КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 780
  • 769
  •   2
Отговори
# 195
Двама възрастни, 7 дни
Ние избрахме друг от новите кораби и цената беше много добра - 1340 евро на човек за 2 бек ту бек круиза, общо 14 нощи за вътрешна гарантирана. Не сме пиячи, а и имаме безплатни напитки всеки ден от 5 до 7, така че пакетите не са за нас. За пръв път ли сте на Селебрити?
Вижте още поне един 7 дневен круиз да направите - да биете пътя до Маями само за 7 дни е малко.
yav4e,
Може ли линк към вашите 2 круиза?

# 196
  • София
yav4e,
Може ли линк към вашите 2 круиза?
Разгледай на вивавояж плаванията на Кариби с корабите на Едж клас на Селебрити. Аз букнах в края на март.

# 197
  • София
Yavche_mravche, за пръв път сме. Аз мисля да се разходим и нагоре към ню Йорк за три четири дни и после да се прибираме към България. Нямам възможност за много отпуска , а и е през ваканцията на сина ми /тогава ще е на 14/ и да не отсъства много от училище. Живи и здрави да отидем, ако ни хареса ще повторим.
Супер! Много ще ви хареса! Останете и ден-два в Маями. В Ню Йорк препоръчвам хотел Карнеги - в Манхатън е, почти до Сентрал парк и освен закуска има питиета, сирена и мезенца вечер, както и целодневно снакс, пуканки и чипс, кафета, безалкохолни напитки.

# 198
  • София
Yavche_mravche, за пръв път сме. Аз мисля да се разходим и нагоре към ню Йорк за три четири дни и после да се прибираме към България. Нямам възможност за много отпуска , а и е през ваканцията на сина ми /тогава ще е на 14/ и да не отсъства много от училище. Живи и здрави да отидем, ако ни хареса ще повторим.
Супер! Много ще ви хареса! Останете и ден-два в Маями. В Ню Йорк препоръчвам хотел Карнеги - в Манхатън е, почти до Сентрал парк и освен закуска има питиета, сирена и мезенца вечер, както и целодневно снакс, пуканки и чипс, кафета, безалкохолни напитки.
Благодаря 🤗

# 199
  • гр. София
Какво означава бек-то-бек круиз - два круиза един след друг ли? Сменяте кораба предполагам? И на двата крайното пристанище е Маями или само на втория?

# 200
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Присъединявам се към групата тъй като ни предстои круиз на 24.06 Италия Испания и Франция с кораб Seviev. Избрахме си каюта с балкон.
Ние си двоумим какви екскурзии да си изберем. Връщам се за да ви изчета .
Били сме само един път на круиз и то наблизо  на гръцките острови. Останахме доволни от самата организация.

# 201
  • Варна
Здравейте,  имам резервиран круиз за август с MSC. Ако тогава на борда букна следващ круиз- каква отстъпка ще получа и от кои цени?
Искам да резервирам за декември също с MSC и се чудя дали да чакам.

# 202
  • гр. София
Здравейте и от мен!
Присъединявам се към групата тъй като ни предстои круиз на 24.06 Италия Испания и Франция с кораб Seviev. Избрахме си каюта с балкон.
Били сме само един път на круиз и то наблизо  на гръцките острови. Останахме доволни от самата организация.
Ние не ползваме екскурзии от корабите из Европа. Разхождаме се сами и разглеждаме като преди това съм направила план откъде да минем и какво да видим.
В момента сме на круиз в Австралия и Нова Каледония и тук евентуално може да вземем някоя за някой остров.

