Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 31 821
  • 759
  •   1
Отговори
# 705
И аз имам страшен апетит, а уж в 9 месец намалявал...А и откак бебенцето се обърна главично нямам толкова киселини и някак си по-сериозни порции мога да ям, но започвам да се плаша какво ще правя с килограмите. Вече съм 13 отгоре и ми е много тежко.

# 706
Аз нямам стрии, но още от началото се мажа с маслото на Местела. Като усетя, че ме сърби корема, веднага се мажа, иначе само след баня.
Моят апетит никога не е спирал Grinning без закуска ми е много трудно, но гледам да се храня балансирано и без да прекалявам.
Постелка за повиване взех на Shnuggle в зелен цвят - https://www.reia.bg/bebe-dete/banya-higiena/grizha-aksesoari-za- … yat-evkalipt.html

Иначе търся и такава за пътуване, която да не заема много място.

Вие мислите ли да ходите на море с бебоците?

# 707
  • Пловдив
Имах два, три пъти ставанки посред нощите с болки в корема от глад Frowning Не можех да заспя докато не хапна нещо да залъжа, а никога в живота ми не ми се е случвало, направо бях в шок, голям глад, голямо нещо. Поне не е всяка вечер, все с нещо трябва да се успокоявам Joy
Стрии нямам, мажа се с каквото имам вкъщи от разни мероприятия мостри и подаръци. До онзи ден ползвах на woodenspoon, после babe, сега съм на maternea. Но се мажа през ден, освен ако не ме досърби тогава по честичко. Мажа си и зърната вече цял осми месец с крем за зърна, по училищата казваха от осмия да почваме да ги подготвяме, да видим. Според мен ще си има болка пак, но поне като минала по пътя знам че минава. Важното е рани да няма.
За морето ми е много болна тема. Обожавам морето, но с това малко бебе, мм наложи вето. С времето обаче взе леко да омеква и ако детето е спокойно, може да идем края на септември в Гърция на по-топло за няколко дни. Но ще е спонтанно решение според обстоятелствата. То не се знае дали аз самата няма да се откажа ако са ме напуснали всички възвишени сили Grinning

# 708
Моите се появиха в средата на 36г.с. Допреди това и помен нямаше, аз само преди лягане се мажех и то се е случвало и да забравя, но решително си е харесал страна и поза в корема ми, че натиска само там.
Аз взех от дебелите подложки, че съм  сменяла памперс на бебе на такава няколко пъти, много ми е удобно, на него също му беше удобно, търсих уж някаква по-изчистена да е. Имаме и малка сгъваема за път, но ми се струва много тънка да я сложа на скрина.
На море няма да го водим, но ние живеем на 5минути от плажа, та плаж ще вижда често, а с пясък и вода ще е запознат отрано. Можем максимум да го оставим на майка ми за час и нещо да си изкараме ние плаж през деня 😃 Имаме няколко по-чисти плажа на 20-30мин с кола извънградски, водата е ужасно прозрачна и мега плитка първите 20метра сигурно навътре, та колкото да му се намокрят краката там и евентуално веднъж да го закараме и него, когато не пече толкова, но поне на 3 месеца да стане. Иначе нито на жегата през деня, нито в морето искам да го топим толкова малък, та на почивка някъде конкретно със сигурност няма да ходим. По принцип си ходим по гръцките плажове, но евентуално догодина.

И аз за дрешки избирах все да е мега семпло, само ми повтарят колко са скучни, едноцветни в някакви убити цветове, как за бебе да взема шарени с картинки Grinning Обаче докато е бебе няма да си вижда бодито и ще го виждам аз Grinning като си поиска сам шарено тогава ок, ама най-бебешките дето са съм му ги взела пастелени, изчистени, тук там някакви ненатрапчиви щампички на няколко дрешки Joy отсега ми се подиграват, че тръгнала да ставам beige mom.

