Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA 2

• 7 278
  • 72
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте.От 1 г. съм на Саксенда и свалих 20 кг.,останаха още 15 кг.,но явно вече организма привикна към нея и спря да действа.Въпросът ми е-удачно ли е да се замени с Оземпик?

# 31
Здравейте всички
Приемам саксенда от 10 дни и наистина работи и не изпитвам глад, даже бих казала че ям около 600/700 калории на ден което е малко, обаче не свалям абсолютно нищо. Правя си някакви крачки за деня като движение пък и ходя на работа. Въпроса ми е ако някой знае кога започва да действа това защото буквално не ям толкова и всеедно съм на някаква строга диета обаче абсолютно никаква разлика няма в килограмите. Знам че е още рано но очаквах поне 1кг да съм свалила до сега при положение че усещам че нямам глад и не се тъпча изобщо и даже понякога се карам да ям насила защото иначе ми става лошо. Използвам саксендата плюс Сиофор.

Много ми е странно и чудно.

# 32
Здравейте всички
Приемам саксенда от 10 дни и наистина работи и не изпитвам глад, даже бих казала че ям около 600/700 калории на ден което е малко, обаче не свалям абсолютно нищо. Правя си някакви крачки за деня като движение пък и ходя на работа. Въпроса ми е ако някой знае кога започва да действа това защото буквално не ям толкова и всеедно съм на някаква строга диета обаче абсолютно никаква разлика няма в килограмите. Знам че е още рано но очаквах поне 1кг да съм свалила до сега при положение че усещам че нямам глад и не се тъпча изобщо и даже понякога се карам да ям насила защото иначе ми става лошо. Използвам саксендата плюс Сиофор.

От колко кг. започвате? Колко кг. имате за сваляне? Преди по колко ккал приемахте на ден? Сигурна ли сте в калориите или смятате на око? Като отговорите ще мога да дам някакъв съвет евентуално, но няколко от причините може да са:
Все още сте на най- ниската доза, която не се води терапевтична. Наблюденията ми от чуждестранни източници е, че не всеки сваля кг на по- малките дози.
Зависи много от колко кг започвате- аз започнах от много високи кг и съответно свалянето започна доста бързо, но при по- ниски кг и не тежко затлъстяване може да се случват доста по- бавно нещата.
Възможно ли е да задържате вода, или пък да сте преди/ в цикъл? Запек имате ли?(при мен това беше страничен ефект, заради който не винаги виждах реалните кг. на кантара)

# 33
  • София
Моля ви да ми препоръчате ендокринолог в София, от който сте доволни и който ви е предписал саксенда.

# 34
Много ти благодаря за отговора. Мислех че никой няма да ми отговори 🤣

Аз съм на 25г. 170 см висока и 98кг. Не мога да ги сваля от сумати време та ми изписаха саксенда. Калориите ги броя с приложение но по порциите ми съшо виждам че няма как дори и 1000 калории да са пак трябва да сваля нещо. Нямам глад понякога хапвам защото иначе ми се завива свят иначе мога да изкарам целия ден без да ям.
Да в цикъл съм вмомента от няколко дни. За сега страничните ми ефекти са че понякога ме цепи главата и също запек. Не съм ходила от 3 дни до тоалетната а преди това си ходих редовно. Не ям само твърди храни, ям доста кисело мляко не знам защо се получава така. Също на мен ми казаха да съм на 0.6 но ако не усещам че гладс ми не спира да увелича на 1.2, но ми казаха че това е макса за мен. Моля те дайте ми съвет 🙏.
Здравейте всички

От колко кг. започвате? Колко кг. имате за сваляне? Преди по колко ккал приемахте на ден? Сигурна ли сте в калориите или смятате на око? Като отговорите ще мога да дам някакъв съвет евентуално, но няколко от причините може да са:
Все още сте на най- ниската доза, която не се води терапевтична. Наблюденията ми от чуждестранни източници е, че не всеки сваля кг на по- малките дози.
Зависи много от колко кг започвате- аз започнах от много високи кг и съответно свалянето започна доста бързо, но при по- ниски кг и не тежко затлъстяване може да се случват доста по- бавно нещата.
Възможно ли е да задържате вода, или пък да сте преди/ в цикъл? Запек имате ли?(при мен това беше страничен ефект, заради който не винаги виждах реалните кг. на кантара)

# 35
  • София
Да в цикъл съм вмомента от няколко дни. За сега страничните ми ефекти са че понякога ме цепи главата и също запек. Не съм ходила от 3 дни до тоалетната а преди това си ходих редовно.
Като ви изписват някакво лекарство, вземете да прочетете поне листовката. Simple Smile Има достатъчно инфо в нея, като за начало. Саксенда-та забавя и функцията на червата. Така, че запекът ви е нормален, ще се урегулира (при мен след 4-5 месец употреба някъде). На 25 години никога не бих прибягнала до саксенда, но щом са ви я изписали, действайте. Няколко дена преди цикъл, по време на цикъл и малко след него изобщо не си правете труда да се мерите. Simple Smile)

# 36
Да в цикъл съм вмомента от няколко дни. За сега страничните ми ефекти са че понякога ме цепи главата и също запек. Не съм ходила от 3 дни до тоалетната а преди това си ходих редовно.
Като ви изписват някакво лекарство, вземете да прочетете поне листовката. Simple Smile Има достатъчно инфо в нея, като за начало. Саксенда-та забавя и функцията на червата. Така, че запекът ви е нормален, ще се урегулира (при мен след 4-5 месец употреба някъде). На 25 години никога не бих прибягнала до саксенда, но щом са ви я изписали, действайте. Няколко дена преди цикъл, по време на цикъл и малко след него изобщо не си правете труда да се мерите. Simple Smile)

А 4/5 месеца не е ли много за да се регулира 😃 аз очаквах да почвам да свалям веднага понеже както казах не ям толкова и мислех че това му е целта реално. След какво време започнахте да сваляте вие? Мерси предварително.

# 37
При мен запека все още е проблем, а използвам от 1г. и 2 месеца. 😕
Моя съвет е да си вземеш кухненска везна, с която да си измерваш храните, на мен ми беше много полезна. На око и аз мислех, че приемам 1500ккал, но далеч не е било така. 😀
От доста време си имам вече глад, но като на нормален здрав човек, не е този вълчи глад, който не можех да контролирам. Най- важното е по времето на безапетитие в началото да се изградят здравословни навици, а не просто да не се яде.
За дозата докторът ти знае най- добре, на мен ми беше изписана по схемата от самата листовка.
За годините не съм съгласна- аз например се боря с килограмите от дете, ако събера кг, които съм свалила и качила през годините ще са сигурно над 500. 🙂 Така че при трицифрено тегло и вече изчерпани всички възможни варианти, Саксенда ми беше последния опит преди бариатрична хирургия, въпреки това, че съм на 27г.

# 38
  • София
А 4/5 месеца не е ли много за да се регулира 😃 аз очаквах да почвам да свалям веднага понеже както казах не ям толкова и мислех че това му е целта реално. След какво време започнахте да сваляте вие? Мерси предварително.
Необходимо е четене с разбиране. Писала съм за запека. Свалянето на килограмите е друго. (аз започнах да свалям от първата седмица.)

# 39
Отделно приемам и Глюкофаж ХР.
И двете едновременно? Това по лекарско предписание ли? (просто ми стана интересно, защото не съм чувала така да изписват, за това питам) Успех и скискам палци, да се похвалиш с добри резултати. Simple Smile

Отговарям на въпроса, въпреки, че не е към мен. Вчера моята докторка ми изписа Саксенда и каза да си пия и глюкофажа. 2х750 на ден с вечерята. Пазя диета от 11 месеца. -15 кг само свалих с нея, но и глюкофажа е помогнал със сигурност. Преди 3 дена (с любезното съдействие на Шантал Kissing Face) започнах и Саксенда. Ще видим резултата. По принцип вече не съм дебела, но имам корем. Хич не малък. Затова ми изписа Саксенда докторката.

# 40
Здравейте. Искам да попитам по кое време си слагате Саксенда и преди или след хранене?

# 41
Здравейте. Искам да попитам по кое време си слагате Саксенда и преди или след хранене?
В началото слагах вечер преди лягане, за да избегна страничните ефекти. След като изчезнаха започнах сутрин на гладно. Чела съм, че някои хора слагат следобяд заради изгладняване късно вечер, с което имат проблем.

# 42
В началото слагах вечер преди лягане, за да избегна страничните ефекти. След като изчезнаха започнах сутрин на гладно. Чела съм, че някои хора слагат следобяд заради изгладняване късно вечер, с което имат проблем.

Благодаря 😊

# 43
  • София
Когато сте слагали вечер, не ви се е гадило ли, а на следващия ден апетита е липсвал до вечерта ли? Приемал ло е някой превантивно нексиум или нещо такова, за да тушира неразположението?
Благодаря!

# 44
  • Букурещ

Този въпрос има един единствен отговор, в противен случай не хабете продукта- единствено сутрин на гладно с отварянето на очите, и после храна на обяд. И изобщо никой да не се мъчи да ми дращи отговори на написаното, ще е напълно излишно!

Общи условия

Активация на акаунт