# 203
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Ние не ползваме екскурзии от корабите из Европа. Разхождаме се сами и разглеждаме като преди това съм направила план откъде да минем и какво да видим.
В момента сме на круиз в Австралия и Нова Каледония и тук евентуално може да вземем някоя за някой остров.
Много благодаря за съвета!
И все пак няма начин, някой от групата да не е посещавал от тази дестинация.
Честно казано, леко разочарована съм от коментарите за корабите,храната и персонала. Да не говорим, че всичко на кораба е доста по-скъпо отколкото на сушата.
Вече съм със смесени чувства 🤔 Друго което много ми направи впечатление е, че допълнителният пакет е на човек. Ако единият вземе трябва и другия да вземе, не може само един пакет. Масово чета че хората сами си организират екскурзиите.
🤔🤔🤔
Много объркано ми стана в главата 😔, но вече платихме 🙃

# 204

Много благодаря за съвета!
И все пак няма начин, някой от групата да не е посещавал от тази дестинация.
Честно казано, леко разочарована съм от коментарите за корабите,храната и персонала. Да не говорим, че всичко на кораба е доста по-скъпо отколкото на сушата.
Вече съм със смесени чувства 🤔 Друго което много ми направи впечатление е, че допълнителният пакет е на човек. Ако единият вземе трябва и другия да вземе, не може само един пакет. Масово чета че хората сами си организират екскурзиите.
🤔🤔🤔
Много объркано ми стана в главата 😔, но вече платихме 🙃

Не бързайте да се разочаровате, все пак ще видите нови и красиви градове, ще бъдете в приятна компания, вероятно. Круизът не е само храна и кораб. Следващият път, когато избирате круиз ще се информирате предварително за кораба и ще изберете такъв, който отговаря на изискванията ви. Но сега, след като вече е платен круиза просто се настройте за приятно пътешествие, разгледайте пристанищата и вижте какви забележителнности искате да посетите и как точно ще си ги организирате. Няма никакъв смисъл да си купувате корабни екскурзии, в Европа всичко е лесно за организиране.
Ние скоро се върнахме от двуседмичен круиз в Япония и никакви корабни екскурзии не сме взимали. Бях се подготвила предварително какво и как ще посетим и се справихме чудесно. Вярно, изисква доста предварително четене и подготовка, но пък за мен подготовката е част от удоволствието.

# 205
  • Варна
ако се ползват корабни екскурзии постоянно цената ще стане двойна. За мен цените са безумно скъпи , а и имайки доста опит със самостоятелно обикаляне и без проблеми и оправяне с езиците никога не ползваме екскурзии ,  а се разхождаме сами - на повечето пристанища и градове , особено в Европа няма никакви проблеми.

# 206
Доня Роса, моля те сподели подробности за маршрута в Япония и с коя авиокомпания летяхте.
Благодаря!

# 207
Доня Роса, моля те сподели подробности за маршрута в Япония и с коя авиокомпания летяхте.
Благодаря!

Летяхме със Scoot Атина-Сингапур-Токио и обратно. На отиване имахме престой около 20 часа в Сингапур. Не бяхме ходили до сега и успяхме да го поразгледаме. Много ни хареса.
Круизът ни беше с Аида. Качихме се от Йокохама. Имахме 2 дни в Токио, после Кobe, Busan (Южна Корея), Kanazawa, Niigata, Akita, Miyako, Shimizu и слязохме в Токио. Наложи се да пропуснем Hakodate заради лошо време, за което съжалявахме, но и така маршрутът беше много интересен и разнообразен.

# 208
  • София
Какво означава бек-то-бек круиз - два круиза един след друг ли? Сменяте кораба предполагам? И на двата крайното пристанище е Маями или само на втория?
Да, последователни круизи на един и същ кораб. Маями е крайния порт, а маршрутите са различни.

# 209
yavche,

Много апокрифно Simple Smile
Вчера половин час загубих да ровя във viva, и в seascanner и не можах да намеря два последователни круиза на Селебрити с един, или със смяна на кораб по различни маршрути от Маями.
Тъкмо бях решила, че е Exel, защото само него открих да върти последователно Източни и Западни Кариби, но той тръгва от FL.
Дай поне името на кораба Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт