КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 405
  • 768
  •   1
Отговори
# 375
Дойде време и за нашия норвежки круиз или не съвсем Simple Smile

https://www.havilavoyages.com/voyages/round-voyage-bergen-kirken … infants%22%3A0%7D

Може ли да препоръчате лекарства за морска болест, първи круиз ще ни е и не знам как ще ни се отрази.

Ще съм благодарна, ако някой сподели списъка с със задължителни неща за носене, предполагам имате такива Simple Smile
За фиорди препоръчвам непромокаемо яке или дъждобран и туристически обувки или удобни маратонки. Там превалява често и през лятото.

# 376
  • Варна
И аз имам питане като човек, който за първи път ще е на круиз през август. Ще бъдем на Celestial Journey - Гръцки о-ви, Сплит, Котор и Венеция. Бях чела, че може да се внася до 750 мл бутилка алкохол на борда? Дали това важи и за този кораб? За Венеция удобно ли е придвижването от пристанището до града самостоятелно?

# 377
Yav4e_за първи път ще сме на Селебрити и без деца, Equinox, и чакам с нетърпение др месец, имаме и каюта вече 1244 на 10 дек 😊
Ееее, страхотно! Насладете се на макс!
Къде го букна? Беше ли добра цената?
От vivavoyage uk естествено. Тогава беше най- изгодно- около 1000 евро/ човек балкон Consierge class за 10 дни с 300 gbp борден кредит. След като резервирах, пак там малко падна цената, но после се качи доста. Доволна съм , защото билетите и в двете посоки ги взех за под 30 евро 😃

# 378
  • София
От vivavoyage uk естествено. Тогава беше най- изгодно- около 1000 евро/ човек балкон Consierge class за 10 дни с 300 gbp борден кредит. След като резервирах, пак там малко падна цената, но после се качи доста. Доволна съм , защото билетите и в двете посоки ги взех за под 30 евро 😃
Супер е ! Да знаеш, че щом сте в консиерж имате обяд на качване в основния ресторант и хапки в кабината всеки следобед. Не са нещо кой знае какво, но е екстра. Дали нямаше и бутилка шампанско в стаята?!?
Прекрасно да си изкарате! Satisfied

# 379
Здравейте, според вас, предвид местоположението на пристанището и терминала, препоръчително ли е в Копенхаген да се използва круизна екскурзия или е подходящо за самостоятелно разглеждане? Престоят ще е: Arrival 10:00 / Departure 18:00.

# 380
Здравейте, според вас, предвид местоположението на пристанището и терминала, препоръчително ли е в Копенхаген да се използва круизна екскурзия или е подходящо за самостоятелно разглеждане? Престоят ще е: Arrival 10:00 / Departure 18:00.

Самостоятелно Simple Smile Първо хващате автобус, който спира на  минути от кораба, след това метро. За нула време сте в центъра. Ние отидохме с метрото до Rådhuspladsen, от там пеша през Nyhavn, Rosenborg и до Малката Русалка. Там някъде при Русалката също има спирка на метрото и по обратния път, та до кораба Simple Smile Съвсем спокойна разходка, даже пихме и кафе, направихме много снимки и спирахме за почивки 2 - 3 пъти.
Вижте си точния маршрут в https://www.google.com/maps.

# 381
Скрит текст:

Самостоятелно Simple Smile Първо хващате автобус, който спира на  минути от кораба, след това метро. За нула време сте в центъра. Ние отидохме с метрото до Rådhuspladsen, от там пеша през Nyhavn, Rosenborg и до Малката Русалка. Там някъде при Русалката също има спирка на метрото и по обратния път, та до кораба Simple Smile Съвсем спокойна разходка, даже пихме и кафе, направихме много снимки и спирахме за почивки 2 - 3 пъти.
Вижте си точния маршрут в https://www.google.com/maps.

Благодаря за информацията. Да, разгледах картата, видях и автобуса и метрото, но ми изглеждаше доста сложно най-вече последната част с автобуса Simple Smile

# 382
[/spoiler]

Благодаря за информацията. Да, разгледах картата, видях и автобуса и метрото, но ми изглеждаше доста сложно най-вече последната част с автобуса Simple Smile
[/quote]

Моля, няма нищо сложно. Всичко е много добре уредено, не се тревожете. Даже от кораба има маркировка към автобуса Simple Smile Европейска работа, както се казва Simple Smile Все пак, разбира се, оставете си малко бонус време и проверете къде точно ще спре кораба Simple Smile

Ето, даже съм снимала маркировката в Копенхаген, толкова ме впечатли Simple Smile

# 383
Здравейте, обмислям круиз края на септември, заради юбилей в семейството.... Само, че имам резерви и предрасъдъци. Искам да го подаря този круиз, но ме е страх, да не е тъпо. От скандинавските сапунки, постоянно гледаме, как на круизите има капитанска вечер , както и ако се каже, че някой има рожден ден има поздравления от капитана и тн. Това наситина ли е така и има ли реално забавления на корабите ?
Според вас коя дестинация е супер за края на септември ? Дали на Скандинавите вече ще е студено ?

# 384
  • Пловдив
bwbwbw, при връщането гугъл показва грешна спирка на автобус 164
Това е спирката, към която насочва:

А всъщност автобусът се хваща от другата страна:

И още нещо - метрото не се управлява от жив човек. Подава се звуков сигнал, преди вратите да се затворят. Ако сте повече хора или сте с малки деца, внимавайте някой да не остане извън вагона. Няма сензори за движение - вратите се затварят независимо дали има влизащ/излизащ човек.
В момента в Глиптотеката има гостуваща изложба на Дега- ако си падате, си струва.
Ако популярната русалка ви е в страни от маршрута, има още една /леко пародийна/до Еврейския музей.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 21:50 от avia

# 385
  • София
И аз да се похваля с два предстоящи круиза.... гръцки острови с Virgin Voyages през Октомври , Коледа и Нова година на Celerity Millennium (Индонезия, Пукет, Сингапур) . Обмислям трети за другата година с Norwegian   Австралия и Нова Зеландия....

# 386
  • София
Имам нова идея за круиз от Маями за догодина февруари-март. Сега се чудя с визите как да действам. Без да имаме резервации дали ще е ок, ще сме без децата. Това би трябвало да е достатъчна причина да се върнем? Някой ще сподели ли опит. Аз съм била на 2 бригади в Сащ, ако има някакво значение.

# 387
И аз да се похваля с два предстоящи круиза.... гръцки острови с Virgin Voyages през Октомври , Коледа и Нова година на Celerity Millennium (Индонезия, Пукет, Сингапур) . Обмислям трети за другата година с Norwegian   Австралия и Нова Зеландия....
Много добър избор! Ние живеем на Източният Бряг на САЩ и тези дестинации са ни далечни, но за щастие Карибите са ни на два дни път, което спасява нещата .

# 388
Здравейте, много бих искала да изненадам дъщеря ми с круиз из Западното Средиземноморие. Понеже съм абсолютно не запозната с круизните кораби, мога ли да помоля за помощ? Как се таксува дете на 13 години настанено с двама възрастни във вътрешна каюта. Харесали сме си кораб Costa Smeralda за месец май 2026г. Откъде е най- изгодно да търся, чрез агенция или директно през компанията?

# 389
  • София
На Коста децата до 18 плащат само пристанищни такси. Освен ако
не са на АI. Струва ми се, че Коста са най- изгодни с деца

Общи условия

Активация на акаунт