КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 405
  • 768
  •   1
Отговори
# 285
Ние бяхме на този кораб март месец на канарските острови. Кораба е красив и чист, но доста голям и с мнооого пасажери. Основния контингент са немско говорящи, и всички забавления на кораба се провеждат на немски. Няма да имате проблем с комуникация и на други езици, всички говорят английски. Храната и напитките са много добре, забавленията са леко скучни за нашия вкус.
Относно кабините - моят съвет за вашата конфигурация е да вземете 2 кабини, ако цената ви устройва. В една ще ви е супер тясно за 5 практически възрастни хора, всеки с куфар. Гардероба е изчислен за макс 3 човека. Ние бяхме 2 възрастни с дете на 16, бяхме в Junior Suite и част от дрехите на детето бяха в шкафчетата в т.н. зимна градина (Loggia), и мога да кажа, че бяхме на ръба с пространството.
Ако решите да вземете 2 кабини в близост една до друга, тогава задължително гледайте цена Premium, за да можете да ги изберете. Можете да вземете един балкон и една вътрешна срещу балкона, или каквато и да е комбинация от съседни или кабини в близост, която ви устройва.
Ако решите да вземете една кабина, цената за премиум е ясна, избирате си конкретната кабина. Мисля че кабини, които събират 5 човека има само на дек 9, които се водят Deluxe Veranda Cabin with Loggia DL. Те са със същото разпределение и обзавеждане, като Juniur Suite. Двама спят на легло, двама на разтегателен двоен диван, и един на падащо от тавана легло. Ако вземете варио, може да се паднете навсякъде в кораба, в кабина от класа, който сте избрали.
Трябва да сте особено внимателни с варио балкон кабина, защото имат поне 5 разновидности на кабини с балкон, някои са доста тесни, други са по-просторни, а Аида не са от компаниите, които ъпгрейдват.
Ако решите да взете 2 кабини, но варио - може да се паднете много далеч едни от други и трябва да сте обмислили дали ще ви хареса.
И последно - пакет с напитки не препоръчвам да вземате - на обяд и вечеря имате включени вино, бира и безалкохолни, т.е. пакета ще ползвате за коктейли и напитки извън основните хранения.

Допълвам се, че ако сте решили да сте в една кабина, и е въпросната DL, към която води линка от поста, тогава е принципно ОК да изберете варио. Всички кабини са на 9 дек, обзавеждането им е същото като на Juniour suite. Най-кофти може да ви се падне да сте над бирарията (това са кабините в по-задната част на дека) и всяка вечер ще слушате дискотеката до полунощ. Ние се паднахме там, и се чуваше приглушено дум дум, ако си изнервен може да те вбеси, но ако си настроен ваканционно се изтърпява Simple Smile

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 16:14 от танита

# 286
  • Белгия
Здравейте, възможно ли е във външна кабина 16-20 кв.м. да настанят 2 възрастни и 2 деца?  Има ли толкова легла/дивани? Гледам круизи на Селебрити Инфинити и Коста Фортуна.

# 287
Здравейте, възможно ли е във външна кабина 16-20 кв.м. да настанят 2 възрастни и 2 деца?  Има ли толкова легла/дивани? Гледам круизи на Селебрити Инфинити и Коста Фортуна.
Да, това си е стандартно налично на повечето кораби. Децата са или на двоен разтегателен диван, или едно над друго.

# 288
  • Русе
Здравейте, платихме си круиз с MSC Magnifica през юли. Искаме да доплатим за екскурзия в Неапол. През приложението обаче не откривам такава възможност. Бихте ли ме ориентирали?

# 289
Здравейте! Миналата година организирах круиз за нас и свекърите като споделената информация тук ми помогна страшно много. Изживяването беше прекрасно. Сега се обръщам пак за помощ, като предварително се извинявам, ако е коментирано вече, но нещо не успях да се справя с търсачката. Някой да е правил круиз до Япония? Моля да споделите, ако имате опит.

Също така ме интересува кой кораб на MSC, който има маршрути из Северна Европа, е най-хубав. Разбира се, ако бихте препоръчали друга компания за същия регион, съм готова да прочета.

Благодаря!

# 290
Здравейте! Миналата година организирах круиз за нас и свекърите като споделената информация тук ми помогна страшно много. Изживяването беше прекрасно. Сега се обръщам пак за помощ, като предварително се извинявам, ако е коментирано вече, но нещо не успях да се справя с търсачката. Някой да е правил круиз до Япония? Моля да споделите, ако имате опит.

Също така ме интересува кой кораб на MSC, който има маршрути из Северна Европа, е най-хубав. Разбира се, ако бихте препоръчали друга компания за същия регион, съм готова да прочета.

И последно - някакъвя скорошен отзив от резервация с  Icruise.com? Цените ми ги дава само в долари, но са съизмерими с тези в европейски сайтове. Само че има допълнителни екстри, които евентуално биха направили по-добра финалната цена. Но се притеснявам, че не е "местен" сайт.

Благодаря!

# 291
Здравейте за първо качване на круиз какви лекарства трябва да се носят? Нямам представа  от това дали имам или нямам "морска болест",клати ли много, те профилактично ли се пият или при нужда?

# 292
Здравейте за първо качване на круиз какви лекарства трябва да се носят? Нямам представа  от това дали имам или нямам "морска болест",клати ли много, те профилактично ли се пият или при нужда?

Аз съм много кекава откъм вестибуларен апарат (разбирайте - не се люлея на люлки, не скачам на батут, защото ми прилошава, в кола забивам поглед напред, сякаш от това зависи живота ми), но на кораба нямах абсолютно никакви проблеми. Разбира се, носех някакви хапчета против повръщане, но дори не помня какви. Не съм пила профилактично.

# 293
Както писах преди няколко дни, ние си носим Кокулин - хомеопатично, но на нас ни е вършило работа.
Имаме няколко круиза и два пъти доста сериозно ни люля кораба. Добре е да имате нещо под ръка.
Вижте какво друго препоръча още някой по-горе.

# 294
  • Варна
кой кораб на MSC, който има маршрути из Северна Европа, е най-хубав. Разбира се, ако бихте препоръчали друга компания за същия регион, съм готова да прочета.

най новия

# 295
  • София
Благодаря много на всички за коментарите. Запазих, сега остава да чета и евентуално да питам, ако нещо не мога да открия.

# 296
Това е което ползвахме последният път, въпреки че нямаше много нужда, но го лепнах зад ухото за всеки случай.
https://a.co/d/79a6XlE
И това е нещото което ме “спаси” Декември 2023
https://a.co/d/4OZePEh

# 297
По принцип може. Много хора се настаняват така, заради цената. Аз лично винаги взимам 2 каюти за 2в+2д. На мен ми е тясно във вътрешна дори само 2 човека, а не си представям как може да се разминават 4 човека, да ползват 1 баня и 1 WC. Просто за мен това не е почивка, но всеки си решава за себе си как да му е комфортно.

# 298
  • Белгия
Благодаря, ще разгледам какви са опциите за две кабини. Но понеже са външни и трябва да са една до друга, предполагам ще е трудно и доста по-скъпо. Малко късно резервираме и няма много опции.

# 299
  • София
Ние бяхме в каюта с прозорец, 2 възрастни и 2 деца на 9 г. и 14 г. Не ни е било тясно.

Общи условия

Активация на акаунт