Данъчни облекчения за деца - 2

• 10 337
  • 307
  •   1
Отговори
# 210
Aз сега видях, че е върнато това като отговор. Какво да направя, тази година тотално оплесках декларацията.
Скрит текст:

Предполагам, че ръчно сте въвела 1200лв в точката, която е цитирана. Трябва да махнете сумата от там и автоматично да ви се появи като резултат в частта Надвнесен данък. Ако не се появява, значи не сте попълнила нещо както трябва. Попълнете нова декларация.

# 211
  • София
Здравейте, момичета!
Помощ, моля!

Попълвам част IV. Не ми дава да попълня квадратчето на ред 12.1, съответно не мога да въведа банкова сметка.Не ми дава да попълня и крупната сума от -0.01 на ред 12. Там ли трябва да я впиша тази сума?

# 212
  • Пловдив
Панде, виж да не си отбелязала, че си ползвала облекпението при работодател по невнимание...назад имаше пособен случай и затова полето с Iban е неактивно.

# 213
  • София
Мисте, а това къде точно мога да го видя?

# 214
  • Пловдив
Мисте, а това къде точно мога да го видя?
ох, не помня ...някъде в началото мисля.
Виж тая група  .

# 215
  • София
Сега видях от предишните постове, че трябва да е в приложение 10, а то на мен не ми е активно за попълване

# 216
  • Пловдив
Сега видях от предишните постове, че трябва да е в приложение 10, а то на мен не ми е активно за попълване
да, трябва да ти се отвори...почни от начало или виж къде ти изписва, че е грешката.
Виж и това..
Източник: YouTube https://share.google/xbbhK1cJIR3UqjOYg

# 217
  • София
Не пише къде е грешката. А на НАП телефонът не работи. Миналата година те ми помогнаха и за 10 минути приключих с мъките. Тогава пак не ми беше активно това приложение. Ама не помня от една година назад какво са ми казали.

# 218
  • Пловдив
Виж клипчетата и следвай стъпките. Някъде не си натиснала, за да го отключиш.
https://youtu.be/6rkoHre-9cA?is=u23MeqGIzRnjwcPy

# 219
  • София
Отключих го. Но сега и там дава грешка , но не пише каква е.

Описвам, ако някой може да се включи.
В приложение 10 сложих тик на Част IV, ред 1 за едно дете. Сумата е 6000 и е вписана и в част IX , ред 7, колона 3, както са пояснили .

Пише, че имам грешка, но не и каква е.

# 220
  • Варна
Отключих го. Но сега и там дава грешка , но не пише каква е.
Описвам, ако някой може да се включи.
В приложение 10 сложих тик на Част IV, ред 1 за едно дете. Сумата е 6000 и е вписана и в част IX , ред 7, колона 3, както са пояснили .

Пише, че имам грешка, но не и каква е.
Редактирам: в част IX , ред 7 , колона 4 пробвай да въведеш ръчно 6000

# 221
  • София
Това беше, Pepity! Благодаря! Подадох и сега имам нужда от душ, че се изпотих от толкова мисловен напън. 😄

# 222
Браво Grinning справили сте се без експертна помощ Joy
Най-честите грешки :
1. В приложение 10 - първата таблица (част I) НЕ ОТБЕЛЯЗВАТЕ ДАНЪЧНО ОБЛЕКЧЕНИЕ - тази таблица е за отбелязване само в случай, че данъчното облекчение е ползвано при работодателя!
2. Следите в част IV на самата декларация при приключване, дали на ред 12 - надвнесен данък ви се е получила желаната сума (600 лв за едно дете или ако е по-малко , то е защото имате по-малко удържан.данък през годината) и слагате отметка на ред 12.1. Възстановяване на данъка по реда на чл.128-130 по реда на ДОПК - това отключва полето да си нанесете данните за банковата сметка;
3. Внимавайте с ЕГН на децата и другия родител - ако има 1 грешна цифра , декларацията отива за проверка от инспектор, както и трябва да има всички отметки в Декларацията по чл.22в - български граждани, детето не е настанено в институция, другия родител не ползва данъчното облекчение
Ако се колебаете за нещо, опитайте да се свържете с НАП да попитате....
Или попитайте тук 😅
Успехи 😁

# 223
  • София
Мен пак ме викаха в НАП, че имам там една сага. Между другото, пуснах декларация за 25 и за 24!

# 224
  • София
Неплатени здравни вноски дали са пречка за изплащане на обезщетението?

Общи условия

Активация на акаунт