КРУИЗИ /Тема 20/

• 51 043
  • 771
  •   2
Отговори
# 480
Може да ги видите на английски в някоя от търсачките, например seascanner.com

Тези дни гледах на Аида, защото и аз искам Хърватска за др година. И ние сме 3 възр и дете и балкон ми излизаше около 3.500 евро. Така че вижте на aida.de тръгване от Корфу. При тях на всички хранения има вкл напитки.
Влязох в сайта. Но не се оправям с немския хич, а не видях от някъде да се сменява на английски.  Иначе тръгване от Корфу ме устройва повече. До там ми е 500 км с колата. Не знаех, че тръгват от там.

# 481
Влязох в сайта. Но не се оправям с немския хич, а не видях от някъде да се сменява на английски.  Иначе тръгване от Корфу ме устройва повече. До там ми е 500 км с колата. Не знаех, че тръгват от там.
[/quote]
Вижте и тези: www.seereisedienst.de
Предлагат всички компании, за тези на които се плаща такса обслужване при нях отпада, заради немския закон

# 482
  • София
Още един глас за Айда да разгледате като оферти.
С преводач мисля ще можеш да се оправиш, ако отвориш през телефон винаги пита мисля дали да ти го преведе.
Ние имаме резервация след около 20 дни за АйдаКосма - Mediterrane Schätze mit Sardinien ab Barcelona
За седем нощувки, за двама възрастни и три деца деца на 19 г, 19 г и 16 г цялата сума е 3250 евро.
Като за възрастните в разписката е за човек по 1500 евро, а за децата е по 85 евро.
Самолетните билети са още към 1500 лв и нощувките в Барселона там някъде.
Най-вероятно ще взема и пакет интернет към 170 евро и след почивката ще мога да видя и какви ще са допълнителните разходи като слизаме и на борда.
По-горе сме обсъждали в бюфет ресторантите има включена бира и вино в този пакет, така че не сме взимали допълнителен за напитки. Бакшиши доколкото знам също не се начисляват.

Скрит текст:

# 483
Здравей, аз наскоро им писах мейл, защото бях намерила по-ниска цена при тях и ми отговориха, че не могат да ми съдействат, ако не съм жител на UK. Може да провериш цените на planetcruise.com - за там ми казаха, че адрес на роднина е достатъчен.

Първия ни круиз беше букнат чрез агенция, сега съм си харесала круиз и смятам сама да се справя. Дава ми различни цени през чуждите сайтове, а най-добрата за моя период е в cruise1st.co.uk. Някой ползвал ли го е този сайт, и има ли някакви проблеми при самостоятелното резервиране за български граждани ( с MSC е круиза)?

Сори, ако на някой му се струва глупав въпрос, но прохождам тепърва Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 09:14 от Krassi Georgieva

# 484
  • Плевен
Здравейте! Скоро не съм се появяла, после гледах да наваксам с четенето назад в темата.
Да се похваля, запазих круиз с Аида Нова за ноември от Хамбург. Стъпва се в 5 държави. Може би ще е малко студенко, но пък все с нещо трябваше да се направи компромис, не ми се ходеше за 3 път с Аида Косма на Канарски о-ви, а и Нова най-ми харесва и така. Ще бъдем с наши приятели, както на последния круиз. И те са вече запленени Satisfied Моля, кажете, дали се заслужава от Ле Хавър да отидем до Париж. Който го е правил, моля да сподели. Имаме 12 часа, но то пътя е 2.5 часа, трябва да имаме и аванс, но тийнейджърките много искат, не знам дали да се впускам в това приключение.....
Танита, много се изненадах, че не са ви харесали забавленията на Аида.  Ние всяка вечер ходехме на закрития басейн на Косма, там пееше една рок банда с фронтмен сърбин, който много се раздаваше. В театъра песенните шоута също много ни харесваха, също се включвахме в състезанията по дартс и тенис на маса,  участвахме в бяло парти, а също на тихото със слушалките, както и из аквапарка и въобще не сме скучали.
И при нас младежите плащат само по 85 Е.
Някой питаше за пране и гладене- на Аида има перални помещения, мисля, че беше по 2 Е пералнята и 2 Е сушилнята. Винаги нося спрей за изглаждане на тъкани, само напръсквам и заглаждам с ръка, изглежда все едно е изгладено. Тами има и ютия, но не сме ползвали.
Някой ако е пътувал и си спомня от летището в Хамбург до круиз терминала, с какво стигнахте, че ми дава едни маршрути, сложно ми изглежда и не знам с тези германци дали въобще ще можем да се разберем като не говорим езика.
Май това е от мен. Ако някой има нещо да пита - насреща съм!

# 485
  • USA
Здравейте, опитвам да резервирам круиз с Аида от Корфу от техния сайт, но ми дава възможност само с включени самолетни билети, а те не ми вършат работа. Няма ли опция за резервация без билети?

# 486
Здравейте, опитвам да резервирам круиз с Аида от Корфу от техния сайт, но ми дава възможност само с включени самолетни билети, а те не ми вършат работа. Няма ли опция за резервация без билети?

