КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 886
  • 769
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ако избирате между Aida Cosma и MCS Magnifica, кой кораб/круиз компания бихте предпочели?
Маршрутът е западно Средиземноморие. Били сме на повечето места, където спира кораба, така че спирките не са решаващи за избора. По-скоро, хубав ли е корабът, организацията на хранене и качеството на храната, забавленията пр. Кабината и в двата случая ще е с балкон, но без избор. На круиз ще бъдем за първи път, семейство с двама възрастни и двама пре-тийна. Четох доста из интернет и тук в темите, не можах да преценя.
Категорично Аида. Освен всичко друго там са включени напитки по време на храна - вино, бира мисля.

# 331
  • Враца
Момичета, доста от вас тук са с много круизен опит и ще се допитам за съвет. Другата събота трябва да се качим на МSC за фиорди. Но, аз съм с трети ден закъснение на цикъла и положителен тест за бременност. Ще следя чхг и ако се развива, дали ще има проблем да се кача на кораба? Ще трябва да си нося инжекциите фраксипарин, дали ще ме питат за обяснение? На сайта им пише, че трябва да си носиш становище от лекар, че не е рискова бременността.
Някой има ли опит с това?
Аз нямам опит, но бих се свързала с тях и обяснила ситуацията.
Не зная фраксипаринът при какви обстотелства се изписва и се бие.
На корабите, на които съм била, е имало лекарски кабинет, но все пак при бременност общопрактикуващ лекар няма да е особено полезен. 
Иначе това условие- че трябва да има документ, че бременността не е рискова, ми говори, че не искат да поемат отговорност. Когато корабът е по вода няма опция да се отиде в спешна помощ при дадена ситуация, не дай си Боже. Така че не е същото като да сте в хотел на сушата.

# 332
Здравейте.
Някой има ли опит или някаква информация ако се изпусне началното пристанище за настаняване дали е възможно качване на кораба от следващото?
За Costa Deliziosa става въпрос: корабът тръгва сега в събота от Венеция, но поради стачката на транспорта най-вероятно няма да можем да стигнем изобщо до Италия до отплаването му.

# 333
  • Пловдив
Мале,ние пък във вторник тръгваме от Рим с MSC Seaview. Пак ли стачкуват?

# 334
Ако имате предварителна информация за стачка, защо не опитате да наемете трансфер, или дори такси?
Конкретно за Чивитавекия uber, или трансфер в едната посока е около 180-190 евро.

# 335
  • София
Кога се определя часа на качване на кораба?
Има ли как да поискам по-ранно качване, ако е възможно?
Предполагам при чекина?
За пръв път ще сме на круиз и все още се ориентирам и имам много въпроси.
Иначе ще пътуваме с AidaCosma септември месец, като тръгваме и се връщаме в Барселона.

# 336
  • Враца
Предполагам при чекина?
Иначе ще пътуваме с AidaCosma септември месец, като тръгваме и се връщаме в Барселона.

Можете в деня на качване да отидете на гейта в произволен час. Все пак имайте предвид, че ако заминавате около вечерта, обяд или ранния следобед е нормалното.
Гейтът е като летище. Само че като отидете на гишетата и ви видят, че сте там, ще ви кажат къде да чакате и колко да чакате.
На някои гейтове има платени храни и напитки (на нормални цени), на други гейтове има безплатни напитки.
Чакането не е неприятно. В общи линии и двата пъти, когато сме ходили на круиз, в момента на попадане на гейта вече са направили така, че да се чувстваш като на почивка. Любезен персонал, удобства и т.н.
Лек път и не се притеснявайте излишно!

# 337
Предполагам при чекина?

Официалния час е 14.00ч и това ще получите в документите. Но спроден натовареността на конкретното пристанище, може и да ви позволят да се качите доста по-рано.
В немските групи за Аида усилено се коментира, че вече качването преди 14ч не е разрешено, и ако искате по-рано трябва да платите допълнителната опция за ранно качване.
Ние обаче отидохме в 10ч, с идеята само да си оставим куфарите и да се разходим след това до 14, и докато се усетим какво се случва имахме бордни карти и се качихме на кораба веднага.
Ако обаче уцелите цял самолет с организирани от Аида туристи, има вероятност и да не ви разрешат - общо взето на късмет е.

# 338
  • София
Много благодаря за отговора!
Може би и ние ще опитаме така, нищо не губим. Просто се очертава да сме два дни по-рано там, предният ще разглеждаме града и ако може да се качим по-рано ще е ок, ако не когато може.

# 339
Лошото на Барселона е, че порта е малко далеч от центъра, и ако отидете по-рано и ви откажат да се качите, ще трябва да се върнете с такси до града, или да чакате там.
Ние се качвахме от Гран Канария, където порта е точно до центъра, и бяхме планирали да си оставим куфарите и да се разхождаме, така че и двата варианта ни устройваха перфектно, даже не сме и се надявали, че ще се качим по-рано.
На ваше място, ако не ви изгонят рано от хотела, или ако са съгласни да ви държат куфарите до по-късно, аз бих си оползотворила деня с още малко разходка, и да отида след обявения час.

# 340
  • София
Ние тръгваме на 11 ти, а ще сме още на 9-ти в Барселона. После пък пристигаме на 18ти сутринта там, а летим на 19-ти следобед. Затова си мисля, че целият 10-ти и после 18-ти ще са ми достатъчни за града и няма нужда да разглеждаме и на 11-ти, а да се наспим и по-скоро ако може да се качим от първите поне на кораба. Ще гледам да го организирам така, че ако не се качим да не чакаме прекалено много там. Благодаря отново за информацията.

# 341

Добро утро от Nassau,Bahamas!

# 342
Здравейте.
Някой има ли опит или някаква информация ако се изпусне началното пристанище за настаняване дали е възможно качване на кораба от следващото?
За Costa Deliziosa става въпрос: корабът тръгва сега в събота от Венеция, но поради стачката на транспорта най-вероятно няма да можем да стигнем изобщо до Италия до отплаването му.

Отговарям сама на себе си Simple Smile но може да е полезно на някого:

- задължително се изисква "официално да уведомите" ( изисква се официална причина)
- Свързвате се с агенцията/ посредника от който сте купили билета
- от там подават запитвване до круизната компания с обяснение на проблема ви и защо сте си пропуснали кораба
- Чакате да ви изпратят официален документ за "премаршрутиране"
- ако е в последния момент може и само с е-mail от компанията, че ви разрешават да се качите на следващата спирка

Иначе за щастие нашият полет се осъществи, въпреки стачката!

# 343

Три Carnival, един RC, един Дисни и Norwegian, има няма над 24000 човека.

# 344

Поздрави от Grand Turk!

Общи условия

Активация на акаунт