КРУИЗИ /Тема 20/

• 51 254
  • 776
  •   1
Отговори
# 435
Може да си вземете кола под наем за един ден...
Благодаря.

# 436
Някой да се е качвал на круиз в Санта Круз Тенерифе?
Интересува ме транспорт от летище юг до града /такситата и частните трансфери са ясни/  и евентуално хотел удобен на пешеходно разстояние от круизния терминал.

# 437
  • Варна
Здравейте.
Има ли опция да качиш на круизния кораб колата си и да я ползваш за придвижване по местата, на които акустирате и имате свободно време.

Може разбира се , внук ми има десетина колички(той много си играе с тях ) , мога да ви дам 2-3 да си носите по джобовете и да си ги ползвате  .

''Освен ако не сте на круизен кораб, а на ферибот.''
 - ферито е товарен кораб който превозва коли и пасажери от точка ''а'' до точка ,,б'' без АЛЛ , анимации , глезотии и т.н. Круизния кораб е плаващ 5* АЛЛ.

# 438
  • Русе
Здравейте отново,
Убедена съм, че моите въпроси ще си останат в архивите на бг мама, като неща, които всеки е искал да знае, но го е било срам да попита.
Та на въпроса.
Как точно се организират нещата с пакет "пране"? Този път ще ползваме и искам да знам техническите подробности.
Аз ли трябва да уведомя персонала, че имам такъв пакет? Как да го разделя на порции от по 4-5 бройки сигурно? Знам, че в гардероба на MSC има хартиени торби за пране. В тях ли слагам дрехите за пране? И после къде ги слагам? Някой отбелязва ли си колко още остава неизползваната част от пакета?
Някой друг капан, за който не съм се сетила?

# 439
  • Варна
Как точно се организират нещата с пакет "пране"? Този път ще ползваме и искам да знам техническите подробности.

Много е просто , че  почти няма кой да отговори , то цената на прането им е такава че по евтино е да си купим нови. А и да припереш набързо 2-3 бройки бельо за 3-5 дена не е кат да переш пуловери , зимни дрехи и чаршафи

# 440
  • Русе

Хехе,
случаят

Много е просто , че  почти няма кой да отговори , то цената на прането им е такава че по евтино е да си купим нови. А и да припереш набързо 2-3 бройки бельо за 3-5 дена не е кат да переш пуловери , зимни дрехи и чаршафи

Случаят определено не е нормален. Но благодаря за ценното и полезно изказване.

# 441
  • Враца
Здравейте отново,
Убедена съм, че моите въпроси ще си останат в архивите на бг мама, като неща, които всеки е искал да знае, но го е било срам да попита.
Та на въпроса.
Аз ли трябва да уведомя персонала, че имам такъв пакет? Как да го разделя на порции от по 4-5 бройки сигурно? Знам, че в гардероба на MSC има хартиени торби за пране. В тях ли слагам дрехите за пране? И после къде ги слагам? Някой отбелязва ли си колко още остава неизползваната част от пакета?
Някой друг капан, за който не съм се сетила?

Пакет "Пране" се ползва еднокатно. Няма "оставащи бройки". Ако пакетът е от 20 бройки и са дадени за пране 12- останалите 8 се губят. Но има опция да се купят два пакета по 10 бройки, които естествено не са толкова изгодни.
В стаята има плик и бланка за попълване, както отбелязахте вече.
В бланката се попълва колко от кой вид дрехи има (панталон, блуза, чорапи и т.н, чорапите- чифтът е 1 брой, не два Grinning) Като се попълни бланката и се напълни плика торбата се оставя в каютата.
Каютите се чистят ежедневно. Служителите са постоянно по коридорите- можете да ги видите от ранна сутрин до към 17-18ч. Винаги за Вашата каюта отговаря един и същ камериер. Можете да му кажете, че има пакет за пране, но и да не му кажете, той ще види сам когато влезе да почисти.
Нещо важно- пакетът "Пране" не включва гладене, затова може да попитате камериера и ако искате гладене за някой артикул- да го отбележите изрично, като за това ще се доплати по съответната цена за брой.
В баните има малко въженце за простиране (може и да е телескопично скрито някъде, гледайте внимателно), там можете да прострете изпрано от Вас бельо или банските, ако са мокри.
Аз не бих дала да ми перат бикините или сутиена, затова въженцето е много полезно, но вероятно не всеки е като мен.

