конкретно за AIDAcosma  , може да разгледаш  ресторантите тук и другите неща, кабини, басейни и тн. - https://aida.de/schiffe/aidacosma/schiffsrundgang

Добавям в скрит текст малко коментари по въпроса от някакъв форум.
Скрит текст:
During opening times at the buffet restaurants, white and red wine as well as still water will be served by carafes, brought to the table. Soft drinks, sparkling water and beer you will get at a service station - self service. This is free of charge for everyone, regardless of a drink package.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 15:17 от Aila

Общи условия

Активация на акаунт