КРУИЗИ /Тема 20/

• 51 271
  • 776
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте отново,
Убедена съм, че моите въпроси ще си останат в архивите на бг мама, като неща, които всеки е искал да знае, но го е било срам да попита.
Та на въпроса.
Как точно се организират нещата с пакет "пране"? Този път ще ползваме и искам да знам техническите подробности.
Аз ли трябва да уведомя персонала, че имам такъв пакет? Как да го разделя на порции от по 4-5 бройки сигурно? Знам, че в гардероба на MSC има хартиени торби за пране. В тях ли слагам дрехите за пране? И после къде ги слагам? Някой отбелязва ли си колко още остава неизползваната част от пакета?
Някой друг капан, за който не съм се сетила?

Има потребители в тази тема, които не ви дават отговор на въпроса, а дразнещо, надменно и подигравателно наливат "акъл",  обясняват ви какво да правите или да не правите на круиз, какви дрехи да си вземете или не и т.н. Техният начин на пътуване винаги е най-правилния, а останалите нищо не разбират...
Не им обръщайте внимание, в темата доброжелателните са повече.

На конкретния въпрос вече са ви отговорили, аз само ще добавя да обърнете внимание дали на самия хартиен пакет за пране има място за отбелязване, че давате "laundry package" за да не ви таксуват артикулите на бройка, което е много скъпо.
Ако няма как да отбележите, или го напишете на ръка с химикал хубаво да се види, или изчакайте стюарда и лично му обяснете при предаването, че имате пакет и давате дрехите като пакет. Имайте предвид, че идват готови след 24 часа. Ние сме ползвали пакет на MSC, и получихме дрехите изгладени ( примерно суичерите на закачалка), но не сме имали ризи или панталони с ръб, та не твърдя със сигурност дали такъв тип гладене е включено.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 10:03 от танита

# 451
  • на село
И аз съм от тези, които ползват услугите за пране навсякъде, където ходим, така че благодаря много на всички включили се с полезна информация!

# 452
  • Враца
Здравейте отново,
Убедена съм, че моите въпроси ще си останат в архивите на бг мама, като неща, които всеки е искал да знае, но го е било срам да попита.
Та на въпроса.
Как точно се организират нещата с пакет "пране"? Този път ще ползваме и искам да знам техническите подробности.
Аз ли трябва да уведомя персонала, че имам такъв пакет? Как да го разделя на порции от по 4-5 бройки сигурно? Знам, че в гардероба на MSC има хартиени торби за пране. В тях ли слагам дрехите за пране? И после къде ги слагам? Някой отбелязва ли си колко още остава неизползваната част от пакета?
Някой друг капан, за който не съм се сетила?

Има потребители в тази тема, които не ви дават отговор на въпроса, а дразнещо, надменно и подигравателно наливат "акъл",  обясняват ви какво да правите или да не правите на круиз, какви дрехи да си вземете или не и т.н. Техният начин на пътуване винаги е най-правилния, а останалите нищо не разбират...
Не им обръщайте внимание, в темата доброжелателните са повече.

На конкретния въпрос вече са ви отговорили, аз само ще добавя да обърнете внимание дали на самия хартиен пакет за пране има място за отбелязване, че давате "laundry package" за да не ви таксуват артикулите на бройка, което е много скъпо.
Ако няма как да отбележите, или го напишете на ръка с химикал хубаво да се види, или изчакайте стюарда и лично му обяснете при предаването, че имате пакет и давате дрехите като пакет. Имайте предвид, че идват готови след 24 часа. Ние сме ползвали пакет на MSC, и получихме дрехите изгладени ( примерно суичерите на закачалка), но не сме имали ризи или панталони с ръб, та не твърдя със сигурност дали такъв тип гладене е включено.

Може пакетите да са различни видове, някои да имат пране плюс гладене, други-не.
Нашите бяха само изпрани, но в никакъв случай не бяха много измачкани. Добре си изглеждаха- спретнати и сгънати хубаво. Wink

# 453
Това което Ви интересува може да намерите тук:
https://emmacruises.com/msc-cruises-laundry/
До колкото видях, има всичко което може да Ви помогне с така нареченият “laundry package”. Публикуваните цени за Европа € и за Северна Америка $, а също така видях и на MSC..com, че има и 15% OFF от цената на пакета, но трябва акаунт и т.н.
Ако имате въпроси за круизи от Ню Йорк и Ню Джърси съм на среща.

