КРУИЗИ /Тема 20/

• 51 030
  • 771
  •   4
Отговори
# 495
  • София
Да, на пристанището пак си ползвахме роуминг.

# 496
Имаме само един ден изцяло по вода. Иначе за съжаление приложението също се плаща, ако искаш да си чатиш е по 7 евро на човек за круиза, тоест пак 35 евро трябва да дадем, но доколкото разбрах не върши много работа, защото не получаваш нотификация, а специално трябва да си го погледнеш за да видиш ако някои ти е писал.
Аз също се колебая между малко нет детокс и семейно преживяване и все пак нуждата от връзка помежду ни. Когато кораба е на пристанище, ако примерно едното дете не е пожелало да слезе и е останало на кораба, ще може ли да си ползва роуминга? Предполагам да, тоест ще имаме контакт с нея.

Айла, мисля, че ще издържат без нет, даже няма да се сетят за него. Щом нашите зомбите успяха, значи няма някой, който да не може 😀 То изобщо нямаш време да седнеш да ровиш в телефона, постоянно има какво да правиш, да не говорим за разстоянията, които се навъртат само на кораба 😀 Снимки ще си пуснат като слязат на пристанището. Чакам с нетърпение да разкажеш как е било при вас.

# 497
Aila,
Хубавото е, че като се качите на кораба и тогава решите, че ви трябва  - пак можете да си купите нет, цената не е по-висока, даже мисля че спадаше спрямо оставащите дни.
За нас се оказа наложителен, за да имаме връзка помежду си.

# 498
  • Майничка
.... Моля, кажете, дали се заслужава от Ле Хавър да отидем до Париж. Който го е правил, моля да сподели. Имаме 12 часа, но то пътя е 2.5 часа, трябва да имаме и аванс, но тийнейджърките много искат, не знам дали да се впускам в това приключение.....

Според мен, не си струва. По-добре отидете до Руан, пътуването е под час, влакове има през половин час и в двете посоки и градът е хубав, центърът е след голям ремонт, има какво да се разглежда.
Париж за 4-5 часа си е извращение, особено ако е първо ходене, то повече ще ви е висенето във влака.

# 499
  • София
Да се похваля, днес взехме визи за САЩ и сега съм в голяма чуденка. Мисля да направим 2 последователни круиза от Маями, даже бях харесала вече един с NCL и един с Virgi, но сега св зачетох и ми харесва идеята да опитаме Принцес. Ще се радвам да споделите мнение и също от къде запазвате круизи с Принцес? Има ли някой опит с придвижване между Маями и Форт Лотърдейл? Всичко по темата круиз от Маями ще ми в полезно.

# 500
  • гр. София
Здравейте!
Има ли пътували с MSС Виртуоза по този маршрут?
Бихте ли споделили  мнения, впечатления и препоръки например, освен в Англия виза необходима ли е някъде другаде и други важни подробности за които не бихме се сетили?
Много благодаря!

Да, бяхме миналата година април-май. Какво по-точно те интересува? Виза не е необходима за никъде другаде. Все пак сте в Европейския съюз.

# 501
  • София
Да се похваля, днес взехме визи за САЩ и сега съм в голяма чуденка. Мисля да направим 2 последователни круиза от Маями, даже бях харесала вече един с NCL и един с Virgi, но сега св зачетох и ми харесва идеята да опитаме Принцес. Ще се радвам да споделите мнение и също от къде запазвате круизи с Принцес? Има ли някой опит с придвижване между Маями и Форт Лотърдейл? Всичко по темата круиз от Маями ще ми в полезно.
Поздравления - вече ще се наслаждавате на Кариби!
Хубаво сте го решили да вземете 2 круиза по 7 дни, или един по-дълъг - не си струва дългия полет за кратко.
Първо си изберете период - ние понеже много пътуваме, а отпуската е кът ползваме и националните празници - Великден догодина е в средата на април - прекрасно време за Кариби и спестявате 2 дни отпуск.
Качвали сме се и от Маями и от Форт Лодърдейл. От маями хотела, в който обичайно отсядаме (Хемптън Ин Брикел) предлага шатъл до порта ( 8 долара беше последно), а до Форд Лодърдейл взимаме трансфер - геттрансфер (около 50 долара), защото пак отсядаме в Маями.
Изберете си компания спрямо маршрутаи бюджета - ние сме пътували с всички изброени, без Върджин, но предпочитаме Селебрити. Най-добрите цени съм намирала във Вивавояж.