# 709
И аз все още нямам стрии, но съм си предразположена към появата им, така че честно казано чакам да се появят. 😆 Мажа се всяка вечер с олиото на Мустела, засега изглежда да помага.
За море ние все още не сме мислили, решението май ще е по-скоро спонтанно и чак за септември, ще видим как ще се чустваме и ние и бебо.
Дрешките за момченца и на мен са ми малко шаренки-то само колички и динозавърчета. Гледах да направя някакъв микс-има едноцветни в неутрални цветове, има обаче и тук-таме шаренийка. 😆

# 710
Стрии аз имам от предните ми бременност от преди 13 години Simple Smile Слава богу за сега не са станали повече, аз мажа на Palmers едно масло, когато се сетя. За сега съм +7 кг., надявам се да не кача повече от 3 до края. Аз пък не усещам повече апетит, а точно обратното. Дрешки и аз съм взела по пастелни цветове и изчистени, без картинки. За море имаме голямо желание да отскочим септември месец, живот и здраве.

# 711
  • Варна
За стрии и аз се мажех старателно до края на 7ми месец когато получих контракциите и ми забраниха всякакво пипане на корема. Дано да няма много поражения накрая. В Айко ми излезе, че имат 20% на бебешки неща от 12.05 до 18.05 който не е успял последните дни да се възползва от други намаления. Вече съм 36 + 2 и усещам как тялото  се подготвя за раждане и започна да ме хваща страх...

# 712
Ох, мен през цялата бременност си ми беше напрегнато за раждането, доста го мислех. Ама сега откакто ми казаха, че ще е секцио, някакси съм по-спокойна. 🫣 От една страна, защото ще знам кога ще е събитието и от друга, защото някакси при секциото нищо няма да зависи от мен, всичко малко или много си е в ръцете на докторите. Но така говоря сега де, ще видим дали 2 дена преди операцията ще гледам по същия начин на нещата 😆
Но иначе всичките ми приятелки, раждали естествено, казват, че колкото и да странно, тялото наистина си знае какво да прави. Явно си ни е наистина вроден инстинкт. 😊
Момичета, аз да ви питам, вие взехте ли чувалчета за сън? Или първоначално ще повивате бебчетата с пелена, а чувалче ще вземете на по-късен етап? Аз за това доста се чудя кое ще е по-добре.

# 713
  • Варна
Аз взех антистрес пелена с надеждата да му е комфортно и нали  в болницата май ги повиват по подобен начин. Чудех се за чувалче, но май са за по-големи и за сега се отказах.

# 714
Моето първо не искаше въобще в чувал, за това сега се въздържам. Отделно ще е топло

# 715
Аз взех чувалче от angel baby 0-6 месеца, пролетно-летен. Hug Имам и пелени, та ще видим кое ще й хареса. Чувалчето е от тук. https://angel-baby.eu/klasicheski-chuvalcheta/1066-3608-leten-sp … ltnost_tog-05_tog

# 716
Мислим цяло лято да сме на Несебър 🥰

[/quote]

# 717
Ние ще ходим на море с бебето към началото на септември, като вече ще е на три месеца, но в големите жеги няма да излизаме. Nature Sunny

# 718
Аз взех чувалче от angel baby 0-6 месеца, пролетно-летен. Hug Имам и пелени, та ще видим кое ще й хареса. Чувалчето е от тук. https://angel-baby.eu/klasicheski-chuvalcheta/1066-3608-leten-sp … ltnost_tog-05_tog
Аз също гледах същите, но още не мога да се ориентирам пролетен или летен, защото в спалнята сега е 21⁰, принципно и лятото се задържа толкова, защото от другата стая работи климатик, ние сме на първи етаж и от мазите е леко хладно, но миналия месец правихме ремонт и оправяхме изолация.. сега идея нямам колко топло ще е през лятото

# 719
Задължително,  ама още не знаем къде.
Сега ще е супер, като станат на 2 вече е кошмарно морето 😅
Мислим цяло лято да сме на Несебър 🥰

[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт