Име за момиче

• 3 069
  • 65
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
Да, Елица преди (~40г) е било много популярно.
И напоследък се възвръща. И аз го обмислях като вариант за малката ми дъщеря.

# 46
# 47
Елица Simple Smile
Радина май не съм чувала.
Рада ми харесва.

# 48
  • SF
Рада, Дона, Мона - такива имена не ми харесват. Стават на Радка, Раче, Донче и т.н., които пък още повече не ми харесват.

# 49
Аз харесвам и двете имена. Едното от тях е и моето име - на нито едно от двете имена не е имало подигравки и е по-скоро въпрос на ваше предпочитание. Нито съм чула някой чужденец да не се оправи с тях. На Елица - Ели/Елица (ЕлитСа), на Радина - Радина директно. В моя випуск в гимназията (завършили 2015г) общо бяхме:
Елица - 3 момичета
Радина - 2 момичета.
"Най-подигравателните" обръщения са били - Елке и Радке. Та, каквото и име да е все някой ще измисли някое тъпо обръщение. Grinning
Отделно като наборки си познавам още по поне 5 с всяко от имената, та явно и двете около средата на 90те са си били популярни в нашия край. А познавам и две дечица, родени 2022г  - на една ми колежка дъщеричка е Елица, на семейни познати - Радина.

# 50
  • Sofia
Радина май не съм чувала.
Е, поне Радина Кърджилова.

# 51
Също Радина Червенова, Радина Боршош, Радина Думанян... Галено име на Радина може да е Ради.

# 52
Аз пък познавам няколко. За мен не е рядко име в последните 25 години, за разлика от Елица

# 53
  • Телиш/Плевен
Моята дъщеря е Елица и нямаше адашки нито в градината, нито доскоро в училище. Но в последната една година срещам много и на различни възрасти Елици. Върхът беше на една почивка в Елена, регистрираха ни в хотела и ни казаха, че това им е третата Елица за деня. Grinning

# 54
Аз май и в други теми съм разказвала. Имам една култова случка. Пратиха ме на обучение в друг град и отвън се беха подредили 4-ма младежи да пушат. Първият подава ръка и казва "Приятно ми е - Александър". Вторият подава ръка - пак Александър. Третият - и той Александър. Четвъртият тъкмо щях да го питам и той ли, ама не, Красимир бил.

# 55
Аз пък веднъж седях в компания с три Веселини на различна възраст. Това беше преди почти 7 години.

# 56
И Радини, и Елици познавам около 10-тина, в 30-те си години съм и са все връстнички. И в класа си имах две Елици, а в съседните - няколко Радини. Изобщо не са редки имена, поне в моето поколение. А един познат наскоро кръсти бебето си Радина. В момента сякаш по-популярно от Елица сред бебетата е Елиза, поне от темите в този форум оставам с такова впечатление и познавам малки деца с това име, красиво е.

# 57
Харесвам и двете имена, но бих заложила на Елица. Ели на галено ми звучи по-добре от Ради.

# 58
От двете избирам Елица Simple Smile

# 59
И от мен глас за Елица.
Имената съдържащи звук Р, са ми някак войнствени и по-подходящи за момчета.

Общи условия

Активация на акаунт