# 502
Ние сме резервирали с NCL Gateway от Маями за януари месец. Избрах него, защото е 10 дни. Преди 2 год бяхме пак от Маями , но с MSC Seascape 7 дни и повечето хора, с които говорихме на борда си бяха запазили 2 х7 дни и ние съжалихме, че не бяхме взели и ние така.

# 503
  • София
Ние сме резервирали с NCL Gateway от Маями за януари месец. Избрах него, защото е 10 дни. Преди 2 год бяхме пак от Маями , но с MSC Seascape 7 дни и повечето хора, с които говорихме на борда си бяха запазили 2 х7 дни и ние съжалихме, че не бяхме взели и ние така.

С какво ще летите до там и имате ли вече билети? Аз се чудя дали ако изчакам черен петък ще е късно. За момента съм се спряла на NCL Encore с маршрут - Cozumel, Costa Maya, Harvest Caye, Roatan от Маями и Virgin с маршрут - Ямайка, Гран Кайман и техния частен остров Бимини. Но оглеждам и обмислям дали да не тестваме с Принцесс и да заменя едния от тези.

# 504
  • София
Здравейте, а някой сменял ли е порта от Форт лодърдейл ни се налага да отидем до този на Маями. На пети април акустираме в Форт лодърдейл и на същия ден отплаваме от Маями. Правим два последователни круиза по седем дни, но се притеснявам дали ще ми е достатъчно времето да се придвижа. Ако някой има опит, ще се радвам да сподели. Иначе аз взех билети с турците, не знам дали ще има промоции, но едва ли ще са много по- евтини. Ще пътувам с детето и то все още няма виза, но аз имам и вярвам няма да има проблеми

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 11:43 от insane

# 505
не съм правил круизи там, но между Маями и Форт Лодърдейл има влак. вижте в Гугъл мапс маршрутите. В краен случай Убер трябва да стане

# 506
  • София
Insane ще споделиш ли на кои 2 круиза сте се спрели? Аз в момета проучвам същото да направим, но през февруари-март. Според мен с пубер ще е най-бързо гледах, че не е далеч между двата порта или да си бутнете трансфер - геттрансфер (около 50 долара) това беше споделила yav4e_mrav4e по-нагоре в темата.

# 507
  • София
Аз преди бях писала за круизите и двата са Карибски - единият източни Кариби, другият не знам как се води, но и двата са на различни  портове, като спирки. Понеже  ще съм със сина ми тогава на 14 години ше бъде, гледам и кораба и за него и на мен да ни е ок, та освен маршрутите гледах и корабите. Гледах и априлската ваканция да хванем, та от 29 март до 5 април първия круиз  и от 5 април до 13 април втория . Първият кораб е селебрити ексел, а вторият Norwegian Aqua. Не съм много опитна в круизите и за пръв път ще ходя натам, та ми е притеснено. Иначе и аз си мислих за убер, трябва да разуча може ли предварително да се запазва, като цяло чат джи пи ти дава насоки и според него ще се придвижим лесно и бързо, ама знам ли на място. Сега след три круиза за целия ми живот само круизи са ми в главата 😛. Лятото но алуре оф дъ сийс изкарахме повече от чудесно със сина ми и не искам дори вече до ходя на ол инклузив хотели, заменям всичко за круизи, толкова ми харесва като изживяване.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 18:29 от insane

# 508
  • USA
Двата порта са много близо-само 30 мили. С такси сме ходили, не беше скъпо.

Някой през септември ще бъде ли на Virgin по Гръцките острови?

# 509
Двата терминала са на 30-ина мили един от друг и горе-долу отнема 40-50 Мин, но това е в идеалният случай без трафик. Тога го гледам сега в 2:51pm източно време, и цена около 70$ за Uber XL който е  най-удобен за нас в случай че ние пътуваме.
Двама възрастни, двама тинейджъри 15 годишни, и около шест куфара, раници и дамски чанти.

Общи условия

Активация на акаунт