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 14:17 от Трън в Очите

# 442
  • Русе
Много благодаря.
Безценна информация.
Дали ще се свият дънки в сушилните им?
Предимно в тях ще е проблемът.

# 443
  • Враца
Не мисля, че ще се свият.
Но все пак, ако има някоя дреха, която Ви притеснява, проверете дали има етикет с указания върху дрехата. Ако има етикет- пак говорете с Вашия камериер и му кажете, че тази дреха трява да се пере и суши само според инструкциите.
Ние сме давали дънки, блузони, тениски- всичко е с високо съдържание на памук и нищо не се сви.

# 444
Много благодаря.
Безценна информация.
Предимно в тях ще е проблемът.
В България това Ви е големият проблем, с ползването на сушилните, и свиването на дрехите. Е@ти драмата,е@ати чуденето! В Северна Америка почти половината, ако не и повечето сушилни са на газ, и да дънките се свиват малко, но не и до вариант да не може да ги обуеш. На кораба е различно, там след сушилня и след 7-10 дневен пълен хранителен режим, може и завинаги да се “свият”.

Това ни е багажът от последният круиз. На всеки по личен куфар, голям куфар с общи дрехи, голяма чанта с какви ли не обувки, раници и дамски чанти.
Всички доволни и щастливи с дрехи за два круиза!

# 445
  • гр. София
Здравейте! Искам да попитам пътувалите до Карибите и изобщо по-долечни дестинации къде търсите изгодни самолетни билети? В случая от Pointе-a-Pitrе до София? Масовите търсачки ли използвате или има други начини за по-добра цена?

# 446
Здравейте! Искам да попитам пътувалите до Карибите и изобщо по-долечни дестинации къде търсите изгодни самолетни билети? В случая от Pointе-a-Pitrе до София? Масовите търсачки ли използвате или има други начини за по-добра цена?

Когато пътувахме за Карибите, направих следното - разгледах на летището в Pointе-a-Pitrе кои авиокомпании кацат и от кои летища. Така се ориентирах за подходящи полети които  търсих по сайтовете на авиокомпаниите. Google flights не винаги показват всички  връзки поне според мен.
Билети купихме 6-7 месеца по-рано. В крайна сметка летяхме с AirFrance  тъй като имаха включен безплатен трансфер между летищата Орли и Шарл дьо Гол полетите бяха от различни  летища/
Погледнете и https://www.flycorsair.com/en
имаха добри цени когато пътувахме.

# 447
  • гр. София
Благодаря. Разгледах офертите из масовите търсачки. Засега най-добра цена дава Corsair до Париж и после с Transavia до София, но с дълъг престой на Орли - около 1300/400 лв/човек. Не знам това добра цена ли е....Thinking

# 448
  • Варна
[quote author=Колди link=topic=1751946.msg50067830#msg50067830 date=17547369
Предимно в тях ще е проблемът
Това ни е багажът от последният круиз. На всеки по личен куфар, голям куфар с общи дрехи, голяма чанта с какви ли не обувки, раници и дамски чанти.
Всички доволни и щастливи с дрехи за два круиза!

Не е ли по рационално основно да се преразгледа концепцията с багажа , а и без дънки 10 дена сигурно не се умира. Ако прекаленото съобразяване и притеснение за дреболии ви образува нерви просто ги махнете. А и бъдете сигурни че в огромната тарапана от 2-4-6 000 души едва ли някой ще ви забележи.

# 449
Здравейте, за първи път ще сме на круиз! Следя Ви с интерес и благодаря за поднесената информация! Набелязала съм ето това https://www.chaikatravel.com/cruise/kruiz-sredizemnomorski-ray-i … DS0L7r8TWN-P7sLnw
Интересно ми е , по запознатите с круизните пътешествия, дали този тип е добър вариант като цяло? Защото не е изцяло на кораба, но пък ми се струва , че точно в това има чар, може би? Или е по добре да сме в кораб изцяло? Някакви отзиви за ТА? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт