КРУИЗИ /Тема 20/

• 35 985
  • 573
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Някой да е летял с Air Serbia, че само с тях намирам полет до Германия през Белград, спазват ли си разписанията?
Преди 2 години-Варна-Хамбург и всичко беше ОК

# 106
  • В царството на игрите:)
В средата на февруари се върнахме от Средиземноморски круиз с Коста Тоскана. Беше фантастино. Запазихе си местата почти 10 месеца по-рано и цената беше 500 евро на човек. Сега запазихме следващия круиз /Канарските острови/ за догодина с Коста Фортуна. Някой пътувал ли е с този кораб и доволен ли е? Пак запазихме директно от Коста.

# 107
  • София
Кои градове минахте с Тоскана? И аз много го заглеждах, но датите ми бяха неудобни.

# 108
  • Хасково
Аз пък мисля да стана член на inCruises. Голяма реклама ми направиха две българки след като се засякохме последно на круиз през декември м.г. Много убедително ми обясниха, че в клуба цените са най-ниските и никъде другаде няма да намеря по изгодни от техните. Условието обаче забележете е да внасям всеки месец по 100 долара на клуба, като това са моите пари и после с тях мога да си закупя круиза. Има и още нещо което обаче ми спестиха отначало. Трябва и аз да търся други такива като мен нови членове и когато намеря, мисля че бяха 5 на брой ще спра да плащам по 100 долара. И понеже знам че тук има много членове на този клуб, моля ви бе хора хайде обяснете ми как става това изгодно пътуване и аз да започна да го правя, стига съм давал излишни пари за скъпи круизи щом може да се пътува според тях почти без пари. Благодаря предварително на тези които ще се отзоват!
Здравейте,, мен ме зарибиха за това членство. Имах огромно желание да се кача на круизен кораб и без да потърся информация, да попитам в ТА, абе просто  бях във възторг и лесно ме зарибиха. Плащах 6 месеца  по 100 долара, направиха ми малка отстъпка от цената. Но това си е жива пирамида. Ако станеш партньор може би ще имаш повече облаги, но това е свързано с много свободно време,  а аз нямам такова. Престанах да плащам и така се прекрати членството ми . Останаха някакви долари , по добре да загубя 200- 300, но да давам повече , а да не ходя по круизи не си заслужава.

# 109
Както вече може би сте разбрали от 2 април Обединеното кралство въведе ЕТА/електронно разрешение за пътуване/ и въпросът е дали такова ще се изисква и за круизи със спиране в Гибралтар.

# 110
Както вече може би сте разбрали от 2 април Обединеното кралство въведе ЕТА/електронно разрешение за пътуване/ и въпросът е дали такова ще се изисква и за круизи със спиране в Гибралтар.
Да. Най-вероятно ще трябва, защото е задморска английска територия.
Интересно ми е каква валута приемат сега, дали се пазарува само с тяхната лира.
Последно съм била там през 2018 г. и тогава бяха в ЕС и се пазаруваше в Евро, но вече не беше толкова изгодно, както преди години.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 16:07 от GM

# 111
Да. Най-вероятно ще трябва, защото е задморска английска територия.
Интересно ми е каква валута приемат сега, дали се пазарува само с тяхната лира.
Последно съм била там през 2018 г. и тогава бяха в ЕС и се пазаруваше в Евро, но вече не беше толкова изгодно, както преди години.
намерих си отговора: Трябва ви ETA, за да влезете в Обединеното кралство, Гибралтар не е част от Обединеното кралство, защото Гибралтар е британска отвъдморски територия, така че изобщо не важи това правило.

# 112
Миналата година през юни бях на същия круиз с Еурибия.До пристанището в Копенхаген се ходи с метро,слиза се на последната спирка,нещо като бизнес парк на брега.От там се хваща автобус.От метрото до автобуса си има ходене не малко.Като слезете на порта до кораба също се ходи.Таксито е много скъпо.MSC предлагат транспорт директно до кораба.Могат да ви вземат от хотела.[quote author=peru link=topic=1751946.msg49484121#msg49484121 date=1742567443]
Здравейте!
Предстоят ни Фиордите на 30.05.2025г. с MSC Poesia с тръгване от Копенхаген.
Моля за инфо, ако някой е запознат пристанището близо ли е до града и дали ще успеем да направим една обиколка преди отплаването в 18:00ч. (ще бъдем в града от предната вечер).

Благодаря предварително!
[/quote]

# 113
Да,ползвала съм.В гардероба на каютата има големи хартиени торби.Попълват се специални бланки,които са оставени във всяка стая.Прането се оставя на леглото и камериера ги взима и връща отново в каютата щом е изпрано.Има бърза и нормална поръчка.Ползвала съм за дънки.Цената се начислява към сметката на каютата и се заплаща преди края на пътуването.Цената и на бройка дреха.По някое време имат промоции,пълен плик с пране за 25€.Всеки ден в стаята ви оставят рекламни брошури с промоциите[quote author=Колди link=topic=1751946.msg49488138#msg49488138 date=1742644473]
Здравейте, задавам един може би тъп въпрос. Някой от вас ползвал ки е услугата "пране" на борда. Доколкото разбрах на круиза, на който ще бъдем, цената е 40 паунда за 40 броя. Какво значи това? 40 чорапа? 40 чифта чорапи,?
[/quote][b[/b]

# 114
Някой наемал ли е кола в Гейрангер? Родителите ми ще пътуват с нас  и искаме  да останем по-дълго на  Dalsnibba и  Eagle road, а не 10-15 минути да се блъскаме с още 50 човека за една снимка и после бегом към автобуса Sad
Как стои въпросът с паркирането? Къде се почиства колата преди връщане? Не ми излиза информация за застраховка в сайта ...
Помагайте, моля!
Кола наехме във Флам.В Гейрангер един българин ни разведе с личния си автомобил.Ако се интересувате мога да дам контакт.Пътя е с много завои над порта,след това става добре.През юни в планината имаше много сняг,но пътищата са абсолютно сухи.На снимката езерото е замръзнало.

# 115
  • В царството на игрите:)
Кои градове минахте с Тоскана? И аз много го заглеждах, но датите ми бяха неудобни.
Барселона, Палма, Палермо, Чивитавекия, Савона, Сан Ремо ( Това по изключение), Барселона. В оригиналната обиколка на мястото на Сан Ремо е Марсилия.

# 116
Нашият круиз с Аида Косма приключи. Много сме доволни от храната, каютата, напитките, обслужването, но няма да повторим с Аида.
Немските забавления се оказаха не по наш вкус, и половината от очарованието на круизната ваканция ни липсваше.

# 117
Днес слязохме в Генуа от Коста Смералда. Коста повече не бих повторила, освен ако не е някаква подаръчна цена.
Красив кораб, потресаващ мениджмънт, еднообразна храна, никакво обслужване.
Като се приберем ще напиша по-подробен отзив.

# 118
Днес слязохме в Генуа от Коста Смералда. Коста повече не бих повторила, освен ако не е някаква подаръчна цена.
Ние ще сме на коста Смералда ако може повече информация

# 119
Mного ще ми е интересно да напишете подробности. Ние бяхме на Смералда зимата и храната беше много добра. Миналата година бяхме с MSC по средиземноморието и храната не ни хареса - еднообразна и безвкусна. Преди това с тях по Карибите храната беше разнообразна и вкусна, всичко беше добре. Сега ще бъдем лятото отново с Коста по средиземноморието. Чудя се дали храната не зависи от района, в който обикаля кораба. От друга страна Италия, Франция и Испания имат страхона кухня, защо се понижава качеството на храната?

Общи условия

Активация на акаунт