КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 270
  • 767
  •   1
Отговори
# 315
  • here and now
На Смералда сме се качавали двете с дъщеря ми, с различни фамилии сме. Никакъв документ не са ми искали(макар да имам и на български и на английски). А дори не беше в Европа.

# 316
Ясно
Благодаря! 🙂🙂🙂

# 317
Здравейте,

Искам да организирам круиз в карибския регион през януари или февруари догодина. Попадали ли сте на интересни оферти? Всякаква информация ще ми бъде от полза. Трябва ли ми агенция или ще се справя и сама? И как намирате полети? Видях, че много кораби тръгват от Маями, това означава ли, че ще трябват визи за САЩ? Честно казано не ми се занимава в точно американски визи в момента.
Здравейте!Аз също януари ще ходя на круиз от Маями-7 дни с MSC World  America.Маями,Мексико,Хондурас,Бахами,Маями е програмата.За резервация на круиза ползвам наша агенция-usit coulors.Вече няколко пъти са ми резервирали круизи.Всеки месец цените са с различни промоции.По старя традиция винаги 3-4месеца преди плаването го буквам круиза.Самолетните билети за този период също не са най-евтините в момента.Турските авиолинии през Истанбул за двупосочни са 2200лв+.Но и те ще спаднат съм ноември.Ако имате нерви да чакате до тогава винаги има чудесни предложения.Към 1400 лв в двете посоки с 2х23кг багаж.Виза също трябва.Аз имам такава,тези дни я получих.Относно круизните линии имате доста варианти от Маями.Но аз харесвам MSC,особено новите им кораби.Порта в Маями е на страхотно място и всеки по-голям хотел предлага транспорт до там.Без виза може да отидете на Карибите,качвайки се от Гваделупа или Доменикана.Но самолетните билети да там са над 3000лв двупосочно и често с по две прекачвания.Отново с MSC или Costa са круизите от там.Като цяло от Маями вариантите са повече и по мое мнение с повече опции за транспорт до там

# 318
  • София
Привет на всички!
Влизам само да ви кажа за една страхотна оферта със Селебрити Констелейшън от Чивитавекия до Равена за 10 дни от 29.08 до 08.09.2025. Маршрута е страхотен, времето също, а цената е 1250 паунда за двама във вътрешна кабина - това е под 3000 лв. за страхотна почивка. Знаете къде да го търсите - вивавояж, разбира се! Не му мислете! Аз нямам отпуска Sad

# 319
Привет на всички!
Влизам само да ви кажа за една страхотна оферта със Селебрити Констелейшън от Чивитавекия до Равена за 10 дни от 29.08 до 08.09.2025. Маршрута е страхотен, времето също, а цената е 1250 паунда за двама във вътрешна кабина - това е под 3000 лв. за страхотна почивка. Знаете къде да го търсите - вивавояж, разбира се! Не му мислете! Аз нямам отпуска Sad
Вече не е такава цената.....

# 320
  • София
Привет на всички!
Бихте ли ми изпратили линк?

# 321
  • София
Привет на всички!
Бихте ли ми изпратили линк?
https://res.vivavoyage.co.uk/web/cruises/category.aspx?brn=WEB20 … q3ncofj1bex344963
Сега чудната оферта е за 18.08.2025 - обратния маршрут - 11 нощи, овърнайт в Ливорно, цената за 2-ма във вътрешна кабина е 2845 лв. - не е за изпускане. Който може да действа незабавно - може да е само 1 кабина.

# 322
  • Sofiа
Не се ориентирам добре в условията на вивсавойаж.
Можете ли да ми кажете какво допълнителни разходи се начисляват над тази цена? Бакшиши? Пакет напитки?

# 323
Много на бързо, наредих багажа в колата / как не знам/, то не са куфари ,то не е чудо! Чакам домочадието да се изкъпе, оправи, гримира и газ за Манхатън. 12:30pm - 1:00pm трябва да сме на терминала, 3:00 pm трябва всичко живо всичко да се е качило. За втори път ще сме на Carnival Venezia, разликата е че този път сме на път за Карибите.

# 324
  • Русе
Здравейте, имам въпрос относно така наречените luggage tags. Как го закрепвате върху куфарите? Така че да сте сигурни, че няма да паднат, няма да се откъснат или намокрят? Виждам, че в Амазон се продават пластмасови калъфи специално за това. Има предвиден начин за закрепване. Вие как се справяте?

# 325
  • София
Здравейте, имам въпрос относно така наречените luggage tags. Как го закрепвате върху куфарите? Така че да сте сигурни, че няма да паднат, няма да се откъснат или намокрят? Виждам, че в Амазон се продават пластмасови калъфи специално за това. Има предвиден начин за закрепване. Вие как се справяте?
С телбод се закрепят обикновено. Ако не сте ги закрепили на пристанището служителите, които вземат куфарите ще го направят. Нямайте грижи, само добро настроение за круиз! Бон войаж!

# 326
Аз ги слагам в найлонови тагове, които се ползват за конференции. Имам няколко вкъщи, а и в Джъмбо открих подобни, които са от твърд найлон и отгоре имат перфорирани дупки.
Прекарвам през дупките обикновена ластичка за коса и с нея към дръжката на куфара с примка. Стабилно и видимо става, и не може да падне.

# 327
  • Белгия
Ако избирате между Aida Cosma и MCS Magnifica, кой кораб/круиз компания бихте предпочели?
Маршрутът е западно Средиземноморие. Били сме на повечето места, където спира кораба, така че спирките не са решаващи за избора. По-скоро, хубав ли е корабът, организацията на хранене и качеството на храната, забавленията пр. Кабината и в двата случая ще е с балкон, но без избор. На круиз ще бъдем за първи път, семейство с двама възрастни и двама пре-тийна. Четох доста из интернет и тук в темите, не можах да преценя.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 11:15 от mik123

# 328
Момичета, доста от вас тук са с много круизен опит и ще се допитам за съвет. Другата събота трябва да се качим на МSC за фиорди. Но, аз съм с трети ден закъснение на цикъла и положителен тест за бременност. Ще следя чхг и ако се развива, дали ще има проблем да се кача на кораба? Ще трябва да си нося инжекциите фраксипарин, дали ще ме питат за обяснение? На сайта им пише, че трябва да си носиш становище от лекар, че не е рискова бременността.
Някой има ли опит с това?

# 329
Ако избирате между Aida Cosma и MCS Magnifica, кой кораб/круиз компания бихте предпочели?
Маршрутът е западно Средиземноморие. Били сме на повечето места, където спира кораба, така че спирките не са решаващи за избора. По-скоро, хубав ли е корабът, организацията на хранене и качеството на храната, забавленията пр. Кабината и в двата случая ще е с балкон, но без избор. На круиз ще бъдем за първи път, семейство с двама възрастни и двама пре-тийна. Четох доста из интернет и тук в темите, не можах да преценя.
Моето мнение за Аида Косма е, че всичко е хубаво (храна, хигиена, напитки), с изключение на забавленията на кораба. Шоу програмата вечер е единственото по-приятно развлечение. Всичко останало е на немски, ориентирано към немските вкусове, и за нас беше мега скучно, на моменти инфантилно.
На Магнифика не сме били, но скоро бяхме на MSC Seaview - там точно обратното. Шоу програмата леко скучновата, но останалите забавления и атмосферата на кораба бяха доста по-интересни и разнообразни. За сметка на това храна и напитки, както и хигиената като цяло на кораба - доста зле.

Общи условия

Активация на акаунт