# 454
Някой с мнение за кораба Costa Fortuna и маршрутът им из Канарите, Мадейра, Казабланка?
Има две опции едната с тръгване от Лас Палмас и друга с тръгване от Тенерифе. Чудя се много защо тази от Лас Палмас е малко по-евтина, а пък е с нощувка отгоре:confused:
Ще се радвам, ако някой е бил с тази компания по маршрута и сподели. Иначе чета доста разнопосочни мнения за Коста като компания. Видях, че самият кораб е от 2003г…

# 455
Попадал ли е някой на добра last minute оферта за круиз по Средиземноморието за последните десет дни от август?

# 456
  • София
Попадал ли е някой на добра last minute оферта за круиз по Средиземноморието за последните десет дни от август?
Сън Принцес за 30.08. от Барселона до Рим - 7 нощувки - 880 евро на човек. Нов кораб - 2024.

# 457
Първия ни круиз беше букнат чрез агенция, сега съм си харесала круиз и смятам сама да се справя. Дава ми различни цени през чуждите сайтове, а най-добрата за моя период е в cruise1st.co.uk. Някой ползвал ли го е този сайт, и има ли някакви проблеми при самостоятелното резервиране за български граждани ( с MSC е круиза)?

Сори, ако на някой му се струва глупав въпрос, но прохождам тепърва Simple Smile

# 458
Първия ни круиз беше букнат чрез агенция, сега съм си харесала круиз и смятам сама да се справя. Дава ми различни цени през чуждите сайтове, а най-добрата за моя период е в cruise1st.co.uk. Някой ползвал ли го е този сайт, и има ли някакви проблеми при самостоятелното резервиране за български граждани ( с MSC е круиза)?

Сори, ако на някой му се струва глупав въпрос, но прохождам тепърва Simple Smile

провери ли през официалния сайт на MSC?  аз имам само 1 круиз с тях и не съм сравнявал цените, направо през техния сайт букнах, Нямах проблеми, въпреки че беше от Маями до Карибите. При Роял дава разлики в цената при различна националност ... там се пиша с американско гражданство и дава нормална цена. След това не имало проблем при регистрацията

# 459

провери ли през официалния сайт на MSC?  аз имам само 1 круиз с тях и не съм сравнявал цените, направо през техния сайт букнах, Нямах проблеми, въпреки че беше от Маями до Карибите. При Роял дава разлики в цената при различна националност ... там се пиша с американско гражданство и дава нормална цена. След това не имало проблем при регистрацията

Да, проверих и затова се насочих към този сайт, по-евтин е от официалния. Бях чела някъде че по време на резервация или при чекирането /не съм сигурна/ иска националност и коментара беше че нямало опция за български докуемнти да се впишат. Това ми е притеснението Simple Smile Flowers HibiscusFlowers Four Leaf Clover

# 460
  • София
Да, проверих и затова се насочих към този сайт, по-евтин е от официалния. Бях чела някъде че по време на резервация или при чекирането /не съм сигурна/ иска националност и коментара беше че нямало опция за български докуемнти да се впишат. Това ми е притеснението Simple Smile Flowers HibiscusFlowers Four Leaf Clover
Едва ли ще има проблем с националността в английски сайт - аз предимно от там буквам (vivavoyage.co.uk).
Погледнах този сайт и цената за търсения от мен круиз за догодина беше с 400 паунда по-висока на човек от другия сайт, където буквам. Огрооооомна разлика - аз обаче се интересувам предимно от американски компании (Роял, Селебрити, Принцес) и не знам как е положението с MSC.

# 461
Завърнахме се и ние от Селебрити Екусинокс от Рим до Барселона 9нощ. и да дам малко инфо… 😃 беше страхотно изживяване на самия кораб, и с нетърпение бързахме да се качим след обикаляне в 35 градусовата жега 🥵 тъй като имам база за сравнение , мога да кажа , че Селебрити е 5*, като се набляга на храна и обслужване. MSC е доста по - масов продукт, 4*. Дори и корабът да не е от най- новите и лъскави личи класата, както и клиентите бяха предимно американци, канадци, англичани. Единствените минуси, за които се сещам бяха няколкото слаби представления в театъра.

# 462
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Селебрити имат ли пакет напитки, цената каква е?

# 463
Селебрити имат ли пакет напитки, цената каква е?
Доста, доста висока е цената, поне ако не пиете много като нас, при качването ти предлагат пакет с 30% отстъпка, който струваше 1300 usd , за двама възр. За 10дни. Ние пием само кафе, чаша вино и кола. Накрая сметката ни за напитките беше 200 usd.
Някой цени за ориентир.
Бира Корона - 10 usd
Чаша просеко - 12 usd
Кафе/ софт дринкс- 5 usd
Коктейли- 12-18 usd
Разбира се трябва да добавите + 22% service charge.

# 464
Моля, някой от пътувалите в Персийски залив, арабски страни да сподели, когато корабът е в пристанище сервират ли се алкохолни напитки.

Общи условия

Активация на акаунт