Някои круизи на Аида са само с включени самолетни билети. Няма вариант да ги резервирате без.

# 487

Танита, много се изненадах, че не са ви харесали забавленията на Аида.  Ние всяка вечер ходехме на закрития басейн на Косма, там пееше една рок банда с фронтмен сърбин, който много се раздаваше. В театъра песенните шоута също много ни харесваха, също се включвахме в състезанията по дартс и тенис на маса,  участвахме в бяло парти, а също на тихото със слушалките, както и из аквапарка и въобще не сме скучали.
И при нас младежите плащат само по 85 Е.
Някой питаше за пране и гладене- на Аида има перални помещения, мисля, че беше по 2 Е пералнята и 2 Е сушилнята. Винаги нося спрей за изглаждане на тъкани, само напръсквам и заглаждам с ръка, изглежда все едно е изгладено. Тами има и ютия, но не сме ползвали.

При нас имаше една подобна банда, но мисля че бяха гърци - харесаха ни, но бяха само за 2 вечери. Едната на театъра - другата горе на басейна. През останалите вечери на басейна си бяха немски шлагери - не е нашето.
Ходихме на салса и бачата през деня, но ги бяха завряли в най-тъмния дълбок клуб и нямаше голям интерес. Опитахме и на караоке да отидем една вечер, но бара беше препълнен чак отвън. Бяло парти не сме имали изобщо.

# 488
При нас имаше една подобна банда, но мисля че бяха гърци - харесаха ни, но бяха само за 2 вечери. Едната на театъра - другата горе на басейна. През останалите вечери на басейна си бяха немски шлагери - не е нашето.
Ходихме на салса и бачата през деня, но ги бяха завряли в най-тъмния дълбок клуб и нямаше голям интерес. Опитахме и на караоке да отидем една вечер, но бара беше препълнен чак отвън. Бяло парти не сме имали изобщо.
Бялото  парти не беше ли "специалитет" на MSC?
На Аида има ли официална/ капитанска вечер, че се чудим дали да носим нещо "по-така" като дрехи?

P.S Днес MSC Europa  закъсал край остров Понца.
https://www.dunavmost.com/novini/kruizen-korab-s-nad-8000-pasazh … v-italianski-vodi

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 12:47 от BOSS SAMORAI

# 489
Anyto, преди две години бяхме по този маршрут, но с Виртуоза. Искам да повторя точно заради Париж. далече е и мисля че най сигурно е с екскурзия от кораба. Ние отидохме до Хонфлер. тогава. Запазих от местна фирма.
До пристанището стигнахме с такси от центъра където нощуване . Имаше вариант с автобус донякъде и оттам пеша. Но времето беше много лошо и изобщо не пробвахме. В деня ли  ще пътувате до Хамбург? Харесала съм и двата маршрута на Аида ноември, но  започват  събота от Кил и Хамбург, а полетите и от Варна и София са събота.

# 490
  • София
Anyto много благодаря за информацията за пералнята. И от друго място я получих, така че това решава въпроса дали да взимам още куфари.
А сега съм с въпрос и за Интернет. Моите тийнове много искат. Има вариант за всяка само за social media по 35 евро или за 4ма за 180 евро интернет с достъп до всичко да взема, но още се колебая.
Вие взимали ли сте Интернет пакет и ако да какъв. Бяхте ли доволни?

# 491
  • София
Аз не взех. Всяка сутрин слизахме на сушата е всеки си ползваше там. Вечер на кораба  - малко детокс. Според мен има смисъл от такъв пакет ако имате повече дни в открито море. Не знам за Аида, но Коста и МSC имат приложения, през които можеш да си чатиш с другите на кораба и без пакет Интернет.

# 492
Бих искала да попитам, дали има директни автобуси от пристанището в Чиветавекия до летище Фиумичино или вариантът е влак до Рим Термини и от там Леонардо Експрес?

# 493
  • София
Имаме само един ден изцяло по вода. Иначе за съжаление приложението също се плаща, ако искаш да си чатиш е по 7 евро на човек за круиза, тоест пак 35 евро трябва да дадем, но доколкото разбрах не върши много работа, защото не получаваш нотификация, а специално трябва да си го погледнеш за да видиш ако някои ти е писал.
Аз също се колебая между малко нет детокс и семейно преживяване и все пак нуждата от връзка помежду ни. Когато кораба е на пристанище, ако примерно едното дете не е пожелало да слезе и е останало на кораба, ще може ли да си ползва роуминга? Предполагам да, тоест ще имаме контакт с нея.

# 494
  • София
Бих искала да попитам, дали има директни автобуси от пристанището в Чиветавекия до летище Фиумичино или вариантът е влак до Рим Термини и от там Леонардо Експрес?
Няма автобуси. От гарата в рим има автобуси да летището на по-ниска цена от Леонардо експрес.
Трансферите са най-разпространени, но сам си ги буква всеки, или от кораба - не са евтини.

Общи условия

Активация на акаунт